Tuuli tukassa ja mieleenpainuvat Lapin maisemat kaukana horisontissa.
Maastopyöräily tunturissa on unohtumaton elämys! Puitteina maailman puhtain ilma ja Levin ainutlaatuinen luonto.  

Maastopyöräily Levillä

Levillä pääset maastopyöräilemään mahtavissa maisemissa ympäri vuoden, mutta monipuolisimmat mahdollisuudet ovat tarjolla kesä–syysaikaan. Ikimuistoisia pyöräilyelämyksiä mahdollistavat esimerkiksi yöttömän yön valo tai ruskan kauniiksi sävyttämä maasto. Yöttömän yön aika Tunturi-Lapissa toukokuun lopulta heinäkuulle on täydellistä aikaa nauttia pyöräilystä vuorokauden ajasta välittämättä! Parasta ruska-aikaa Levillä puolestaan vietetään syyskuussa.

Levin ympäristössä maastopyöräilyyn on tarjolla niin leveää baanaa, nopeita polkuja kuin teknisempää kivikkoa ja juurakkoa. Tiheänä alueella risteilevä polku- ja reittiverkosto kutsuu löytöretkelle – palkintona usein unohtumattomia elämyksiä ja uusia suosikkipaikkoja eri puolilla tunturia.

Suosittuja reittejä paikallisten keskuudessa ovat esimerkiksi Levitunturin kierros ja Kätkätunturin monet polut. Maastopyöräiltävää löytyy myös pidemmäksi etapiksi, esimerkkinä merkityt reitit Leviltä Ylläkselle saakka. Keskeisen sijaintinsa vuoksi Levi on portti Tunturi-Lapin ainutlaatuiseen luontoon sekä alueen monipuolisiin pyöräilymahdollisuuksiin. Suuntaamalla kohti Pallas-Yllästunturin kansallispuistoa, mahdollisuudet sen kuin monipuolistuvat. Esimerkkinä Ylläkselle suuntautuvan maastopyöräreitin sivuama Aakenus.

Levillä vauhdin ystävät pääsevät kokeilemaan myös hissipyöräilyä Levi Bike Parkissa sekä   vaihtelevia MTB-enduroreittejä ympäri tunturia. Alkuun päästäksesi et tarvitse edes omia välineitä, sillä kaikki tarvittava on helposti vuokrattavissa paikan päällä.  Levin ainutlaatuisissa puitteissa vauhti koukuttaa ja kehittyminen palkitsee, jonka seurauksena koko tunturi mahdollisuuksineen näyttäytyy aivan uudessa valossa.

Fatbike eli leveärenkainen "läskipyörä", epäilyttää ensi alkuun monia, mutta kerran kokeiltuaan vie helposti mennessään! Vielä helpommin laji koukuttaa, kun läskipyörään yhdistetään sähkömoottori helpottamaan erityisesti haastavimpia ylämäkiosuuksia. Sähköavusteisen läskipyörän avulla koko Levi muuttuu hymyt huulille saavaksi leikkikentäksi. Kokeile esimerkiksi Levin huipulle vievän tien polkemista ensin tavallisella pyörällä ja vertailuna sähköavusteisesti - huomaat ja erityisesti tunnet eron jaloissasi!
Lue sähköpyöräretkestä Levin alueella tästä.

Opastettuja maastopyöräretkiä järjestetään aloittelijoista kokeneempiin pyöräilijöihin ja ryhmille voidaan räätälöidä omat retket.

opastetut retket    pyöräilykartta    tutustu pyöräilyn reitteihin