Levin hiihtokeskuksen talvikausi 2021-2022 oli ennätyksellinen!
lsr DJI

Levin hiihtokeskuksen talvikausi 2021-2022 oli ennätyksellinen!

Asiakkaat ovat ottaneet Levi Ski Resortin viime vuosien kehitystyön hyvillä mielin vastaan ja Levin kulunut talvikausi rikkoikin kaikki alan ennätykset Suomessa. Tunturia ja sen palveluita on kehitetty asiakas edellä ja se heijastui hiihtokeskuksen talven kokonaismyyntiin, joka kasvoi +35 % edelliskauteen verrattuna. Levi Ski Resort kiittää asiakkaitaan onnistuneesta talvikaudesta.

Levi Ski Resortin talvikausi 2021-2022 rikkoi kaikki alan ennätykset Suomessa. Suomen johtava hiihtokeskus vankisti asemaansa markkinajohtajana ja kirjautti kuluneella talvikaudella Suomen hiihtokeskustoimialan kautta aikojen kovimmat luvut niin hiihtopäivien määrässä, hissilipunmyynnissä, kuin myynnin kasvussa kuluneen hiihtokauden aikana. Levin rinteillä kurvailtiin kauden aikana 550 000 laskettelupäivän verran. Hissilipunmyynti kasvoi kuluneena kautena 29 % ja hiihtokeskuksen kokonaismyynti ylsi peräti 35 %:n kasvuun. Hiihtokeskuksen talvikausi päättyi äitienpäivänä 8.5.2022 ja talvikauden kokonaispituudeksi tuli huikeat 213 päivää.

lsr dji

Levin olosuhdekehittämisen pohjalla asiakaspalaute ja arktisen ympäristön huomioiminen

- Levin talvikausi osui kaikilta osin nappiin. Loistava kauden avaus lokakuussa ja siitä eteenpäin onnistunut lumetus sekä aikainen rinnealueiden avaaminen koko laajuudessaan mahdollistivat asiakkaillemme laadukkaat olosuhteet monipuolisiin rinneaktiviteetteihin. Hiihtokeskuksen pitkäjänteinen ja intensiivinen investointiohjelma ja panostukset mm. huippumoderniin hissikalustoon, jatkuvaan lumetusjärjestelmäverkoston laajentamiseen sekä rinnealueiden ja erikoissuorituspaikkojen kehittämiseen ovat olleet sekä kotimaisten, että kansainvälisten asiakkaiden mieleen. South ja West Pointin alueiden suosio on noussut modernien hissiuudistusten myötä, ja ne ovatkin tällä hetkellä keskuksen kaksi suosituinta aluetta, Levi Ski Resortin toimitusjohtaja Jouni Palosaari taustoittaa.

Olosuhdekehittämisessä on kuunneltu asiakaspalautteita ja kehittämisessä huomioidaan erityisesti herkkä arktinen ympäristö. Levin hiihtokeskus omaa ainoana Pohjoismaisena hiihtokeskuksena ISO 14001 -ympäristösertifikaatin, joka ohjaa päivittäistä toimintaa ja päätöksentekoa. Kaikki uudet investoinnit pohjautuvat olemassa olevien rinnealueiden modernisointiin. Rinneprofiloinneissa huomio kiinnittyy eroosion hallintaan nykyaikaisin keinoin, samoin kuin lumetusjärjestelmiä ja valaistusta rakennettaessa käytetään uusimpia ja energiatehokkaimpia ratkaisuja. Hissien rakentamisessa nykyaikainen tekniikka on energiatehokasta ja huoltovapaata. Tulevan kesän suurin, yli 8 miljoonan euron investointi ”Levi Glacier” eturinteillä noudattaa vastaavaa kestävän rakentamisen ja pitkän elinkaariajattelun ideologiaa, kuin viimeisin Levi West Pointin hanke. 

- Eturinteille rakentuu kesän 2022 aikana uusi, moderni 6-hengen ”Glacier Express” -tuolihissi ja samalla eturinteiden rinnepohjaa uusitaan. Tuolihissin viereen nousee myös Suomen ensimmäinen jäätikkö. Uudistusten myötä olemme vahvasti mukana globaalissa hiihtohissiliiketoiminnassa. Seuraavan vaiheen investoinnit tunturin modernisoinnissa on suunniteltu kohdistuvan Koillis- ja Kaakkoisrinteille, kun ankkurihissi nro 6 ja 7 modernisoidaan tuolihisseiksi, kertoo Jouni Palosaari

Digitaaliset ratkaisut tuovat mukavuutta laskettelijan rinnepäivään

Vuonna 2019 käynnistetty ”älykäs tunturi” hanke on myös ollut asiakkaiden mieleen. Tunturiin on rakennettu älykäs digitaalinen ekosysteemi pitäen sisällään mm. digitaalisen infokanavan rinne-, hissi- ja säätietoineen, online kameroineen sekä Levi Ski Resortin oman Levi Resort -sovelluksen, jossa on kattava tunturi-informatiikka ja laskettelijalle hyödylliset lisäominaisuudet yhdistettynä Levi Black -kanta-asiakasohjelmaan. 

- Levi Resort -sovellus on otettu innolla vastaan ja sen latauksia sekä käyttäjiä on jo runsaasti. Tämä positiivinen signaali antaa mahdollisuuden kehittää tunturia eteenpäin entistäkin enemmän. Uusien innovaatioiden avulla haluamme tarjota asiakkaillemme parhaat mahdolliset edellytykset keskittyä juuri siihen olennaiseen, eli upeisiin rinne-elämyksiin, joita tunturi tarjoaa, Levi Ski Resortin liiketoimintajohtaja Marko Mustonen kiteyttää.

*********************

HAASTATTELUT JA YHTEYDENOTOT:

Jouni Palosaari, toimitusjohtaja, Oy Levi Ski Resort Ltd, email jouni.palosaari@levi.fi

Marko Mustonen, liiketoimintajohtaja, Oy Levi Ski Resort Ltd, email marko.mustonen@levi.fi

Oy Levi Ski Resort Ltd:n liiketoiminta keskittyy hissilipunmyyntiin, hiihdonopetukseen, vuokraamotoimintaan sekä tekstiilikauppaan. Lisäksi tytäryhtiö Oy Levi Restaurants Ltd tarjoaa rinneravintolapalveluita. Levi Ski Resort on monipuolinen matkailun palveluyritys, joka jokaisena talvikautena pitää huolta puolesta miljoonasta onnistuneesta rinnepäivästä.

Levin lippulaivoina toimivat lukuisat tapahtumat, joista merkittävimpänä vuosittainen alppihiihdon maailmancupin pujotteluavaus, joka kerää kansainvälisesti valtavan huomioarvon. Levi on sitoutunut ISO 14001 -ympäristöjärjestelmään ensimmäisenä pohjoismaisena hiihtokeskuksena. Yhtiön tärkeimpänä arvona on arktisen ympäristön kunnioittaminen ja vaaliminen.

Lisää artikkeleita