Avantouinti | Levi
avanto nainen

Avantouinti

Pulahda viileään veteen!

Avantouinti on huikea elämys. Kylmä vesi tuntuu samaan aikaan sekä hyvältä että pahalta, ja vedestä noustuasi tunne sen kun paranee.

Levillä pääset pulahtamaan avannossa joko vuokraamalla saunan ja avannon yksityiskäyttöön, tai osallistumalla yleisille sauna- ja avantovuoroille. Avantouintimahdollisuus löytyy Immelkartanolta, Sammun tuvalta, Tonttulan rantasaunalta, Saunabaarilta, Aakenuspirtiltä sekä Arctic Sauna Worldistä. Osa on avoimia vuoroja, osa puolestaan vaatii ennakkovarauksen.

Tonttulasta löytyy Levin Ounasjokeen tehty avanto, johon on mahdollista pulahtaa Tonttulan rantasaunan yleisellä vuorolla perjantaisin klo 13.00 - 15.00 (Joulukuussa tiistaisin). Varaa paikkasi etukäteen aktiviteettikaupasta.

Avantoon pääsee perjantaisin myös Saunabaarin rannassa. Avantomahdollisuus on säävarauksella perjantaisin ja lauantaisin klo 18.00 - 21.00. Ennakkovarausta ei tarvita. Huomioithan, että Saunabaarilla ei ole saunaa.

Immeljärven rannalla sijaitsevan Immelkartanon rannassa avannosta pääsee nauttimaan kauniissa maisemissa Levi- ja Kätkätunturien välissä. Sauna ja avanto on varattava erikseen yksityiseen käyttöön ja valittavissa on sekä puusauna että savusauna.

Jerisjärven rannalta, noin puolen tunnin ajomatkan päässä Leviltä, löydät Arctic Sauna Worldin, jossa kaunis järvimaisema kutsuu sinut rentoutumaan erilaisten saunojen löylyihin ja virkistäytymään järviveteen.

Huomaathan, että tuntemattomissa paikoissa ei ole turvallista mennä uimaan, eli käythän avannossa vain siihen suunnitelluissa ja valvotuissa paikoissa.

Mitäs jos kokeilisit myös..?