Levi Ski Resort investoi pyöräilyn kehittämiseen – tulevaisuuden suunnitelmissa siintää Levi Bike Resort
levi ski resort summer drone DJI 0665 HiRes

Levi Ski Resort investoi pyöräilyn kehittämiseen – tulevaisuuden suunnitelmissa siintää Levi Bike Resort

Oy Levi Ski Resort Ltd käynnistää pitkän tähtäimen projektin, jonka tavoitteena on kehittää Levin maastopyöräilyä vastaamaan kansainvälistä huipputasoa talven hiihtokeskustoimintojen ja brändin mukaisesti. Kehitystoimintojen keskiössä ovat laatu, kestävyys ja asiakkaiden odotusarvojen täyttäminen.

- Maastopyöräily kasvaa voimakkaasti ja se on muodostumassa Levin kesätuotteen kärjeksi. Kaikki kulminoituu kuitenkin reitteihin ja haluamme olla luonnollisesti mukana tässä matkassa sekä panostaa vahvasti tunturialueella tapahtumaan pyöräilyyn. Tämä tarkoittaa tulevaisuudessa helposti lähestyttävää ja kaikille sopivaa pyöräilykokemusta, mutta toki huomioiden myös harrastajat ja vauhdikkaampaa ajoa etsivät, kertoo Levi Ski Resortin liiketoimintajohtaja Marko Mustonen.

Ensimmäisessä vaiheessa toteutetaan aloitteleville maastopyöräilijöille ja esimerkiksi perheille sopiva Gondolin Skill Park Levi Black -alueelle, jossa ajokokemukset mahdollistaa mattohissi. Tämä valmistuu kesän 2024 aikana. Samaan aikaan tullaan viimeistelemään myös viime kesänä jo osittain avattu neljän kilometrin mittainen Sunny South -reitti, joka on valmistuessaan kaikille sopiva ja turvallinen maastopyöräelämys.

- Ensimmäinen vaihe mahdollistaa elämyksiä aloittelijoille ja vähemmän maastopyöräilyä harrastaneille, joille meillä on myös reitistöä puuttunut. Helppous ei tarkoita kuitenkaan tylsyyttä, vaan vaihtelevia ajohetkiä, jossa on mahdollista nauttia matalalla kynnyksellä maastopyöräilystä turvallisesti. Tämän ensimmäisen vaiheen jälkeen etenemme askel ja reitti kerrallaan kohti kokonaisuutta, joka tarjoaa useaksi päiväksi ajokokemuksia Levin tunturimaisemissa. On tärkeää tunnistaa myös tulevaisuuden pyöräilijöiden odotusarvoja reitistön osalta ja tähän vaikuttaa esimerkiksi sähköavusteiset pyörät ja muu teknologinen kehitys, täydentää Marko Mustonen.

Levi Ski Resortin yhteistyökumppina maastopyöräilyn pyöräilyn kehitystyössä toimii Allegra, jolla on vahva kansainvälinen kokemus kestävien ja laadukkaiden reitistöjen rakentamisesta asiakkainaan esimerkiksi Kitzbühel (AUT), St. Moritz (SUI), Sölden (AUT), Lenzerheide (SUI), Dolomiitit (ITA) ja Niseko (JPN).

- Yhteistyö Levi Ski Resortin kanssa on meille huikea juttu. Kaikki tuntevat Levin alppihiihdon maailmancupista ja Lapin eksotiikasta. Nyt pääsemme kehittämään yhdessä uudenlaista reitistöä ja tarinaa. Olen vakuuttunut, että Levi on tulevaisuudessa entistäkin kiinnostavampi kohde kansainvälisille maastopyöräilijöille, tuumailee Allegran Claude Balsiger.

Gondoli skill park bikepark
levi ski resort summer drone DJI 0665 HiRes
Levi bike park Allegra

Lisää artikkeleita