Pääseekö Levillä hiihtämään?
maastohiihto lapset

Pääseekö Levillä hiihtämään?

Kyllä pääsee! Nyt joulun alla Levillä on avattuna ja huollettuna noin 50 km latuja. Lisää latuja avataan, kunhan luonnonlunta saadaan lisää, jotta ne voidaan ajaa latukoneella.

Me suomalaiset olemme hiihtokansaa ja talveen kuuluu ehdottomasti sivakointi hyvin kunnostetuilla laduilla. Levi tarjoaa parhaimmillaan 230 kilometriä huollettua latuverkostoa ja 28 kilometriä valaistua latua vaihtelevissa tunturimaisemissa. Levillä latuja avataan lumitilanteen mukaan mahdollisimman nopeasti, mutta tätä varten tarvitaan myös luontoäidin apua. Levin ensilumenlatu on lumetusjärjestelmän piirissä, ja Levin koillisrinteiden eli Levi Golfin luona sijaitseva latu avattiin jo lokakuun 7. päivä säilölumen turvin. Levin muut ladut puolestaan odottavat virallista aukeamista niin kauan, että luonnonlunta on riittävästi huoltoa varten sekä kestämään latukokeiden painon, kuten esimerkiksi suoalueilla sekä jokien ja järvien jäillä. 

Ota käyttöösi ilmainen sähköisen latukartta www.infogis.fi/levi, joka kattaa Levin alueen latuverkoston palveluineen. Avatut ladut ja reitit näkyvät sähköisessä latukartassa. Voit suunnitella omia laturetkiä, tarkistaa päivän kunnostustiedot, latukahviloiden sijainnit sekä aukioloajat. Voit myös ostaa paperisen latukartan (10€/kpl) Levin matkailuneuvonnasta, joka sijaitsee Sirkan liikenneympyrän vasemmalla puolella saavuttaessa etelästä Levin keskukseen.

Monipuoliset ja hyvin hoidetut Levin ladut soveltuvat sekä vähemmän hiihtäneille että todellisille himourheilijoille. Levin kattava latuverkosto tarjoaa vaihtoehtoja sekä perinteisen että vapaan tyylin harrastajille. Myöskään koiran kanssa hiihtäviä ei ole unohdettu, Leviltä löytyy laaja verkosto myös koiralatuja, jonne karvakaverin saa ottaa mukaan nauttimaan ulkoilun riemuista.

Lisää artikkeleita