Levin seitsemän kuukauden lumivarmuus vauhditti talvikauden kasvuun
Drone ilma kauden avaus

Levin seitsemän kuukauden lumivarmuus vauhditti talvikauden kasvuun

Levin seitsemän kuukautta kestävä talvi sekä säilölumen luoma lumivarmuus houkuttelivat uusia vierailijoita alueelle erityisesti talvikauden alussa loka-joulukuussa.

Kauden alussa, lokakuussa 2023, kansainvälisten yöpymisten määrä kasvoi 49 % verrattuna edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan. Kasvu jatkui maltillisemmin marraskuussa (23 %) ja jopa joulukuun ensimmäisillä viikoilla.

Loka-marraskuussa alueella harjoitteli 34 alppihiihdon maailmancup-joukkuetta ja 11 eurooppacupin joukkuetta, mikä kertoo alkutalven eriomaisista harjoitusmahdollisuuksista. Lisäksi Levi tarjosi ainutlaatuisen harjoittelupaikan maailman parhaille kumparelaskijoille, sillä se oli lokakuussa ainoa paikka maailmassa, missä kumparelaskuun oli mahdollisuus.

- Strategisena tavoitteenamme on toimia suunnannäyttäjänä lumiosaamisessa maailmassa. Tällä hetkellä voimme taata seitsemän kuukauden laskettelukauden huippuolosuhteissa. Vuosien innovointityö ja osaaminen maailmancupin kisaolosuhteiden varmistamisessa on siirretty menestyksekkäästi muille rinnealueille osaksi talvikauden olosuhdeylläpitoa. Lumiosaamisemme onnostanut Levin yhdeksi kiinnostavimmaksi hiihtokeskustoimijaksi maailmassa. Tästä on osoituksena huikea vetovoima hyödyntää olosuhteitamme eri hiihtolajeissa lokakuun ensimmäisestä viikosta eteenpäin ja viimeisimpänä kunniana saada tarjota puitteetpujottelun maailmancupin avauskilpailuille sekä naisissa että miehissä. Yhteistyömme maailman parhaiden urheilijoiden ja osaajien kanssa on nostanut rimaamme palvella korkeatasoisesti laskettelevia asiakkaita pitkän talvikauden ajan lokakuusta toukokuuhun, sanoo Levi Ski Resortin liiketoimintajohtaja Marko Mustonen.

- On upeaa nähdä miten panostaminen alppihiihdon maailmancupiin ja olosuhteiden kehittämiseen tukee koko alueen matkailun kehittymistä. Tavoitteenamme on hakea kasvua ympärivuotisuudesta ja talvikauden pidentäminen on ensimmäinen tärkeä askel tässä kehitystyössä. Samalla panostamme lumettoman ajan asiakasvirtojen kasvattamiseen, jotta alueen kehitys on tasapainoista ja kestävää, kertoo Visit Levin toimitusjohtaja Satu Pesonen.

Lumivarmuus, pitkä laskettelukausi sekä hissi- ja rinneinvestoinnit ovat vahvistaneet Levin asemaa kansainvälisenä hiihtokeskuksena. Tämä heijastuu talven aikana tehdyissä ennätyksellisissä myynti- ja asiakasmäärissä.

- Talvikauden aikana laskettevia asiakkaita rinteessä oli ennätysmäärä, 570 000 asiakasta. Myös yhden päivän asiakasennätys meni rikki viikolla 8, kun sunnuntaina 25.2. rinteessä oli huikeat 10 000 laskijaa. Hissilippujen myynnin liikevaihto nousi 7,2 % edelliseen tilikauteen varrattuna, sanoo Marko Mustonen.

revontulet

Britannia pitää edelleen ykkössijaa suurimpana markkinana, matkailutottumukset muuttuvat

Iso-Britannia jatkaa Levin suurimpana kansainvälisenä asiakaskuntana, ranskalaiset seuraavat toisena ja alankomaalaiset heti perässä. Alankomaalaisten, belgialaisten ja irlantilaisten yöpymisten määrä kasvoi eniten talvikaudella 2023 – 2024.

Reittilentojen määrän kasvu Kittilään muuttaa matkailijaprofiilia: yhä useampi vierailija tekee varaukset omatoimisesti verkkokauppojen kautta sen sijaan, että ostettaisiin valmiita, kaiken sisältäviä matkapaketteja. Reittilentomatkustajat vuokraavat enemmän autoja, ruokailevat oman aikataulun ja mieltymysten mukaan, sekä ostavat monipuolisesti erilaisia elämyksiä joko ennakkoon verkkokaupasta tai paikan päällä Levin matkailuneuvonnasta.

- Kotimaisen matkailijoiden osuus on harmillisesti ollut pienessä laskussa. Tämä varmastikin heijastelee kotimaamme taloudellista tilannetta. Kotimaisella asiakkaalla on edelleen suuri merkitys alueellemme, ja onkin ollut ilo huomata, että suomalaiset ovat tehneet tulevalle kesälle enemmän varauksia kuin viime vuonna tähän aikaan. Myös keski-eurooppalaisten kiinnostus Lapin kesää kohtaan alkaa varovaisesti näkyä, kertoo Satu Pesonen.

Kittilän lentokentän matkustajamäärät kasvussa talvikaudella 2023-2024

Tunturi-Lappia palvelevan Kittilän lentokentän koko talven matkustajamäärä kasvoi 13 %, nousten 353 000 matkustajaan, kun edellisellä kaudella 2022-2023 matkustajia oli 312 000. Lentokentän operaatioiden määrä nousi 14,4 %.

Levin talvikausi 2024-2025 avataan lokakuussa ja maailmancupin 20-vuotisjuhlat

Hiihtokausi Levin laduilla ja rinteissä alkaa jälleen jo lokakuun 4. päivänä ja marraskuussa juhlitaan Levin maailmancupin 20-vuotisjuhlakisoja. Upeat keväthiihtokelit jatkuvat aina toukokuun alkuun asti.

MC 2024

Lisää artikkeleita