5 syytä tulla etätöihin Leville
Mökkikuva Linkola

5 syytä tulla etätöihin Leville

Etätyö – mikä ihana mahdollisuus viettää aikaa Levillä milloin tahansa. Tämän takia se kannattaa.

1 – Irtiotto arjesta

Mitäpä, jos katselisit kotiseinien tai työpaikan sermin sijasta kelohuvilan komeita hirsiä, takkatulen loimua ja ikkunasta aukeavaa tunturimaisemaa? Etätyö Levillä mahdollistaa virkistävän irtioton arjesta. Jos teet töitä lounaalle asti ja jatkat vielä illemmalla, ehdit siinä välissä käydä tarpomassa tuntureilla tai laskemassa puuterilumia. Illalla ajatukset voi nollata saunan lämmössä tai tähtitaivaan alla revontulia bongaillen.

2 – Arktinen luonto läsnä arjessa

Kun astut mökin ovesta ulos, olet heti rauhoittavan luonnon ääressä hengittämässä raikasta, puhdasta ilmaa. Täällä varsin taukokävelyllä työpäivän lomassa voit vuodenajasta riippuen esimerkiksi törmätä poroihin, poimia marjoja, ihailla tunturin taakse laskevaa aurinkoa tai kuunnella pakkaslumen narskuntaa saappaiden alla. Moni etätyöntekijä nauttii luonnonrauhasta perinteisten lomasesonkien ulkopuolella, jolloin myös majoittuminen on selvästi edullisempaa.

3 – Ainutlaatuiset harrastusmahdollisuudet

Levillä on mahdollisuuksia monien harrastushimojen toteuttamiseen. Lähin hiihtolatu tai maastopyöräreitti ei ole koskaan kaukana majapaikan ovelta. Tunturit tarjoavat avarien maisemien lisäksi paljon tekemistä: patikoimista, laskettelua, lumilautailua, lumikenkäilyä, läskipyöräilyä tai meditointia tuulen huminassa. Aivot kiittävät ja ovat taas valmiina ideoimaan.

4 – Kylän kokoa suuremmat palvelut

Leviltä löydät samat hyvät peruspalvelut kuin kaupungistakin lääkäreistä apteekkiin, kaikki kompaktisti kylämiljöössä kävelyetäisyydellä toisistaan. Laaja ravintolavalikoima peittoaa monen pikkukaupungin tarjonnan, joten etätyöläinen pääsee nauttimaan valmiista lounaista ja lappilaisista herkuista. Levin keskustassa eli Sirkan kylällä majoittuessa pärjäät ilman autoakin.

5 – Kahdeksan vuodenaikaa

Levillä ei tunneta rospuuttoa tai kurjia kelejä, täällä siirrytään ruskasta suoraan ensilumen aikaan usein jo lokakuussa. Siitä laskeudutaan tunnelmalliseen kaamokseen ja sydäntalven lumiparatiisiin ja kevätauringon lisääntyessä hankikantoon. Toukokuun paikkeilla kuunnellaan suloista lorinaa, kun aurinko sulattaa lumen ja jään, ja vuodenkierron kruunaavat kesän yöttömät yöt.

Etätyö Levillä mahdollistaa vaikka jokaisesta vuodenajasta nauttimisen. Milloin sinä tulisit tänne mieluiten?

Lisää artikkeleita