Maastopyöräily
maastopyöräily

Pyöräile Levillä

Maastopyöräily Levillä

Tuuli tukassa ja mieleenpainuvat Lapin maisemat kaukana horisontissa.
Maastopyöräily tunturissa on unohtumaton elämys! Puitteina maailman puhtain ilma ja Levin ainutlaatuinen luonto.  

MAASTOPYÖRÄILYÄ LEVILLÄ

Levillä pääset maastopyöräilemään mahtavissa maisemissa ympäri vuoden, mutta monipuolisimmat mahdollisuudet ovat tarjolla kesä–syysaikaan. Ikimuistoisia pyöräilyelämyksiä mahdollistavat esimerkiksi yöttömän yön valo tai ruskan kauniiksi sävyttämä maasto. Yöttömän yön aika Tunturi-Lapissa toukokuun lopulta heinäkuulle on täydellistä aikaa nauttia pyöräilystä vuorokauden ajasta välittämättä! Parasta ruska-aikaa Levillä puolestaan vietetään syyskuussa.

Levin ympäristössä maastopyöräilyyn on tarjolla niin leveää baanaa, nopeita polkuja kuin teknisempää kivikkoa ja juurakkoa. Tiheänä alueella risteilevä polku- ja reittiverkosto kutsuu löytöretkelle – palkintona usein unohtumattomia elämyksiä ja uusia suosikkipaikkoja eri puolilla tunturia.

Suosittuja reittejä paikallisten keskuudessa ovat esimerkiksi Levitunturin kierros ja Kätkätunturin monet polut. Maastopyöräiltävää löytyy myös pidemmäksi etapiksi, esimerkkinä merkityt reitit Leviltä Ylläkselle saakka. Keskeisen sijaintinsa vuoksi Levi on portti Tunturi-Lapin ainutlaatuiseen luontoon sekä alueen monipuolisiin pyöräilymahdollisuuksiin. Suuntaamalla kohti Pallas-Yllästunturin kansallispuistoa, mahdollisuudet sen kuin monipuolistuvat. Esimerkkinä Ylläkselle suuntautuvan maastopyöräreitin sivuama Aakenus.

Levillä vauhdin ystävät pääsevät kokeilemaan myös hissipyöräilyä Levi Bike Parkissa sekä   vaihtelevia MTB-enduroreittejä ympäri tunturia. Alkuun päästäksesi et tarvitse edes omia välineitä, sillä kaikki tarvittava on helposti vuokrattavissa paikan päällä.  Levin ainutlaatuisissa puitteissa vauhti koukuttaa ja kehittyminen palkitsee, jonka seurauksena koko tunturi mahdollisuuksineen näyttäytyy aivan uudessa valossa.

Fatbike eli leveärenkainen "läskipyörä", epäilyttää ensi alkuun monia, mutta kerran kokeiltuaan vie helposti mennessään! Vielä helpommin laji koukuttaa, kun läskipyörään yhdistetään sähkömoottori helpottamaan erityisesti haastavimpia ylämäkiosuuksia. Sähköavusteisen läskipyörän avulla koko Levi muuttuu hymyt huulille saavaksi leikkikentäksi. Kokeile esimerkiksi Levin huipulle vievän tien polkemista ensin tavallisella pyörällä ja vertailuna sähköavusteisesti - huomaat ja erityisesti tunnet eron jaloissasi!

Opastettuja maastopyöräretkiä järjestetään aloittelijoista kokeneempiin pyöräilijöihin ja ryhmille voidaan räätälöidä omat retket.

Pyörävuokraamot

Sähköinen reittikartta

Levin sähköisessä reittipalvelussa on kiinnitetty huomiota erityisesti palvelun helppokäyttöisyyteen, ajantasalla olevaan sisältöön, laadukkaaseen karttapohjaan ja mobiilikäyttöön GPS-paikannuksella.

Palvelu tukee yleisimpiä käytössä olevia selaimia ja on optimoitu toimimaan mobiililaitteissa GPS-paikannuksella. Palvelussa on huomioitu mobiilikäytön tuomat haasteet niin käytettävyyden kuin rajallisen suorituskyvyn osalta. Käytössä samat kartta-aineistot ja sisällöt kuin normaalistikin. Lisäksi käytössä on oman sijainnin näyttö kartalla perustuen käytössä olevan laitteen paikannusominaisuuksiin. Liikuttaessa näytetään oma kulkusuunta sijainnin pysyessä ruudun keskellä. 

Image=Bike

Maastopyöräilijän etiketti

Tutustuthan maastopyöräilyn hyvin tapoihin ennen maastoon suuntaamista tämän Suomen Ladun laatiman maastopyöräilijän etiketin avulla.