Levin kesä – Nähtävyydet ja aktiviteetit | Levi
Miehet tunturissa
Koe

Levin kesä

yötön yö tunturilla
Koe

Levin kesä

Miehet tunturissa
Koe

Levin kesä

yötön yö tunturilla
Koe

Levin kesä

Levin kesä on täynnä toimintaa!

Pohjoisen taianomainen kesä on kokemisen arvoinen. Levillä nautitaan yöttömistä öistä, jotka kestävät toukokuun lopulta heinäkuulle.

Levillä on kesäisin paljon tekemistä ja valoisien öiden aikana voit tuntea luonnon rauhallisuuden katsellessa aurinkoa, joka paistaa taivaalla. Kesäkuussa luonto lehahtaa vihreäksi ja kasvit versovat silmissä. Kesäkuun lämpötilat vaihtelevat normaalisti 15 – 20 asteen välillä. Heinäkuussa päivälämpötilat ovat levillä yleisesti 20 – 25 astetta ja Lapin kesä on parhaimmillaan.

Vietä uniikki rantaloma Levillä

Leviltä löytyy kaksi ihanaa uimarantaa sekä Kittilästä kolmas, jossa pääset uimaan ja nauttimaan Ounasjoen virkistävästä virrasta. Erilaiset vesileikit ovat eksoottinen kokemus! Suppailu, soutuveneellä tai kanootilla liikkuminen Levin tunturimaisemissa saa sielusi kipinöimään!

Ympärivuorokautinen valo ei aseta rajoituksia omalle tekemiselle, pikemminkin on vaikea mennä nukkumaan, sillä kultainen valo kutsuu luokseen ja ulos.

Levin kylpylässä polskitaan säästä välittämättä. Kylpylän altaat ja saunat ovat avoinna kesäisin toukokuun huoltotauon päättymisen jälkeen (6.6. eteenpäin), joten uimaan ja vesileikkien pariin pääsee huonommankin sään yllättäessä. Kylpylärakennuksesta löytyy myös kuntosali, jossa järjestetään sekä ryhmäliikuntatunteja että joogaa, eli kunnosta ja liikkuvuudesta on helppo pitää huolta myös sisätiloissa.

rantaloma levillä

Koko perheen yhteinen kesäloma Levillä 

Aikuisten lisäksi lapset viihtyvät Levillä kesällä. Arktisen auringon alla ja tuntureiden ympäröimänä elämykset Activity Parkissa Gondoli 2000-hissin luona takaavat hauskoja päiviä ikään katsomatta. Activity Parkissa sijaitsee Seikkailupuisto, liikennepuisto, peliareena jalkapalloon, koripalloon ja sählyyn. Tämän lisäksi Levin Activity Parkista löydät nyt myös trampoliinipuiston, pumptrack-radan sekä skeittiparkin, minigolf-radan sekä tenniskentän!

Koko perheen ikimuistoinen kesäkelkkakokemus löytyy Eturinteiltä. Levin tunturissa kulkevat frisbeegolfväylät ovat vapaasti käytössäsi ympäri vuorokauden ja B1-väylä sopii hyvin perheille.

Express- ja Gondoli2000-näköalahissit kuljettavat myös lumettomana aikana upeisiin Levin maisemiin. Hissit sopivat myös lastenrattaiden tai pyörätuolin kanssa liikkuville. Alle 6-vuotiaat matkustavat hisseissä veloituksetta aikuisen seurassa.

Perhe tunturi kesä

Ikimuistoinen pyöräily-, patikointi- tai golfloma Levillä

Levin pyöräilykausi maastossa alkaa lumien sulettua eli yleensä kesäkuussa. Levi- ja Kätkätunturin ympärillä kulkee eripituisia reittejä, joilla pääset nauttimaan Lapin maisemista ja metsäpoluista. Levi Bike Park aukeaa normaalisti viimeistään juhannuksena ja kaikki tunturin hissipyöräilyreitit avataan heinäkuun aikana. Valikoimaa löydät helpoista haastavaan upeiden maisemien värittämänä. Voit vuokrata halutessasi allesi sopivan menopelin, halusit sitten sähköpyörän, maastopyörän tai täysverisen alamäkipyörän.

Keskikesä pyöräily

Jo legendaksi muodostunut NUTS Ylläs-Levi MTB ajetaan jälleen heinäkuussa.

Leviltä ja Levin ympäristöstä löydät eripituisia patikkareittejä, haet sitten lyhyempää retkeä tai useamman kilometrin reittiä. Kesäkuussa kelit ovat miellyttävät ja luonto on loistaa kirkkaan vihreänä. Heinäkuussa kelit ovat lämpimimmät, joten kokeile esimerkiksi patikointia yöllä, se on upea kokemus keskiyön auringon alla! Elokuussa pääset poimimaan patikoinnin lomassa marjoja suoraan suuhun matkallasi. Myös opastettuja patikointi-ja luontoretkiä on tarjolla.

Suomen pohjoisin 18-väyläinen golfkenttä sijaitsee luonnonkauniilla alueella Levitunturin ja Ounasjoen välimaastossa. Kentän sisällä oleva Taalojärvi tuo mukanaan lisähaastetta pelaamiseen ja näyttävyyttä kenttämiljööseen. Yli 93 hehtaarin maa-alue takaa, että kenttä on pelaajille vaihteleva ja mielenkiintoinen. Kentällä sinun seuranasi on usein poroja, jotka tulevat alueelle nauttimaan tuulen vireestä, jossa eivät hyttyset viihdy. Lue lisää Levin golf-kentästä täältä.

Keskikesä golf

Haaveiletko pidemmän tai lyhyemmän ajan viettämisestä Lapin luonnon lumossa? Levillä yhdistät helposti lomailun ja etätyön arjen yläpuolelle nostavissa puitteissa. Varaa majoitus heti!

Kesäloma Levillä mielessä? Tutustu ainakin näihin!

Yöttömän yön taikaa Levillä