Base Camp – 5 uniikkia kohdetta vierailtavaksi Leviltä
Kesä Pallas kansallispuisto maisema

Base Camp – 5 uniikkia kohdetta vierailtavaksi Leviltä

Leviltä pyrähtää kätevästi moneen paikkaan. Tässä viisi kiehtovaa kohdetta, jotka voi yhdistää Levin-lomaan kesällä ja syksyllä lumettomaan aikaan.

54 KM PALLASTUNTURI, MUONIO 

Pallastunturi useine huippuineen on vaikuttava näky: korkein kohta, Taivaskero, kohoaa 809 metriin. Pallas on Suomen kansallismaisemia, jonka poluilla kulkiessa voi nähdä Lapin kaikki kasvillisuusvyöhykkeet erilaisine kasveineen ja eläimineen. 

62 KM KUMPUTUNTURI 

Yksinäinen Kumputunturi (581 m) kutsuu päiväretkelle. Sen aarniometsissä on yli 200-vuotiaita mäntyjä ja jopa harvinaisia eläin- ja kasvilajeja. Huipulla seisoo vanha palovartijan mökki. 

85 KM TAATSIN SEITA 

Taatsin seita Taatsijärven luoteisrannalla on yksi Lapin tunnetuimmista seidoista, eli muinaisista uhri- ja palvontapaikoista. Kymmenisen metriä korkean luonnon kivipatsaan ympärillä on yhä vanhoja eläintenluita ja -sarvia. Suojellulla alueella aika tuntuu pysähtyneen. 

113 KM PAJALA, RUOTSI 

Ruotsiin mieliville kiinnostavin reitti on Kolarin kautta Pajalaan ja sieltä Torniojokilaaksoa pitkin Haaparantaan. Ruotsin puolella kieli, valuutta ja kauppojen sekä ravintoloiden tarjonta muuttuu. Haaparannassa on myös isot ostosmahdollisuudet. 

423 KM JÄÄMERI, NORJA 

Jäämeren-reissulle Norjaan kannattaa varata aikaa, niin huikeita maisemia reitin varrella on. Upeita reittejä ovat Levi–Alta–Tromssa ja Levi– Tromssa–Narvik. Vuoret, vuonot, vesi putoukset ja sinisenä kimmeltävä meri saavat unohtamaan pitkän ajomatkan. 

  • Levi-Alta 350 km 

  • Levi-Tromssa 423 km 

  • Levi-Narvik 473 km 

HUOM! Kohteisiin ei mene julkista liikennettä. Vuokraa siis auto tai kysy järjestettyjä retkiä Visit Levin matkailuneuvonnasta.