Revontuliretket | Levi
Terhi Tuovinen

Revontuliretket

Revontulet

Revontuliretket

Terhi Tuovinen

Revontuliretket

Revontulet

Revontuliretket

Revontuliretket Levillä

Miltä revontulet kuulostavat? Milloin on paras aika nähdä revontulet Levillä?

Pimeinä ja kirkkaina iltoina Levillä on hyvä hetki pysähtyä ja hengittää raitista ilmaa – sekä katsoa ylös taivaalle! Levillä voit nähdä nimittäin revontulia jo elokuun loppupuolelta alkaen.

Revontulet eli Aurora Borealis ovat kiehtova, läpi vuoden tapahtuva luonnonilmiö. Ilmiön havaitsemiseksi tarvitaan riittävästi pimeyttä, jonka vuoksi revontulet aloittavat ihmeellisen tanssinsa pohjoisen taivaalla elokuun lopun pimeiden iltojen myötä. 

Pimeällä taivaalla tanssivat maagiset revontulet ovat kiehtoneet ihmisiä aina. Vanhan suomalaisen uskomuksen mukaan taivaalla loistavat revontulet olivat myyttisen Tuliketun luomuksia – arktisessa Lapissa juostessaan sen häntä puihin, kiviin ja muihin esteisiin osuessaan sai aikaan taivaalle sinkoutuvan lumoavan kipinäsuihkun. Revontulet tunnetaan myös monissa muissa kulttuureissa. Terveys, vauraus, onni, rakkaus ja monet muut hyvät asiat odottavat uskomusten mukaan revontulien näkijöitä.

Revontulet Levillä ovat henkeäsalpaava näky. Revontulet eivät näytä koskaan samalta, sillä niiden intensiteetti vaihtelee kaiken aikaa. Revontulet voivat ihastuttaa Levin kävijöitä joinain iltoina vain muutaman minuutin ajan, kun taas toisinaan päästään nauttimaan useiden tuntien näytöksistä. Parhaimmillaan revontulet näyttäytyvät uskomattoman voimakkaina vihreän, sinisen, punaisen ja violetin eri sävyissä.

Levillä voit nähdä revontulet keskimäärin 111 kertaa vuodessa, ja sesonki niiden näkemiseen kestää elokuulta aina huhtikuun lopulle saakka. Pimeimpinä talvikuukausina revontulia on mahdollista nähdä jo kello 17.00 alkaen, mutta kokemuksemme mukaan komeimman loistonsa ne saavat yleensä kello 20.00 – 01.00 välillä. Huhtikuun valoisten ja pitkien päivien myötä, revontulet aloittavat tanssinsa vasta yön pimenemisen myötä.

Nähdäksesi tai kuvataksesi revontulet Levillä taivaan on oltava kirkas ja sinun on oltava poissa turhasta valosaasteesta. Usein syksy on parasta aikaa niiden taltioimiseen, kun maa on musta  ja havainnointia häiritsevä hajavalo on vähimmillään. Parhaiten revontulet havaitset kirkkaan ja pimeän pohjoistaivaan alla. 

VINKIT KUVAUKSEEN

LEVIN SÄÄ

Opastetut retket ja revontulimajoitus

Levillä järjestetään myös paljon opastettuja revontuliretkiä syksystä aina kevääseen asti. Retkiä tehdään talvisin lumikengillä, hevosen selässä tai reessä, koira- tai pororeellä, lumikissalla, autolla tai moottorikelkalla. Syksyn aikaan revontulia voi päästä ihailemaan myös lauttaristeilyillä ja melontaretkillä!

Ohjattujen aktiviteettien lisäksi Levillä ja sen lähialueilla on useita erilaisia revontulimajoituskohteita, jotka mahdollistavat revontulibongauksen mukavasti sängystä makoillen.

Levin iglut
Tutustu ja varaa

Revontulimajoitus

Lasikattoiset iglut, aurora-pyramidit, sky view-mökit ja erämaan rauhaa.

Ei ole helpompaa ja mukavampaa tapaa nauttia revontulista!

Löydä suosikkimajoituksesi ja varaa unohtumaton yösi pohjoisen taivaan alla.

revontulivalokuvaus
Tutustu ja varaa

Revontuliretket

Maksimoi mahdollisuutesi nähdä revontulet opastetuilla retkillä – valinnanvaraa riittää!

Lumikenkäilyä, moottorikelkkailua, autoajeluja, hevos-, husky- tai pororekiajeluja, lumikissaretkiä Levitunturilla ja paljon muuta!

Voisit innostua myös näistä!