Tunnelmalliset hetket ja valokuvauspaikat Levillä
valokuvaus kesä tunturit
Näe ja koe

Tunnelmalliset hetket ja valokuvauspaikat Levillä

Taltioi tunnelmalliset hetket

Valokuvaus Levillä – 6 vinkkiä

Haetko ihania paikkoja, missä kuvata Lapin ja Levin kauneutta sekä tunnelmaa? Kokosimme sinulle muutamia vinkkejä paikoista, jonne me veisimme ystävämme ihastelemaan.

Valo on yleensä upeimmillaan puolituntia ennen ja jälkeen auringonnousun ja laskun. 

Kittilän Kirkonkylän lintutorni

Ota hieman perspektiiviä Leviin ja kuvaa tunturia sekä upeaa Ounasjokea Kittilän Kirkonkylässä sijaitsevassa lintutornista. Kaamosaikaan Levitunturi kylpee herkullisessa vaalean pinkissä värissä, josta jää varmasti ainutlaatuinen ja ikimuistoinen kuva. Tänne kannattaa varata linssi, jolla voi kuvata kaukana olevia kohteita. Tai vain nauttia livekuvasta.

Alueella on myös laavu, jossa voit viettää rauhallista aikaa ja odotella vaikka revontulia.

Utsuvaaran maisemapaikka

Utsuvaarantien päässä sijaitsee iso parkkipaikka. Jätä auto tänne ja lähde kävelemään tunturista poispäin, hieman ylämäkeen. Noin 100 metrin jälkeen aukeaa näkymät ja täältä löytyy myös usein valtavia tykkylumipuita.

Utsuvaaran isolla parkkialueella on valosaasteet minimissään, taivaankannen näkee laajalti, jolloin revontulien bongaus on myös helppoa ja hauskaa, kun voi auton lämmössä odotella reposia.

Sammuntuvan vanhat rakennukset ja ihanat porot

Sammuntuvalta löytyy vanha ja aito lappilainen pihapiiri. Upeat rakennukset sekä alueella olevat porot saa kamerarullat laulamaan.

Varaa tähän visiittiin aikaa, sillä haluat varmasti käväistä myös tunnelmallisessa kahvilassa. Sammuntuvalla ensimmäiset kahvit hiihtäjiä varten keitettiin vuonna 1982, kun isäntäväki veti ensimmäisen kerran ladut tuvalle itse kelkalla. Sammuntupa onkin Levin vanhimpia latukahviloita ja ohjelmapalveluyrityksiä.

Levin lintutorni

Hotelli Panoraman edessä sijaitsevan tapahtumakeskus Levi Summitin takaa lähtee pieni polku, joka vie Cafe Panorama Laavulle. Laavu on auki vain yksityistilaisuuksia varten, mutta laavun vieressä on lintutorni.

Tänne nousemalla näet koko Levin kylän puiden lomasta sekä vieläkin kauemmas Lapin tunturimaisemiin. Upea paikka myös pimeällä (ota otsalamppu mukaan) katsella kylän väriloistoa, sekä bongailla revontulia kylän yllä.

Arcandia elämyspuisto

Arcandia on arktinen elämyspuisto, joka tuottaa elämyksiä isoille ryhmille, perheille ja yksittäisille matkailijoille. Puiston valo- ja savuefektit sekä musiikkimaailma saavat kävijän tuntemaan, kuin olisit juuri astunut sisään eeppinen fantasia- seikkailu- ja toimintaelokuvaan. Elämyspuisto palvelee etenkin toimintaa kaipaavia, mutta myös niitä, jotka tahtovat vain ihastella aluetta näkö- ja makuaistein.

Ammattivalokuvaajan matkassa kuvausretkille

Levillä pääset myös järjestelyille kuvausretkille ja oppimaan vinkkejä ammattilaisilta. Kuvausretkiä järjestetään upeaan ympäröivään luontoon sekä päivin että öin, ja tottakai vuoden ympäri, jotta saat ikuistettua koko vuoden kierron Levin ja Lapin lumoavissa ympäristöissä.