Sähköinen reittipalvelu – Ladut, ulkoilu ja kelkkailu | Levi
hiihtokoulu

Sähköinen reittipalvelu

Sähköinen reittipalvelu

Levillä on mukava nauttia kauniista Tunturi-Lapin maisemista ympäri vuoden. Suunnittele päivän ulkoilureitti vaikka tabletilla ja sujauta älypuhelin taskuun, kartta seuraa mukanasi.

Sähköinen reittipalvelu tuo Levin ulkoilureitit katseltavaksesi aivan uudella tavalla. Kunnostettujen latujen lisäksi mukana ovat Levin lumettoman ajan reitit pyöräilijöille, vaeltajille ja kuntoilijoille.

Voit tehdä laajennettuja karttavalintoja tarkennetuilla zoom-toiminnoilla, tarkastella maastokarttaa tai bongata tuttuja paikkoja ilmasta käsin hyödyntäen ortoilmakuvaa. 3D mahdollistaa korkeustehosteet, joiden lisäksi voit valita niin sanotun kohokuvanäkymän korkeusvyöhykkeineen kaikille katselemillesi kartoille.

Reitit näytetään sähkoisessä reittipalvelussa eri väreillä (latureiteillä kunnossapitotilanne ja kesä-/ syysreiteillä vaativuusasteet). Näet palvelussa myös latujen ja reittien varsille sijoittuvien kahviloiden, kotien, laavujen ja taukotupien sijainnit valintasi mukaan. Voit mitata eri reittien pituuksia ja tallentaa omia karttanäkymiä taukopaikkoineen. Palvelu mahdollistaa myös linkkien jakamisen sosiaalisessa mediassa tai sähköpostilla.

Levin sähköisessä reittipalvelussa on kiinnitetty huomiota erityisesti palvelun helppokäyttöisyyteen, ajantasalla olevaan sisältöön, laadukkaaseen karttapohjaan ja mobiilikäyttöön GPS-paikannuksella.

Palvelu tukee yleisimpiä käytössä olevia selaimia ja on optimoitu toimimaan mobiililaitteissa GPS-paikannuksella. Palvelussa on huomioitu mobiilikäytön tuomat haasteet niin käytettävyyden kuin rajallisen suorituskyvyn osalta. Avattaessa reittipalvelua mobiililaitteilla, avautuu se automaattisesti mobiiliversiona. Voit vaihtaa näkymän toiminnoiltaan laajempaan "Tietokoneversioon" laitteen asetuksista. Tätä suositellaan käytettäväksi vain tablet-päätelaitteissa.

Mobiiliversiossa ovat käytössä samat kartta-aineistot ja sisällöt kuin normaalistikin. Lisäksi käytössä on oman sijainnin näyttö kartalla perustuen käytössä olevan laitteen paikannusominaisuuksiin. Liikuttaessa näytetään oma kulkusuunta sijainnin pysyessä ruudun keskellä. Ylläksen latuverkosto näkyy palvelussa harmaalla värillä.

Levin reittipalvelun kartta-aineistoissa ja Ortoilmakuvissa käytetään Maanmittauslaitoksen rajapintapalvelua. Levin reittipalvelut tuotetaan InfoGIS paikkatietopalvelulla.

Levin kelkkareitit

Kittilän ja Levin ympäristöstä löytyy kokonaisuudessaan lähes 900 km kelkkareittejä. Lisätietoja Kittilän moottorikelkkareiteistä ja reiteillä liikkumisesta Kittilän sivuilta.

Kelkkailemaan lähtiessä on hyvä muistaa muutama tärkeä asia. Moottorikelkan kuljettajalta vaaditaan vähintään T-ajokortti. Vesistöreiteillä suurin sallittu ajonopeus on 80 km/h, maastoreiteillä 60 km/h ja taajamissa, kyläkeskuksissa sekä vaarapaikoissa 30 km/h. Seuraa liikennemerkkejä, nopeusrajoitukset löytyvät niistä. Myös tieliikennelain mukaisia promillerajoja pitää noudattaa. Vauhti ja matka kannattaa sovittaa ennen kaikkea omien taitojen mukaisiksi.

Muistat, että kypärän käyttö on pakollista sekä kelkan päällä että reessä oleville.