Ylläs-Levi hiihdetään erinomaisissa olosuhteissa
Ylläs-Levi hiihto kukastunturi

Ylläs-Levi hiihdetään erinomaisissa olosuhteissa

Tuleva Ylläs-Levi Hiihto kutsuu koolle Suomen kovimmat kuntohiihtäjät. Sääennusteen mukaan matkaa taitetaan aurinkoisessa kevätsäässä ja pikkupakkasessa.

Tulevana lauantaina, 6.4.2024, Ylläs-Levi Hiihtoon starttaa lähes 1000 hiihtäjää. Kilpailureitti kulkee läpi upeiden tunturimaisemien Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa, ohjaten osallistujat Ylläsjärven, Äkäslompolon, Kukastunturin ja Pyhäjärven kautta kohti Leviä.

70 kilometrin ja 55 kilometrin hiihdoissa tarjotaan tuttuun tapaan haastetta niin kokeneille hiihtäjille kuin hieman kevyempää vaihtoehtoa. Tapahtuman huomattavimpia osallistujia tänä vuonna ovat mm. Riitta-Liisa Roponen miehensä Toni Roposen kanssa 70 kilometrin kilpailussa.

– Toni sai 50-vuotislahjaksi osallistumisen kisaan ja on panostanut tähän kisaan nyt viimeiset puolivuotta. Toni lähtee pitämään sinne hauskaa, ei kuitenkaan rilluttelemaan vaan etenemään. Ainoa huoleni on, että Toni ja hänen mukaan lähtevä ystävä pitävät sellaisen vauhdin, että ehtivät after ski -bileisiin mukaan, sanoo Riitta-Liisa Roponen.

Riitta-Liisa Roposelle Ylläs-Levi Hiihto on tämän talven kahdeksas hiihtokilpailu. Kilpailuvietti palaa edelleen voimakkaana entisellä hiihtotähdellä.

– Vähän jänskättää, kun en viime vuonnakaan hiihtänyt yhtään perinteisen kisaa. Se on vähän erilaista, kun laitetaan lappu rintaan. Mutta kiva, että tämän vuoden ensimmäinen pertsan kisa on pitkä kisa. Lähden perinteisen suksilla, en ole edes miettinyt tasatyöntövaihtoehtoa.

Talven pitkä pakkasjakso on suosinut latujen kunnossapitoa ja reitti on erinomaisessa kunnossa tarjoten hiihtäjille parhaan mahdollisen keväthiihtokokemuksen.

– Jos vielä mietit, lähteäkkö matkaan tasatyönnollä vai pidolla, niin nyt pitovoiteelle on parhaat mahdolliset olosuhteet, kun mennään selkeissä pakkasolosuhteissa, vinkkaa kilpailujohtaja Mikko Koutaniemi.

OHJELMA LA 6.4.2024

Ylläsjärvi

70 km lähtö klo 9:00

Äkäslompolo

Ylläs-Levi Lasten hiihto klo 10:00 Kaikille avoin leikkimielinen kisa lapsille! Jokainen osallistuja saa kisaliivin ja mitalin. Ilmoittautuminen paikan päällä, Äkäslompolojärven jäällä alakoulun edessä.

55 km lähtö klo 10:30

Levi

Ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan maaliin noin klo 12.30 Levin keskustassa, Ravintola V’inkkarin edessä, palkintojenjako klo 14.00. After ski -bileet alkavat klo 19.00 Joiku Bar & Karaokessa.

Lisää artikkeleita