Laskettelusuksien ja lumilaudan huolto kunnossa? Muistilista sujuvaan kauden aloitukseen
lsr leevi

Laskettelusuksien ja lumilaudan huolto kunnossa? Muistilista sujuvaan kauden aloitukseen

Laskettelukauden huippusesonki on taas käsillä ja innokkaimmat ovatkin jo päässeet korkkaamaan laskukauden. Nyt onkin aika kaivaa lasketteluvälineet esille ja tarkistaa niiden kunto kevätkauden jälkeen ennen tuntureiden huippujen valloitusta. Tässä pieni laskijan muistilista, joka kannattaa käydä läpi ennen monoihin hyppäämistä:

1. POHJAT

Tarkista pohjien kunto: onko niihin pinttynyt likaa tai ovatko keväthangesta puskeneet varvut ja oksat vaurioittaneet pohjan pintaa? Mikäli pohjasta löytyy paikattavaa välinehuollon ammattilaisemme Eturinteiden Zero Pointilla ja Etelärinteiden South Pointilla osaavat paikata vaikeat kolhut ja hioa inhottavat naarmut käden käänteessä.  Hoidettu pinta liukuu rinteessä sulavasti ja ehkäisee myös lumen tarttumista.

2. KANTIT

Suksen/laudan kantit kuluvat nopeasti. Näyttävätkö kantit kesän jälkeen tylsiltä, ruosteisilta tai onko niissä näkyviä vekkejä? Mitä terävämmät kantit ovat, sitä parempi on suksien/laudan pito. Taitavankin laskijan on vaikea kääntyä rinteessä sulavasti, jos sukset/lauta eivät pureudu kunnolla lumen tai jään pintaan.

3. VOITELU

Pohjan oikeanlainen voitelu on koko laskukokemuksen a ja o. Laskettelusukset ja laudan voi voidella helposti kotona samaan tapaan kuin hiihtosuksetkin. Välinehuollon ammattilaiset osaavat kuitenkin valita juuri oikean voideseoksen keliä ja tarpeitasi ajatellen sormiaan polttamatta.

4. SITEET

Ennen suksille tai laudalle ponnistamista on vielä hyvä varmistaa, että siteet on asennettu oikein ja ne ovat edelleen pitävät. Siteiden ruuvit saattavat löystyä pehmeässä ja möykkyisessä keväthangessa, joten niiden kiristäminen on myös suositeltavaa aika ajoin.  Jos olet ostanut välikauden aikana uudet monot, kannattaa sinun piipahtaa välinehuollon puolella tarkistamassa, että siteet ovat monoihisi sopivat.

lsr leevilandia lapset tammikuu

Muista varmistaa myös, että käyttämäsi monot sekä kypärä ovat ehjät ja oikean kokoiset. Erityisesti perheen juniorit kasvavat ja muuttuvat nopeaa tahtia, joten välineiden säännöllisestä uusimisesta on tärkeä pitää huolta.

Välinehuoltoa suositellaan tekemään vähintään kerran vuodessa, jotta suksen tai laudan pohja pysyy hyvänä. Innokkaimmat harrastajat huoltavat välineensä kuitenkin useampaan otteeseen kauden aikana ja etenkin kauden alussa ja lopussa! Säännöllinen välinehuolto pidentää suksien ja lautojen käyttöikää sekä takaa parhaat mahdolliset vauhdit niin pehmeällä ensilumella kuin keskitalven pakkasilla.

Välinehuollosta voit ostaa tarvitsemasi palvelut erikseen tai luottaa ammattilaisten näkemykseen varaamalla perus- tai täyshuollon. Käyttämällä Zero Pointin tai South Pointin palveluita säästät aikaa ja rahaa, sillä välineistä huolehtiminen on aina halvempaa ja ekologisempaa kuin uusien ostaminen! Tutustu tarkemmin välinehuollon tarjoamiin palveluihin.

Lisää artikkeleita