Markiisi de Palsa Levin matkailuneuvonnassa
markiisi De Palsa

Markiisi de Palsa Levin matkailuneuvonnassa

Essi Korvan veistos Markiisi de Palsa on esillä Levin Matkailuneuvonnassa toimipisteen olessa avoinna.

Kittiläläinen taiteilija Kalervo (Kalle) Palsa (1947–1987) olisi täyttänyt tänä vuonna 75 vuotta. Kauko Sorjosen säätiön ylläpitämä Palsa-museo Kittilässä ja Kittilän kunnan kulttuuritoimi tuottavat yhdessä kuuden taiteilijan kanssa nykytaideteosten sarjan.

Essi Korvan veistos on sekä Palsan taiteen, Palsan itsensä ja Palsan alter egon Markiisi de Palsan muotokuva, joka koostuu rikotuista viinipulloista ja betonista. Rikkinäinen lasi kuvaa taiteilijan herkkyyttä, iloja ja suruja, kun taas betoni viittaa hahmon kovuuteen, joka näyttäytyy Palsan taiteen kautta. Patsas on kuin jokin olento Palsan tauluista, siitä välittyy huumori, joka olisi varmasti huvittanut myös Palsaa itseään.

Teossarjan teemana on HYMYPOIKA, jota taiteilijat ovat saaneet vapaasti tulkita. Muut mukana olevat taiteilijat ovat Reijo Raekallio (Kittilä/ Pöntsö), Veera Kaamos Pitkänen (Espoo), Jyrki Siukonen (Tampere), Juha Allan Ekholm (Espoo/ Turku) sekä Tuomo Kangasmaa (Oulu)

Lisää linkissä: http://www.palsamuseo.fi

Teokset olivat esillä Kittilässä vuonna 2022. Kalervo Palsan juhlavuosi jatkuu Hymypojan vuosi -nimen saaneen nykytaiteen teossarjan kiertueella.