Ota ensi polkaisut alamäkiajon hauskaan maailmaan Levi Bike Parkissa
BikePark paiva 2023 LINE wTXT 1620x1080

Ota ensi polkaisut alamäkiajon hauskaan maailmaan Levi Bike Parkissa

Joko alamäkipyöräily on sinulle tuttua? Kansallisena bike park -päivänä on loistava tilaisuus lähteä testaamaan kesän hauskinta lajia! Alamäkipyöräily on kesäinen vastine laskettelulle ja lumilautailulle – tunturiin noustaan hissillä ja alamäen ilosta nautitaan vaihteeksi pyörän selässä.

Levi tarjoaa täydelliset puitteet ensimmäiseen Bike Park kokemukseen. Levi Bike Park koostuu alamäki – ja enduroreittien verkostosta, jossa on erilaisia vaikeustasoja. Aloittelijoille on tarjolla helppoja vihreitä ja sinisiä reittejä, kun taas kokeneet pyöräilijät voivat haastaa itsensä vaikeammilla punaisilla ja mustilla reiteillä. Ylös reittien lähtöpaikkaan siirrytään Gondoli2000-hissillä, missä odottavat henkeäsalpaavat Tunturi-Lapin näkymät.

Bike Parkissa ajo on hauskaa, helppoa ja turvallista, kun lähtee itselleen sopivalle reitille ja varusteet ovat kunnossa. Jos siis osaat jo ajaa pyörällä, pystyt lähes varmasti ajamaan Levin helpoimman reitin. Reittien varrella voi pysähtyä niin monta kertaa kuin haluaa, kunhan muistaa siirtyä reitistä sivuun, pois muiden edestä.

- Muistan, kun menin ensimmäistä kertaa Bike Parkkiin ajamaan, minua jännitti tosi paljon. Menin aluksi todella hiljaa, koska halusin ensin totutella vuokrapyörään, että miltä se tuntuu. Mukana oli myös muita aloittelijoita sekä ohjaaja, joka antoi tarvittavia vinkkejä, ei kuitenkaan liian paljon kerralla, kertoo Anette Latva-Piikkilä, jonka ensi kosketus alamäkiajoon tapahtui vuonna 2010 Levillä.

Levi Bike Parkista voit vuokrata kaikki tarvittavat välineet hissipyöräilyä varten, kuten pyörät, full face -kypärät ja suojavarusteet. Lisäksi voit osallistua ohjattuihin bike park -kursseihin ja tunteihin, joissa Levi Bike Parkin koulutetut ohjaajat opastavat sinua taitojen kehittämisessä.

Vaikka et olisi vielä kokenut pyöräilijä, ei hätää. Peruskurssilla opit kaiken tarvittavan, jotta voit nauttia pyöräilyn ilosta turvallisesti. Levi Bike Parkissa peruskursseja on tarjolla viikoittain läpi kesän. Kurssilla käydään läpi oikea ajoasento, ajo- ja jarrutustekniikat sekä pyörän hallinnan perusteet. Kun perusteet on opittu, pääset tutustumaan Levi Bike Parkin reitteihin ryhmän taitotasosta riippuen. Voit kokea ajamisen riemua helpoilla reiteillä, ja koulutettu ohjaaja on aina tukenasi varmistaakseen turvallisuutesi.

- Kävin viime kesänä Bike Park -kurssilla, jossa sain hyviä vinkkejä ajoasentoon, mutkissa ajamiseen sekä moneen muuhun pieneen asiaan. Vuokrasin kaikki tarvittavat välineet, koska minulla ei niitä ollut. Kurssilta saatu oppi antoi paljon itseluottamusta ja tälle kesää minulla onkin Bike Park -kausilippu ostettuna. Ajaminen bike parkissa on todella hauskaa ja on mukava huomata oma kehitys. Tälle kesälle aionkin siirtyä jo seuraavan tason reiteille kokeilemaan, kertoo Sirkassa asuva 34-vuotias Anna Nokelainen.