Saunat, avannot ja uimarannat Levillä
Saunakuva

Sauno ja ui

Rentoudu saunoen ja uiden

Saunat

Levillä on mökkisaunat mukaan laskettuna yli 2000 saunaa. Kenen tahansa varattavissa olevia tilaus­saunojakin on kymmenkunta. Löylyä voi heittää niin vanhassa tukkikämpässä, tunturin näköalapaikalla kuin järvenselällä seilaavalla saunalautallakin. Monen saunan yhteydessä pääsee talvisin kokeilemaan myös avantouintia.

Avantouinti


Avantouinti on huikea elämys. Kylmä vesi tuntuu samaan aikaan sekä hyvältä että pahalta, ja vedestä noustuasi tunne sen kun paranee.

Levillä pääset pulahtamaan avannossa joko vuokraamalla saunan ja avannon yksityiskäyttöön, tai osallistumalla yleisille sauna- ja avantovuoroille. Avantouintimahdollisuus löytyy Immelkartanolta, Sammun tuvalta, Tonttulan rantasaunalta, Saunabaarilta sekä Jerisjärvellä Arctic Sauna Worldissä. Osa on avoimia vuoroja, osa puolestaan vaatii ennakkovarauksen.

Huomaathan, että tuntemattomissa paikoissa ei ole turvallista mennä uimaan, eli käythän avannossa vain siihen suunnitelluissa ja valvotuissa paikoissa.

Kylpylä

Levin kylpylästä löytyy useampi erilainen sauna, joissa voit nauttia lämmöstä ja rentoutua ulkoilupäivän jälkeen. Kylpylästä löytyy altaat niin lapsille kuin kuntouimareillekin, porealtaista nauttivia rentoutujia unohtamatta.

Uimarannat

Levin läheisyydestä löytyy kolme uimarantaa, Kittilän virallinen uimaranta Kittilän kirkonkylältä (Sodankyläntie 42) Ounasjoen rannasta, Saunabaarin uimaranta Immeljärveltä (Immeltie 1) ja Levijärven ranta (Lumikkolenkki). Eli ei muuta kuin nauttimaan parhaista kesäkeleistä uimarannalle!

HOX! Nauti luonnonvesistä kestävästi ja ympäristöystävällisesti: roskattomasti, ympäristöystävällisiä aurinkovoiteita tai hyönteismyrkkyjä käyttäen sekä villieläimiä ja luontoa kunnioittaen. Vältä shampoiden ja saippuoiden käyttöä luonnonvesissä!