Koe Levin kesätaika!
Melonta, joki, maisema, tunturi, kesä
Koe kesäaikaan

Levin taika

Kultainen valo, tunturien kukkaloisto, veden virkistävä kosketus

Keskiyön auringon aika

Levin vuodenkierto on taianomainen. Täällä voit nauttia kahdeksasta vuodenajasta neljän sijaan.

Jotkut kohteet ovat yksinkertaisesti pakko nähdä. Levi on ehdottomasti yksi niistä. Kesällä aurinko paistaa koko päivän – ja läpi yön.

Lapin todellinen taika alkaa paljastua, kun lumi sulaa ja tuoksuvat kukat puhkeavat lumen ja jään vallasta paljastuvien purojen partaalle.

Kesällä tunturit kylpevät keskiyön auringon valossa: auringonvalon lämmittämät rakkakivet tarjoavat täydellisen paikan katsella joka suunnassa horisonttiin asti ulottuvaa maisemaa. Tuntureilla edes sääsket eivät häiritse.

Listasimme viisi asiaa, jotka kävijän on koettava kesäaikaan Levillä.

patikointi tunturissa

1 – PATIKOI HUIPULLE

Kesällä auringonvalo kultaa Levitunturin ja herättää sinut lempeästi aamulla – tai jopa keskellä yötä. Keskiyön aurinko ei nimittäin nuku koskaan. Se paistaa kesäaikaan Levillä ympäri vuorokauden 45 päivän ajan.

Keskiyön auringonpaiste horisontin yläpuolella luo aivan erityisen taianomaisen tunnelman. Kastepisarat puiden lehdillä, raikas maa sekä puhdas luonnon tuoksu. Kaikki aistisi heräävät, kun olet yöllä yksin tunturissa vain tuuli ja hiljaisuus seuranasi.

Levitunturissa risteilee monia vaellusreittejä ja patikointipolkuja. Levitunturin huipun ympärillä on mahdollisuus jaloitteluun helpolla. Kätkätunturi on myös ihanteellinen retkikohde: se on lähellä, tarjoten silti ainutlaatuista rauhaa ja hiljaisuutta. Huomioi, että Kätkän huiputus kestää noin 1,5-2 tuntia yhteen suuntaan, joten pakkaa mukaan termos ja sopivasti evästä.

Joulupukin mokki_kesa_auringonlasku_nelio

2 – VIERAILE JOULUPUKIN MÖKILLÄ

Levillä vieraillessasi älä unohda käydä ikonisella Joulupukin mökillä. Joulupukin mökki on helposti saavutettavissa. Mökiltä avautuvat Lapin tunturimaisemat ovat aivan upeat. Täällä voit ottaa upean värikkäitä valokuvia ja säilöä muistoja vierailustasi koko loppuelämäksesi.

Joulupukin mökki rakennettiin Levitunturiin elokuvaa varten. Joulutarina-elokuvassa mökki oli Joulupukin lapsuudenkodin kuvauspaikka. Useimmat Levin kävijät tunnistavat harmaan puurakennuksen lukuisista Instagram-kuvista, joita kuvankauniissa paikassa vierailevat ovat ottaneet.

Mökin sisällä ei ole varsinaisesti mitään, mutta terassilta avautuu upeat näkymät Ylläs-, Kätkä- ja Aakenus-tuntureille. Joulupukin mökki sijaitsee rinteiden W.3 ja 13.2 välissä. Sinne on helppo päästä, vajaa puolen tunnin kävely Gondoli2000-hissin ala-asemalta. Voit myös ottaa gondolihissin ylös ja kävellä mökille Levin huipulta.

sup

3 – MELO MIELENRAUHAAN

Niin sanottu yötön yö alkaa Levillä toukokuun lopussa ja päättyy heinäkuun puolivälin tienoilla. Tämä on täydellistä aikaa saunoa varhain aamulla, poimia kukkia juhannustaikoja varten tai suunnata Suomen pohjoisimmalle 18-reikäiselle golfkentälle.

