Lasten Levi – Tekemistä lapsille | Levi
levi ski resort 2020 winter-e2-94-acrptb-creative webres-91-2660x9999,q=85
Levi on luonnollinen leikkipaikka koko perheelle! Nauti ja leiki lasten rinteillä, käy viihtyisillä eläintiloilla, herkuttele suut makiaksi ja nauti unohtumattomista seikkailuista luonnossa.

Kun lapset saavat päättää – Top 6: Lasten Levi

Löydät lapsiystävällisiä aktiviteetteja ja nähtävyyksiä Leviltä. Tässä suosituimmat vinkit kuudesta eri paikasta, jotka ovat tehneet ylimääräisiä ponnisteluja saadakseen nuorimmatkin lomailijat hymyilemään.

1. Lastenmaa ja Leevilandia

Talviaikaan lapset nauttivat turvallisista omista rinteistään runsaan oheisohjelman kera. Lastenmaa Levin Eturinteiden kupeessa on telmivien tenavien ikioma alue. Perinteiset sompahissit laskettelun aloittelijoille, maksuton viikko-ohjelma, stigoja ja pulkkia hauskanpitoon sekä lämmin kota omien eväiden nautiskeluun tekevät lasten laskulomasta Levillä ikimuistoisen. 

Leevilandia on Levin toinen hauska lasten puuha- ja leikkipaikka Etelärinteiden
South Pointin vieressä. Maksuttomassa viikko-ohjelmassa pelataan ja kisataan joka päivä. Lumituntumaa suksilla tai laudalla saa helpoiten katetun mattohissin tai perinteisen sompahissin kyydissä. Omia eväitä voi syödä laavulla!

2. Tonttulan Elämyskylä

Ounasjoen varrella, 10 min Leviltä sijaitsevassa Tonttulassa voi tehdä omatoimisen ja elämyksellisen tutustumisen halki Tonttulan taianomaisen metsän, tonttumaailman salaisimpaan paikkaan, Tonttulan Piiloon. Salaisen kartan opastuksella pääset ihastelemaan piilon erikoisia rakennelmia ulkoapäin kuten piparitalo, tonttujen koulu, tietäjän tupa, salaperäinen Seitakivi sekä tonttujen ihastuttavat pienet aitat. Tapaat myös Tonttulan eläinasukkaat aitauksissaan.

Täällä tiedetään, että kun lapsilla on mukavaa, onnistuu vanhempienkin loma!

3. Tapaa arktiset eläimet

Astu arktisten eläinten maailmaan ja opi heidän talvisalaisuuksistaan. Tervehdi poroja, huskeja, kettuja, naaleja, elokuvasusia ja hevosia! Rapsuttele ihania karvakavereita, anna niille ruokaa ja pussaa vaikka poroa.

Jos haluatte päästä eläinten kyytiin, sekin onnistuu. Lyhyillä safareilla koko perhe pääsee yhdessä vauhdin tuntuun ja Lapin luonnon syleilyyn. Pidempi koiravaljakkosafari tarjoaa suurempaa elämystä, ainutlaatuista lomakokemusta, josta puhutaan kotona pitkään.

4. Korkeaniemen laavu

Eihän Lapin loma olisi mitään ilman laavulla tulistelua! Makkarat paistoon ja kaakaota kuksaan, rohkeimmat lämmittävät tulilla vaahtokarkkeja – Oletteko kokeilleet tätä herkkua?

Korkeaniemen laavu sijaitsee kauniilla paikalla, Immeljärven rannan tuntumassa, Kätkätunturin juurella. Laavulta on hieno näkymä Immeljärvelle ja Levitunturiin. Kävelymatkaa Levin keskustasta tulee noin kilometrin verran, ja reitti on helppokulkuinen, osittain päällystettyä tietä, ja sen jälkeen pienentyen hiekkatieksi ja vielä metsätieksi. Laavu on käytössä ympärivuotisesti. Se on sisätila, jonka keskellä on tulipaikka. Puut löytyvät laavun vierestä olevasta liiteristä.

5. Pannukakkutalo

Suut makeaksi! Levin kylässä sijaitseva Pannukakkutalo tarjoilee herkullisia pannukakkuja jokaiseen makuun niin suolaista kuin makeaakin. Perheen pienimmät huomioiden! Tule maistamaan herkullisia, alusta loppuun saakka itse tehtyjä maukkaita pannukakkuja.

6. Kylpylä

Levi Hotel Span kylpylässä vierähtää tunti jos toinenkin! Vauhtihirmuille vesiliukumäkeä, kuntoilijoille omia altaita, lapsille vesiotuksia hurjiin vesiseikkailuihin sekä rentoutujille poreallasta.
Vesiliukumäki ja lasten omat altaat tarjoavat huimia vesielämyksiä perheen pienimmille. Allasalueen tunturikivet, tunturipurojen välkkyvät kivipohjat ja kasvillisuus viestivät, että nyt lomaillaan ja rentoudutaan Lapissa.

Suomalaisten saunojen ja yhteisen yrttihöyrysaunan lisäksi allasosastolla on pienet erikoissaunat, joihin kannattaa ehdottomasti tutustua. Höyrysaunassa nautitaan kuumasta höyrystä ja kelosaunassa tunnelma on kuin erämaan kelomökillä!