Paras aika nähdä revontulet
revontulet puiden yllä

Paras aika nähdä revontulet

Pohjolan revontulikausi kestää noin 7 kuukautta. Heti kun illat alkavat hämärtyä yöttömän yön ajanjakson päätyttyä, revontulet näkyvät jälleen. Revontulet voi nähdä elokuun puolivälistä aina huhtikuun alkuun asti, mutta parhaiten ne näkyvät yleensä syys-maaliskuussa.

Syksy

Syysillat ovat otollista aikaa nähdä revontulet. Syksyllä on mahdollista nähdä myös tuplarevontulet, kun revontulet heijastuvat järven pinnasta. Tekemistä riittää myös valoisaan aikaan, sillä päivisin voit nauttia mukavista aktiviteeteista kuten vaelluksesta ja retkeilystä, maastopyöräilystä tai Bike Parkin tarjonnasta, kalastuksesta ja upeista auringonlaskuista. Laskettelu - ja hiihtokausikin avataan Levillä jo 6.10.2023.

Talvi

Joulukuun alusta huhtikuulle revontulia katsellaan kylmemmässä kelissä. Muista siis pukeutua lämpimästi, kun lähdet ulos. Tähän aikaanvuodesta voit myös osallistua erilaisiin talviaktiviteetteihin. Lähde mukaan koiravaljakkoajelulle, moottorikelkkasafarille, lumikenkäretkelle, laskettelemaan tai ladulle. Levillä järjestetään myös paljon opastettuja revontuliretkiä, joita tehdään niin lumikengillä, autolla kuin moottorikelkoillakin. Opastetulle revontuliretkelle pääsee myös hevosen selässä ,koira- tai pororeellä sekä lumikissalla.

Mikä on paras aika päivästä nähdä revontulet?

Revontulia on mahdollista nähdä jo hämärän aikaan. Tilastollisesti parhaat mahdollisuudet ovat kuitenkin klo 21 - 01 välisenä aikana. Suosittelemme kuitenkin pitämään taivasta silmällä milloin tahansa pimeän tultua. Päivällä on liian kirkasta nähdä revontulien tanssia taivaalla.

Vinkkejä hyvän revontulipaikan löytämiseen:

- Etsi paikka, jossa on avoin taivas pohjoiseen. Revontulet liikkuvat usein taivaalla idästä länteen.

- Kärsivällisyys on hyve.

- Etsi paikka, jossa on mahdollisimman vähän valosaastetta. Tällaisia paikkoja on helppo löytää Leviltä ja koko Kittilän alueelta.

- Tarkista sääennuste löytääksesi paikka, jossa on kirkas taivas. Katso myös revontuliennuste, jonka löydät osoitteesta https://www.ilmatieteenlaitos.fi/revontulet-ja-avaruussaa

- Jos puurajan alapuolella on pilvistä, voit koittaa suunnata ylös huipulle Levi- tai Kätkätunturiin, jossa mahdollisesti olet pilvien yläpuolelle.

Lisää artikkeleita