Tai miten olisi kanootti-, kajakki- tai SUP-lautaretki? Ounasjoen uoma on leveä ja virtaama kohtalainen. Joki tekee tiukan mutkan ja paljastaa tietäjille paratiisin – pieni hiekkaranta on täydellinen paikka rantautumiseen ja evästelyyn omassa rauhassa.

Entä pyöräretki ystävien kanssa keskellä Lapin kauniita maisemia? Levin Bike Parkissa voit kokeilla alamäkipyöräilyä. Myös aloittelijat ovat tervetulleita mukaan seikkailuun. Jos pidät rauhallisemmista menosta, voit osallistua fatbike-retkelle.

valokuvaus kesä tunturit

4 – HENGITÄ SYVÄÄN

Leviltä pääset helposti yhteen Suomen vanhimmista ja tunnetuimmista kansallispuistoista. Pallas-Yllästunturin kansallispuisto on maaginen paikka, joka houkuttelee hidastamaan tahtia ja noudattamaan ympäröivän luonnon rytmiä. Arkielämän kiireet unohtuvat takuulla.

Täällä voit hengittää maailman puhtainta ilmaa ja kokea ympärilläsi olevan erämaan tilan tunnun. Pallas-Yllästunturin kansallispuiston monipuoliset polut vievät sinut avonaisille tunturihuipuille ja tunnelmallisille nuotiopaikoille. Kesäisin voit retkeillä 500 kilometriä merkityillä poluilla.

Kansallispuistossa on myös useita erikoisia kohteita, joissa voit nauttia sielusi kyllyydestä ihmeellisen yöttömän yön aikaan. Pallasjärven etelärannalla Punainenhiekka on kirjaimellisesti silmiinpistävän punaista. Avoin erämaakota ja nuotiopaikka odottavat. Kun haluat hikoilla ja pyöräillä hämmästyttävissä maisemissa, valitse Kukaslompolon polku.

Särestöniemi 1

5 – TUTUSTU PAIKALLISIIN

Kittilä on elinvoimainen taide- ja kulttuuripitäjä, ja Levin alueelta löydät paljon katseltavaa. Lapin mystiikka on houkutellut matkailijoita alueelle jo kauan. Paikallista luontoa ja elämän arktista kiertokulkua on ikuistettu täällä maalauksiin vuosikymmenien ajan.

Matka Reidar Särestöniemen kiehtovaan maailmaan ja kotiin on täydellinen vierailukohde paikallisesta kulttuurista kiinnostuneille. Reidar Särestöniemen maalauksissa loistavat Lapin värit eri vuodenaikoina. Voit myös osallistua opastetulle kierrokselle Särestöniemen museossa.

Samiland sisältää näyttelytilan, jossa on esillä Euroopan Unionin ainoan alkuperäiskansan historiaa ja nykypäivää. Halipuu järjestää rentouttavia riippumatto- ja puunhalausretkiä keskellä metsää.

Levi pähkinänkuoressa

  • Vain 15 minuutin matka Kittilän lentokentältä (KTT) Leville

  • Yli 50 erilaista kesäaktiviteettia

  • 18-reikäinen golfkenttä

  • Loistavat mahdollisuudet patikointiin ja pyöräilyyn

  • Pohjois-Euroopan suurin aktiviteettipuisto

  • 25 000 vuodepaikkaa

Levi tarjoaa laajan valikoiman hotelleja, mökkejä ja huoneistoja 1-5 tähden välillä. Etsitpä sitten alppityylistä huoneistoa keskeltä kylää, hirsimökkiä luonnon ympäröimänä tai hotellin mukavuuksia, löydät varmasti sopivan vaihtoehdon. Huoneistot ja mökit ovat hyvin varusteltuja täydellistä lomaa varten, ja useimmissa niistä voit nauttia oman saunan lämmöstä.

Tulitpa milloin tahansa, vierailusi on aina unohtumaton. Ihmeellinen. Olet lämpimästi tervetullut Leville!

Lisätietoa Levistä