Sauno & rentoudu Levillä
Levi Sauna

Sauno & rentoudu Levillä

Sauna kuuluu Levin lomaan! Näillä yksinkertaisilla vinkeillä rentoudut ja nautit takuulla.

LÄMPÖ – Saunassa ei saa olla liian kuuma, täydellinen löyly on kostea ja pehmeä. Saunomisen pitää olla nautinnollista.

HAPPI – Hengittämisen täytyy olla helppoa: mitä suurempi sauna, sitä hapekkaampi ilma. Lisähappea saunomiseen saat vilvoittelemalla välillä ulkona.

ASENNE – Jos haluaa päästä suomalaiseen mielenmaisemaan, saunassa pitää rauhoittua. Joskus tärkeintä on vain kuunnella kiukaan sihinää. 

PUHE – Saunassa voi jutella kaikesta, purkaa stressiä. Aina ei tarvitse puhua, vaan pitää antaa myös tilaa hiljaisuudelle.

HUOMIOINTI – Saunassa ei ole pakko olla alasti, vaan voi käyttää pyyhettä tai uikkareita. Kokemattoman saunojan kannattaa heittää löylyä vain vähän kerrallaan. 

Kokeilemisen arvoiset saunat Levillä

Historiallinen Sammun-Tupa

Pihapiiri kuin sadan vuoden takaa: talojen hirret ovat harmaantuneet, ulkoseiniin kiinnitetty vanhoja työkaluja. Sammun-Tuvan historiallinen pihapiiri on ollut aikoinaan metsänvartijan torppa. Porotila ja Levin vanhin latukahvila on tunnettu perinteisestä puusaunasta ja tunnelmallisesta savusaunasta. Talvella voit pulahtaa avantoon ja kesällä Ounasjokeen.

Elämyksellinen Tonttula

Taivaanvalkeiden rantasauna Ounasjoen törmällä toimi alun perin tukkikämppänä ja on osa Tonttulan Elämyskylää. Taivaanvalkeiden rantasaunaan pääsevät perjantaisin myös yksittäiset matkailijat: yhteissauna maksaa 23 euroa. Saunomisen lisäksi Tonttula tarjoaa ravintolapalveluita, majoitusta ja monenlaisia elämyksiä sekä lapsille että lapsenmielisille.

Keskeinen Water World Levi -kylpylä

Levin kylpylä sijaitsee helposti saavutettavissa keskellä Leviä. Löylyjen ystävillä on varaa valita: perinteinen suomalainen sauna, tunnelmallinen kelosauna ja lempeä höyrysauna tarjoavat vaihtelua odotettuun kylpyläkäyntiin. Syy kylpylässä vierailuun on usein yksinkertaista saunaelämystä suurempi: rentoutumista, latautumista ja yhteistä aikaa koko perheelle.

Perinteinen mökkisauna

Yleisten ja tilaussaunojen sijaan monen Levin kävijän ehdoton suosikki on oman majoituksen tarjoama sauna. Levillä on mökkisaunat mukaan luettuna yli 2000 saunaa. Saunan lisäksi usean mökin varustukseen kuuluvat myös poreamme tai lämmitettävä palju. Valittavanasi on vaihtoehtoja löylyttelyyn niin tunturin näköalapaikoilla, vesistöjen äärellä kuin keskustan läheisyydessä.

Lisää artikkeleita