Maastohiihtäjä Vuorela voittoon Levi Extreme Triathlonissa
Tuija Timonen Levi Extreme Triathlon

Maastohiihtäjä Vuorela voittoon Levi Extreme Triathlonissa

Levi Bike & Outdoor Festin viimeiset kilpailulajit vietiin läpi lauantaina. Levi Extreme Triathlonin perusmatkan ylivoimaiseen voittoon pinkoi Jämin Jännettä edustava Markus Vuorela. Alamäkipyöräilyn SM-osakilpailussa kohtasivat Suomen huiput ja nopeinta vauhtia Suomen pisimmällä DH-pätkällä piti nuori Kasper Hickman.

Suomen pohjoisin triathlonkilpailu, Levi Extreme Triathlon tarjosi ainutlaatuisen haasteen tunturimaisemissa viidellä eri matkalla. Mukana oli ennätysmäärä osallistujia viileästä kelistä huolimatta.

Miesten perusmatkalla, joka sisälsi 700 metriä uintia, 40 km pyöräilyä ja 15 km juoksua, voiton nappasi maastohiihtäjä Markus Vuorela. Vuorela ylitti maalin ajalla 2:35:38 ennen Matti Moisiota, joka jäi Vuorelasta 10 minuuttia.

– Lähdin ihan omaksi huvikseni mukaan kisaan, eikä minulla ollut tulostavoitetta. Uinnissa olin aika kaukana kärjestä, mutta pyörällä sain sitten porukan kiinni ensimmäisen Levitunturin kierroksen jälkeen. Sen jälkeen johdin loppuun asti. Vaikka keli oli viileä, en ollut kylmissäni missään kohtaa, vaikka sitä hieman ennen kisaa mietin, totesi Vuorela kisan jälkeen.

Tuija Timonen murskavoittoon Levi Extreme Triathlonin pitkällä matkalla

Pitkämatka tarjosi 1900 m uintia, 131 km pyöräilyä ja 21 km juoksua. Norjassa asuva Tuija Timonen suoritti matkat nopeinten, jättäen myös miehet taakseen ajallaan 8:15:56.

– Tämä oli yhtä rankkaa kuin aina ennenkin, olin mukana nyt kolmatta kertaa. Keli oli haastava ja pyöräilyosuudella minulla oli varpaat ihan jäässä, mutta juostessa ne onneksi lämpenivät. En todellakaan osannut odottaa, että voitin myös miehet, tuumasi Tuija Timonen maalissa.

Miesten kilpailun pitkällä matkalla voiton vei Ville Paunonen ajalla 8:23:39.

Ensi vuonna Levi Extreme Triathlon kisaillaan 20.7.2024 ja mukana jälleen samat matkat pienillä viilauksilla.

– Tänä vuonna oli seuran osallistujaennätys ja todella hieno päivä. Nuorin osallistuja oli 7-vuotias Mini-matkalla, joka oli hyvin suosittu matka. Tärkeintä ei ole aikaa vastaan kisaaminen, vaan tulla kokemaan, miltä triathlon tuntuu. Iso kiitos yhteistyökumppaneille, joista kultakaivos Agnico Eaglen joukkue voitti viestissä kultaa, eli ottivat omansa, kertoi Levi Extreme Triathlonin kilpailujohtaja Juuso Laitinen.  

Katso Levi Extreme Triathlonin tulokset

Pitkä, tekninen ja vaativa rata testasi alamäkipyöräilijöiden kuntoa Levillä

Suomen parhaat alamäkipyöräilijät ottivat mittaa toisistaan Suomi DH Cupin kolmannessa SM-osakilpailussa Levillä, jossa he haastoivat itseään Suomen pisimmällä alamäkipätkällä. Nopeimman ajan fiinaalissa ajoi Kasper Hickman miehet alle 17-vuotta -sarjassa. Kasper ajoi noin 1,5 km radan aikaan 1:54:52.

– Osallistujat tykkäävät ajaa täällä kisaa. Pitkä ja tekninen rata vaatii kuntoa ja eroaa hyvin paljon etelän radoista, kertoi kilpailujohtaja Timo Hovi kilpailun jälkeen. 

Katso Suomi DH Cupin Levin osakilpailun tulokset

DH Suomi Levi

Ensi vuonna Levi Bike & Outdoor Festiä vietetään 20.-27.7.2024.

Lisää artikkeleita