Lumoavat revontulet Levillä
Revontulet-tähtitaivas

Lumoavat revontulet Levillä

Suuntaa katse kohti pohjoista, pian alkaa kiehtova tanssi taivaalla.

Leville tullaan etsimään elämyksiä, jotka jäävät pysyvästi mieleen. Värikkäänä tanssivat taivaan tulet salpaavat hengen ja tempaavat sinut kuin toiseen todellisuuteen. Revontulten kokeminen on taianomainen hetki, eikä taivaan loistoon koskaan kyllästy. Minne tahansa katsot, värien ilotulitus on mieleenpainuva kokemus. Pimeän taivaan majesteettiset värit lumoavat. On vain tämä hetki.

Lumoavat revontulet ilmestyvät elokuussa pimeiden öiden myötä. Syksy on parasta aikaa niistä nauttimiseen, kun maa on musta ja havainnointia häiritsevä hajavalo on vähimmillään. Lisäksi revontulia esiintyy syksyllä enemmän kuin talvella. Revontulien heijastuminen veden tai jään pinnasta on ainutlaatuinen kerran elämässä -kokemus. Kokeile tallentaa tämä muistoiksi myös kamerallasi.

Terhi Tuovinen

VINKKI: Parhaiten havaitset revontulet kirkkaan ja pimeän pohjoistaivaan alla.

Revontulet kuuluvat Lapissa elämään niin kuin tähdet ja kuu. Niihin ei aina kiinnitä huomiota, mutta niitä kuuluu olla. Vanhan uskomuksen mukaan revontulet syntyvät, kun Tuliketun kipunoiva häntä osuu juostessa pimeän metsän puihin ja oksiin. Todellinen syy revontulille on Maan ilmakehään osuvat aurinkotuulen varautuneet hiukkaset noin 100 kilometrin korkeudessa.

Levintunturi revontulet

VINKKI: Loistava paikka nähdä revontulia on Levin huippu.

Kun revontulet ovat tarpeeksi voimakkaat, ne pitävät ääntä. Ääni on vähän samanlainen kuin se, joka syntyy, kun pidät ajaessasi autonikkunaa auki ja ilmavirta puskee sisään. Matala, vaimea ääni, joka elää mystisesti. Huminaa ja solinaa, mutta voit kuulla myös sihinää tai poksahteluja. Revontulten ääni välittyy toistaiseksi tuntemattomalla tavalla tietyn säätilan vallitessa. Pidä korvasi auki. Voit kuulla harvinaisen sinfonian.

Terhi Tuovinen

VINKKI: Revontuliin liittyy monissa kulttuureissa erilaisia myyttejä ja uskomuksia.

Lisää artikkeleita