Levin randoreitit on nyt julkaistu!
Levi randoreitit

Levin randoreitit on nyt julkaistu!

Skinnaaminen, eli nousukarvoilla tunturia ylösnouseminen lihasvoimin, on iso osa vapaalaskua. Muutama vuosi takaperin hiihtokeskusten mentyä kiinni koronan vuoksi, sekä vapaalaskun että skinnaamisenkin suosio kasvoi huomattavasti niin maailmalla kuin Suomessakin. Syksyllä 2020 Apelle ja Saanalle tuli ajatus, että Levitunturin ympärille merkatuille skinnausreiteille voisi olla kysyntää myös osana Levin vapaalaskutarjontaa.  Ajatuksena oli tehdä reitit, joilla nouseminen olisi turvallista, jotka näyttäisivät kauniilta, ja joilla laskeminen olisi hauskaa. Keväällä 2021 Ape ja Saana tekivät maastossa ensimmäiset linjaukset, hiihdellen ristiin rastiin tunturia, tutkien karttoja sekä hakien turvallisia ja mielenkiintoisia paikkoja skinnausreiteille. Innostuksen myötä homma laajeni, ja Ape ja Saana huomasivat pian, että yhden reitin sijaan olisi Leville mahdollista tehdä kaikista ilmansuunnista omat reitit, jotka yhdistyisivät Levin huipulle.

Kevätkausi 2022 polkaistaan käyntiin viiden erilaisen reitin voimin, joista on mahdollista käydä hiihtämässä yksittäinen randoreitti tai yhdistellä useampi reitti aina kokopäivän kuntoiluksi, jossa nousumetrejä kertyy yli kilometrin. Tunturiin pääsee tutustumaan aivan uudella tavalla retkeilyn kautta, eikä aikaisempaa vapaalaskutaustaa tarvita sillä alas voi lasketella myös rinteitä pitkin. Zero Pointin vuokraamosta on mahdollista myös vuokrata randosukset tai splitboard-lumilauta. Kevyellä noususetillä randoilu käy oivasti myös hikilenkistä ennen saunaa. Kaamosaikaan osaan reiteistä voi ja kannattaa tutustua myös otsalampun valossa, huomioithan että reittejä ei kuitenkaan ole valaistu.

Skinnausreittejä ylläpidetään huoltamalla pohjia moottorikelkalla aika ajoin lumituiskujen jälkeen, mutta muutoin reitit ovat lunnontilassa ja liikkuminen näillä tapahtuu omalla vastuulla. Nousureitit on suunniteltu siten, että ne eivät kulje lumivyörymaastossa. Reitit on merkattu maastoon keltaisella salmiakkikuviolla, rinnekarttaan keltaisella katkoviivalla ja lisäksi gps-jälki on ladattavissa levi.fi verkkosivuilta. Merkattujen reittien ulkopuolella sekä rinnealueilla skinnaaminen on kiellettyä turvallisuussyistä.

Nautinnollisia nousuja ja laskuja!

Levin skinnausreitit on suunniteltu yhteistyössä Arto "Ape" Majavan sekä Saana Saltevon kanssa. Skinnausreitit löydät täältä: www.levi.fi/skinnailu

#leviskiresort #leviski #levinrandoreitit #levilapland #skitouring #vapaalasku

Lisää artikkeleita