Levin kesä yllätti
Joulupukin mökki

Levin kesä yllätti

Moni suomalainen on käynyt Lapissa talvella, mutta Levin kesä on usein tuntemattomampi. Kun keskisuomalainen neljän hengen perhe tuli Leville ensimmäistä kertaa kesällä, oli ihmetys suuri. Rakkaus Leviä ja Lappia kohtaan syveni uudelle tasolle ja nyt perheellä on oma lomahuoneisto Levin keskustassa.

Pian perhe matkusti Leville ensimmäistä kertaa kesällä vuonna 2017, kun koko perhe lähti mukaan kannustamaan isää Levillä kisattuihin enduromaastopyöräilyn SM-kisoihin. Pia oli aluksi hieman epäröivä matkan suhteen, kunnes hän alkoi varata majoitusta Leviltä.

- Aloin etsiä meille sopivaa majoitusta ja huomasin, että majoituskohteet ovat todella edullisia. Saimme vuokrattua lomahuoneiston todella huokeaan hintaan hyvältä paikalta Levin keskustasta. Lapset olivat tuolloin viisi- ja kahdeksanvuotiaita ja mietin ennen lomaa, miten keksimme siellä koko viikoksi tekemistä sillä välin, kun isä on polkemassa. Ennakkokäsitykseni oli, että Levi on kesällä hiljainen, palvelut eivät ole auki ja on paljon itikoita. Mutta kaikki nämä olettamukset olivatkin täysin vääriä, kertoo perheen äiti Pia.

Perhe oli aiemmin käynyt Levillä useasti talvisin, mutta kesä oli täysin uusi tuttavuus. Viikon loma hurahti nopeasti ja mielekästä tekemistä riitti aamusta iltaan.

- Meidän perheemme ehdottomia suosikkeja olivat kesäkelkkarata ja kylpylä, missä olimme iltaisin. Lapset tykkäsivät myös liikennepuistosta sekä koko Activity Parkin alueesta ja vietimmekin siellä paljon aikaa. Seuraavana kesänä varasimme Leville jo pidemmän loman, jotta meillä oli enemmän aikaa tekemiselle, kertoo Pia.

Viime kesänä koko perhe nousi pyörineen Gondoli 2000-hissillä huipulle ja ajoi sieltä uutta Village Trailia alas. Yli neljä kilometriä pitkä reitti tarjoaa pitkän laskun lisäksi upeat maisemat ja helpon reitin voi turvallisesti ajaa kuka vain.

- Aluksi vähän kaikki jännitettiin, että mitä tästä tulee. Toisena päivänä uskalsimme kuitenkin jo kaikki ajaa koko reitin ylhäältä alas asti ja se on ehdottomasti meidän suosikkimme. Pysähdyimme koko perheen voimin Palovartijan kahvilassa ja nautimme upeista maisemista. Teimme myös mieheni kanssa lenkkejä tunturissa niin, että nousimme hissillä ylös ja kiertelimme tunturia alas ja takaisin kylään. Se oli sellaista mukavaa retkipyöräilyä meille. Hissipyöräily on hauskaa ja helppoa: Vaikka et olisikaan kovakuntoinen, jokaiselle löytyy oikeantasoinen reitti ja tunturimaisemiin pääsee helposti kesälläkin, kertoo Pia. 

Tänäkin kesänä perhe suuntaa Leville ja suunnitelmissa on jälleen kokeilla jotain uutta, sillä he aikovat tutustua ensimmäistä kertaa Levin frisbeegolfratoihin. Radoista löytyy sopivia sekä aloittelijoille että lajia jo enemmän harrastaneille ja ne ovat vapaassa käytössä ympäri vuorokauden.

- Emme ole vielä kokeilleet frisbeegolfia ja se on meidän listallamme. Pidämme Levin kesästä niin paljon, että teimme päätöksen ostaa täältä oma lomahuoneisto. On ihanaa, kun nyt on oma paikka Levillä, sillä täällä on paljon tapahtumia ja palvelut ovat kesälläkin auki, Pia jatkaa.