Alamäkipyöräilijä Bike Park

Levi Bike & Outdoor Fest 2022

Alamäkeä ja mutarallia Levi Bike & Outdoor Festin avaustapahtumissa

Levi Bike & Outdoor Fest starttasi näyttävästi lauantaina 16.7., kun Suomen parhaat alamäkipyöräilijät haastoivat itseään Levi Bike Parkissa ja NUTS MTB Ylläs-Levi tarjosi maitohappoja kolmella eri matkalla.

NUTS MTB Ylläs-Levi ajettiin sadekelissä, mikä teki reitistä haastavan erityisesti juurakkoisilla osuuksilla. Tänä vuonna kisassa oli mukana 11 eri sarjaa kolmella eri matkalla. Uusi matka, 75 km, keräsi eniten osallistujia ja sarjan ylivoimaiseen voittoon ajoi miesten puolella Juha Kangaskokko ajalla 3:42:30. Myös naisten 75 km matkalla ylivertaista voittoa juhli Maria Mikkonen ajalla 4:33:54. Ylläs-Levin perinteisellä 55 km matkalla reitin nopein oli miesten sarjassa Jani Virta ajalla 2:44:13. Naisten kisassa voittoa juhli Laura Ollila, joka voittoajallaan 2:53:37 olisi ollut myös miesten sarjan toinen. Sähköpyörien puolella 55 km matkalla voittoa juhlivat Otto Paajanen ja Anu Kiiveri-Sahila. Tapahtuman lyhyin matka 30 km starttasi Pyhäjärveltä, ja miesten sarjassa maaliviivan ylitti ensimmäisenä Teemu Hakkarainen pysäyttäen kellon aikaan 1:42:06. Naisten kisan voittoon polki Noora Saarenpää ajalla 2:28:19.

- Saimme osallistujilta erittäin hyvää palautetta reitistä, sillä se tarjosi vaihtelevaa maastoa koko pituudeltaan. Moni osallistuja oli ensimmäistä kertaa mukana ja toivottavasti tulevat myös ensi vuonna, kun reitti ajetaan toisin päin eli Leviltä Ylläkselle, kertoo Visit Levin toimitusjohtaja Satu Pesonen.

Kaikki sarjojen tulokset tästä.

NUTS MTB Ylläs-Levi 2022 pyöräilijä

Alamäkipyöräilyn eli DH:n SM-kilpailussa ajettiin hurjasti kelloa vastaan

Alamäkipyöräilijät osoittivat rohkeuttaan sekä teknistä osaamistaan Levin pitkällä ja vaativalla reitillä, jossa oli puiden juuria, kiviä, kuoppia, hyppyreitä sekä jyrkkiä kohtia. Rata oli pituudeltaan peräti 1,7 km ja kovinta vauhtia piti miesten luokan Tarmo Ryynänen, jonka kilpailulasku kesti vain 2:15,05. SM-mitaleista ajettiin seitsemässä eri luokassa ja 67 osallistujan joukossa nuorimmat kilpailijat olivat 10-vuotiaita.

- Kisassa olivat mukana Suomen parhaat kuskit ja taso oli hyvä. Osallistujat tykkäsivät radasta ja kehuivat, että oli kiva, kun pääsivät ajamaan SM-kisat näin pitkällä radalla. Etelässä kisalaskun kesto on yleensä noin 40 sekuntia. Levin rata vaati kuntoa ja se tarjosi vauhtia ja eri linjavaihtoja, kertoo Vintek Cup Levin kilpailujohtaja Timo Hovi.

Levi Bike & Outdoor Fest jatkuu aina lauantaihin 23.7. saakka ja tarjoaa tekemistä ja koettavaa koko perheelle. Tulevana viikonloppuna kilpaillaan mm. enduron SM-osakilpailu sekä Levi Extreme Triathlon.