NUTS MTB Ylläs-Levi 2022
ylläslevi mtb

NUTS MTB Ylläs-Levi 2022

NUTS MTB Ylläs–Levi – Kolme vahvaa tekijää yhdistää voimansa

Ylläs-Levi MTB on nyt NUTS MTB

Ylläs-Levi.Tunturikeskukset Ylläs ja
Levi yhdistävät voimansa Northern Ultra Trail Servicen eli tutummin NUTSin
kanssa. Uutta nimeä kantava NUTS MTB Ylläs-Levi mittaa osallistujien kuntoa vauhdikkailla
reiteillä ja teknisillä poluilla aidossa tunturiympäristössä 16.7.2022.
Matkoina upeissa Lapin maisemissa ovat 70 km, 55 km ja 30 km reitit, sähköpyörille on omat sarjat.

Ensimmäinen Ylläs-Levi MTB tapahtuma poljettiin vuonna 2015, jonka jälkeen tapahtuman ja reitin suosio on saanut polkijat Suomesta sekä ulkomaita myöten palaamaan tunturimaisemiin haastamaan itseään.

NUTS MTB Ylläs-Levissä on mahdollisuus pyöräillä kahden tunnetun tunturikeskuksen väli, osittain kansallispuiston alueella. Tapahtuman aikaan reitillä olevat hyvät huoltopisteet takaavat miellyttävän kokemuksen kaiken tasoisille osallistujille. Osallistujien on turvallista sekä helppoa lähteä tapahtumaan mukaan. Ylläs-Levi reitti on auki koko kesäkauden ja aina
poljettavissa myös muina aikoina.

-  Odotan innolla tulevaa yhteistyötä Suomen tunnetuimpien tunturikeskusten kanssa. Ylläs-Levi maastopyöräreitti tarjoaa monipuolisen reitistön eritasoisille maastopyöräilyn harrastajille ja toivonkin, että saamme houkuteltua mahdollisimman matalalla kynnyksellä pyöräilijöitä mukaan tapahtumaan.
Maastopyöräilyn suosio alueella on kasvanut huimaa vauhtia useamman kesän ajan, joka myös luo tapahtumien järjestäjille vastuuta tuoda esille luontoliikunnan yhteisiä "pelisääntöjä", sanoo NUTS Oy:n tapahtumatuottaja Teemu Takkunen.

yllas levi mtb 2


NUTS MTB Ylläs-Levin uutuutena on ajosuunnan vaihtuminen vuoro vuosin. Vuonna 2022 poljetaan kohti Leviä; lähtöalueet sijaitsevat 70 km ja 55 km matkoissa Yllästunturin kupeessa ja 30 km kisassa Pyhäjärven rannalla. NUTS MTB Ylläs-Levi on Ylläs Outdoor Weekin päätöstapahtuma ja Levi Bike & Outdoor Festin aloitustapahtuma. Ylläksellä ja Levillä valmistaudutaan innolla heinäkuun tapahtumiin, jotka tarjoavat elämyksiä ja kokemuksia niin perheille kuin liikunnan aktiiviharrastajille.

- Lähdemme tekemään isoa ja vaikuttavaa tapahtumaa, jonka tavoitteena on kasvaa Pohjoisen suurimmaksi maastopyörätapahtumaksi. NUTS MTB Ylläs-Levi on matalan kynnyksen tapahtuma, joka järjestetään kahdessa koko perheen kesälomakohteessa. Tapahtumalle haetaan vaihtelevuutta sillä, että joka toinen vuosi poljetaan Ylläs- Levi ja toinen
Levi-Ylläs suuntaan, kertoo Visit Levin toimitusjohtaja Satu Pesonen.

NUTS MTB Ylläs-Levin aikaan on käynnissä yötön yö, josta kävijät pääsevät nauttimaan. Itse tapahtumassa osallistujat pääsevät liikkumaan väljästi tunturissa, maailman puhtaimmassa ilmassa, helposti osallistuen.

- Koskaan aiemmin ei ole ollut tunturielämys pyöräillen tämän helpompaa! Ylläs-Levi on maailmanluokan reitti, joka kuitenkin on täysin ensikertalaisenkin tavoitettavissa. Samalla se siis tarjoaa itsensä voittamisen elämyksiä, mutta myös kilpailullisen elämyksen lajin harrastajille. Jo oman taustani vuoksi oli aivan selvää, että tänne haluan maastopyöräilijät ja
luontopyöräilijät tuoda, kommentoi aiemmin maastopyöräilyä kilpatasolla harrastanut Visit Ylläksen toimitusjohtaja Kati Vehmas.

Lisää artikkeleita