Pyöräilijän unelmakohde: Reittivinkit Levin poluille ja teille
pyöräily village trail keskiyön aurinko

Pyöräilijän unelmakohde: Reittivinkit Levin poluille ja teille

Levi on erinomainen kohde pyöräilylomalle. Upea luonto, monipuoliset reitit ja hyvät palvelut tekevät vierailusta unohtumattoman kokemuksen kaiken tasoisille pyöräilijöille.

Yhteistyössä Vandernet Sport

Olipa suunnitelmissasi tavoitteellinen kilpaurheilu tai rauhaisa retkeily luonnon helmassa, Levillä on jokaiselle jotakin. Tutustu tarkemmin valikoituihin vinkkeihin pyöräilijöille!

MTB: Kätkän ja Pyhän kierros kahden tunturin ympäri

Tämä 24 kilometrin mittainen kierros kulkee Kätkä- ja Pyhätunturien ympäri tarjoten elämyksiä niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin pyöräilijöille. Reitti kulkee mänty- ja sekametsien sekä soiden halki ja palaa Levin keskustaan Immeljärven rantaa pitkin.

Kierros sisältää mukavasti nousuja ja laskuja sekä tasaisempaa maastoa. Reitin varrella on useita laavuja, joissa voi nauttia tauoista ja eväistä. Matkalla voit ihailla vaihtelevaa maastoa ja bongailla luonnon ihmeitä.

Lisää haastetta ja pituutta maastopyörälenkillesi Levillä saat halutessasi 19 kilometrin verran jatkamalla Levin ja Pyhän kierroksen jälkeen vielä Levitunturin ympäri. Toinen suositeltu vaihtoehto on suunnata Kätkän ja Pyhän maastoista kohti Aakenusta ja voimien riittäessä vaikka aina Ylläkselle asti.

Feel Levi ilma maastopyöräily

Huomioitavaa:

  • Reitti voi olla sateen jäljiltä paikoitellen märkä, joten varustaudu tämän mukaan.

  • Valitse taukopaikat huolella, itikat vaivaavat vähiten aukeilla ja tuulisilla paikoilla.

  • Varmista taitojesi ja kuntosi riittävyys Ylläksen suuntaan suunnatessasi.

Maantiepyöräily: Nousu Pallakselle ja upea Jerisjärvi

Tämä 125 kilometrin mittainen reitti tarjoaa huikean pyöräilyelämyksen Tunturi-Lapissa. Reitti kulkee Leviltä Pallashotellille ja takaisin, sisältäen useita keuhkot ja reidet raastavia nousuja. Reitin mahtavat maisemat korvaavat kuitenkin kaiken tuskan ja vaivan.

Tämä reitti sopii kokeneille pyöräilijöille, jotka hakevat haastetta ja upeita elämyksiä. Matka suuntautuu Leviltä Rauhalaan, josta jatketaan Pallashotellille saakka. Paluumatkalla kierretään Jerisjärvi, Särkijärven kylästä käännytään taas takaisin kohti Leviä.

Mikäli oma kunto ja jaksaminen epäilyttää, niin hyvää harjoitusta pyörälenkille saat treenaamalla nousumetrejä Levillä. Levin ympäri kulkeva maantielenkki on pituudeltaan 20 kilometriä, sisältäen hurjan Utsun nousun. "Mukavan" reilun 4 kilometrin nousun saat myös pyöräilemällä Levitunturin huipulle.

Levi maantiepyöräily pyörä

Huomioitavaa:

  • Reitti on vaativa, Levi Extreme Triathlonin pitkämatkan pyöräilyosuus, ja soveltuu kokeneille pyöräilijöille.

  • Varaa mukaan eväitä ja vettä, sillä suoraan reitin varrella ei ole palveluita.

  • Sää Lapissa voi vaihdella nopeasti, joten varustaudu tämä huomioiden.

Retkipyöräily - Bike packing - Gravel: Kittilän kylät

Pyöräilyn vapaudesta viehättyville suositeltavaa on ottaa kartta käteen ja yhdistää mielenkiintoisia kohteita omien intressien mukaan. Mielenkiintoista koettavaa tarjoavat esimerkiksi laajan kunnan monet eri kylät. Tällöin nähtävää riittää helposti myös yön yli suuntautuvalle pyöräretkelle.

190 kilometrin pyöräretken saat esimerkiksi suuntaamalla Leviltä kohti pohjoista. Enontekiön puolelle johdattava rengasreitti vie Könkään kautta Tepastoon sekä Puljun ja Nunnasen kautta Raattamaan. Vaihtelua matkaan tuo Pallasjärven jälkeinen Punainenhiekka ja paluu Leville Majavaojan kautta. Sopivassa suhteessa asfalttia, sorateita sekä takuulla mahtavia maisemia.

Reitti on mahdollista tehdä lyhyempänä versiona esimerkiksi Tepastosta suoraan Raattamaan suunnaten. Gravelille sydämensä menettäneiden puolestaan on hyvä pysähtyä tutkimaan karttojen monia mahdollisuuksia myös suoraan lähempänä Leviä.

Levi gravel pyöräily

Huomioitavaa:

  • Varaudu mahdollisiin rengas- ja välinerikkoihin, kuljeta tarvittavat varaosat ja työkalut mukanasi.

  • Huomioi, että reitin varren kylissä ei ole juurikaan palveluita.

  • Pakkaa reissulle mukaan hyvällä säällä myös uimavarusteet.

Vandernet yhteistyö Camelbak KOO Bridgedale

Yhteistyössä Vandernet Sport: "Tervetuloa moikkaamaan meitä Levi Bike & Outdoor Festeille!"