Alamäkipyöräily Levillä
lsr bike park

Alamäkipyöräily Levillä

Levi Bike Park, Lapin ensimmäinen pyöräparkki, tarjoaa 25 kilometrin verran erilaisia reittiä, jotka ovat suunnattu niin aloittelijoille kuin tosi harrastajille. Ennen kaikkea se on fantastinen seikkailu pyöräilijöille kaikilla tasoilla ja kaikenikäisille.

Hissillä tunturiin ja polkaise alas kiemurtelevia reittejä

Levi tarjoaa täydelliset puitteet ensimmäiseen bikepark-ajokokemukseen. Levi Bike Park koostuu alamäki- ja enduroreittien verkostosta, jossa on erilaisia vaikeustasoja. Aloittelijoille on tarjolla helppoja vihreitä ja sinisiä reittejä, kun taas kokeneet pyöräilijät voivat haastaa itsensä vaikeammilla punaisilla ja mustilla reiteillä. Ylös reittien lähtöpaikkaan siirrytään Gondoli2000-hissillä, missä odottavat henkeäsalpaavat Tunturi-Lapin näkymät.

lsr bike park ajamista

Pyöräily ohjaajan kanssa - Avain parempaan alapyöräilykokemukseen

Aloittelijana sinun ei tarvitse huolestua, sillä Levi Bike Parkissa on tarjolla peruskursseja koko kesän ajan. Kurssilla opit kaiken tarvittavan turvalliseen sekä nautinnolliseen alamäkipyöräilyyn. Kokenut ohjaaja auttaa sinua tutustumaan reitteihin sopivalla taitotasolla ja varmistaa turvallisuutesi koko matkan ajan.

Reittejä kaikille tasoille

Levi Bike Parkista löytyy reittejä helpoista haastavaankin harrastamiseen. Village Trail -reitti on Levin pisin, yli neljä kilometriä pitkä bikepark-tyylinen reitti, joka tarjoaa upeiden maisemien lisäksi helppoja mutkia ja halutessasi vauhdin hurmaa. Santa´s Cabin -reitti on suunniteltu hieman kokeneemmille kuljettajille ja World Cup DH Black tarjoaa puolestaan haastetta myös kokeneille kuskeille. Levi Bike Parkin yksi suosituin reitti on Blue Groove, joka on sininen reitti! Kesällä 2024 Leville rakentuu myös uusi harjoittelualue, jossa lajiin tutustujat pääsevät nauttimaan mattohissin viereisistä vihreistä linjoista.

lsr bike park ajoa

Alamäkipyöräily – Miten se toimii?

Alamäkipyöräily voi olla hieman jännittävää aloittelijoille, mutta tässä on lyhyt lista vinkeistä, jotka tekevät alamäkipyöräilyn kokeilemisesta hieman helpompaa ensimmäistä kertaa Levi-matkasi aikana. Kuka tietää, tästä saattaa jopa syntyä sinulle uusi harrastus!

→ Varaa ohjaaja

Osallistu peruskurssille tai varaa yksityisopettaja. Jos et ole koskaan pyöräillyt alamäkeä aiemmin, saattaa olla parempi mennä ohjaajan kanssa saadaksesi ohjeita ja sisäpiirin vinkkejä. Paras tapa istua/seisoa? Kuinka ottaa mutkat? Kuinka jarruttaa turvallisesti? Varmistamme, että ohjaajan kanssa kokemuksesi on hauskempi ja parempi.

Jos olet tämän vaiheen ohittanut, voi silti olla kannattavaa varata ohjaaja. Muutama tunti hyvän ohjaajan kanssa on avain menestykseen. Ohjaaja antaa vinkkejä muun muassa ajotekniikan kehittämiseen ja sopivien ajolinjojen valintaan. Lue lisää Bike Park -ohjauksista.

→ Vuokraa pyörä

Bike Parkin vuokraamosta saat apua sopivan kokoisen ja ajotaitoihisi sopivan pyörän valintaan. Pyörät ovat aina huollettuja ja huippukunnossa.

→ Suojavarusteet

Bike Parkin vuokraamosta voit myös vuokrata suojavarusteet (sisältää panssarin, kypärän, polvisuojat). Kypärän käyttäminen Bike Parkissa on pakollista.

→ Osta Bike Park-lippu

Bike Park -liput ovat myynnissä verkkokaupassamme, Bike Parkin ja Zero Pointin vuokraamoissa.

→ Ota hissi

Ei huolta, gondolihisseillä on aina henkilökunta auttamassa sinua tarvittaessa pyöräsi kanssa. Pyörä kiinnitetään gondolihissin ulkopuolella olevaan koukkuun eturenkaasta tai otetaan mukaan hissikoppiin.

→ Valitse reitti

Yleisintä on edetä vihreästä siniseen ja punaisesta mustaan, mutta useimmat pyöräilijät pysyvät yleensä sinisillä tai punaisilla reiteillä.

Levi Bike Park reitit
Reittien määrä: 12
Vihreä – Erittäin helppo: 1
Sininen – Helppo: 3
Punainen – Keskivaikea: 5
Musta – Vaikea: 3

Levi-Bike-Park-kartta A4-2023-web

Lisää artikkeleita