Etätyö Levillä – suunnittele onnistunut vierailu
Etätyö mökki Levi

Etätyö Levillä – suunnittele onnistunut vierailu

Antti Isokangas kaipasi mahdollisuutta fokusoida ajankäyttöä ja tuli etätöihin Leville. Tutustu, miten onnistuu työn ja vapaa-ajan yhdistäminen rauhoittavissa tunturimaisemissa.

Työ- ja perhearkea Leviltä käsin

Ulkona tuiskuttaa sankasti lunta. Sisällä tuoksuu puolestaan kodikkaasti kahvi. Olemme vierailulla Levin Isorakassa. Yritysviestinnän konsultti, helsinkiläinen Antti Isokangas on tullut Leville viettämään viikkoa puolisonsa ja poikansa kanssa etätöitä ja vapaa-ajanaktiviteetteja yhdistellen.

Antti on työssään erikoistunut yritysten vastuullisuus- ja kriisiviestintään. Etätyöviikkoon Levillä kuuluu pääosin arkisia työtehtäviä, mutta myös selkeästi erillinen projekti. Yksi tärkeä syy saapua Leville on nimittäin yhdessä Riku Vassisen kanssa elokuussa 2024 julkaistavan Viherpesutalous-kirjan ensimmäisen tekstiluonnoksen valmiiksi saattamista kustantajalle. Käytännönläheisen vastuullisuusmarkkinoinnin oppaan työstäminen vaatii fokusoitua tekemistä.

Oulusta lähtöisin olevalle Antille Levi on kohteena entuudestaan tuttu. Tunturissa on tullut käytyä useita kertoja. Pääosin vierailut ovat liittyneet työasioihin kuten yritysseminaareihin ja johdon strategisen suunnittelun vetäytymisiin. Tällä kertaa Levi valikoitui Isokankaiden etätyökohteeksi, kun tuttavien vuokramökki oli sopivasti vapaana ja saman viikon työtehtävät eivät vaatineet fyysistä läsnäoloa Helsingissä.

Vaikka Antti tekee pääsääntöisesti töitä kotitoimistolta käsin myös Helsingissä, Levi tuo työskentelyyn ja erityisesti arjen normaalitoimintoihin oman pohjoisen mausteensa.

– Esimerkiksi Helsingin laskettelumahdollisuudet ovat Leviä heikommat, Antti tiivistää alueen monia mahdollisuuksia huumorin varjolla.

Antin kokemuksen mukaan arkisesta ympäristöstä irrottautuminen antaa aikaa tehokkaammalle keskittymiselle ja myös uutta luovalle inspiraatiolle. Myös käynnissä olevan kirjaprojektin alussa Antti vetäytyi viikoksi mökille kirjoittamaan, ulkoilemaan ja saunomaan. Syksyinen mökki Etelä-Suomessa sijaitsi keskellä ei mitään ja oli täysin vailla palveluita.

Levi puolestaan on tunnettu erittäin runsaasta palvelutarjonnastaan.

– Ulkoilun lisäksi esimerkiksi lounaalle pääsee Levillä todella helposti. Vaihtelua ja valinnanvaraa on täällä enemmän kuin kotikulmilla Helsingin esikaupungissa.

Etätyön lomaan sopivaa vaihtelua ja rytmiä Antin mielestä tarjoaa Levillä mikä tahansa ulkoilu, esimerkiksi sauvakävely, hiihto, laskettelu tai vaikkapa Arctic Sauna Worldissa vierailu.

– Etäily Levillä sopii mielestäni kaikille, joiden työ ei vaadi fyysistä läsnäoloa ainakaan kokoaikaisesti. Levistä kiinnostavan etätyökohteen tekevät monipuoliset palvelut muutaman kilometrin päässä ja positiivisena yllätyksenä julkinenkin liikenne alueella toimii sangen hyvin.

Etätyön ammattilaisen kolme vinkkiä Leville

1. Suunnittele Levin vierailusi niin, että olet paikan päällä useita päiviä. Vältä siis erityisesti päivittäistä edestakaisin lentämistä.

2. Varmista tarvittaessa verkkoyhteyksien toimivuus majapaikassa. Omalla puhelinyhteydellä onnistuu Levillä normaalisti perusmuotoiset etäkokoukset, sähköpostit ja verkkoselailut ongelmitta.

3. Suunnittele etäyön ajankäyttö niin, että aikaa jää Levillä myös muihin aktiviteetteihin työnteon lisäksi. Etätyön yksi hienous on, että sitä voi tehdä itselleen mieluisissa puitteissa.