Levi aktiviteetit – Melo mielenmaisemiin
melonta järvellä

Levi aktiviteetit – Melo mielenmaisemiin

Tekeekö mielesi vesille? Esittelemme kolme Levin parasta melontakohdetta!

RAUHAA JA AVARUUTTA - OUNASJOKI

MELA RIKKOO TYYNEN veden pinnan, kun rauhalliset vedot työntävät kajakkia eteenpäin. Menneinä aikoina heinäpeltoina palvelleet aukeat joentöyräät antavat katseen vaeltaa. Kun joki tekee tiukan silmukan, paljastuu pieni paratiisi – hiekkaranta, jolle voi pysähtyä evästauolle. 

Joki: Ounasjoki on Kemijoen suurin sivujoki. Ounasjoen uoma on leveä ja virtaus on maltillinen, eikä matkalla tule vastaan yllättäviä koskia eikä isompia virtapaikkoja. Mutta nähtävää ja koettavaa on silti. 

Kenelle: Aloittelijalle. 
Koskiluokitus: 1–2, tulva-aikaan, keväällä 3. 
Varustus: Kypärää ei tarvita. 
Parhaimmillaan: Keväästä syksyyn. 

KOSKIA, KALOJA JA HIRVIVIERAITA - KAPSAJOKI

METSÄISILLÄ JOENTÖRMILLÄ monet pohjoisen vesilinnut pyrähtelevät keväisin pesäpuuhissaan. Pohjoisen valkeina kesäöinä voi meloja tavata juomaan tulleita hirviä. Kapsajoessa kannattaa myös kokeilla kalaonnea, sillä tyrkyllä olisi harjusta, lohta, taimenta ja ahventa. 

Joki: Kapsajoki on kirkasvetinen ja hiekkapohjainen pieni erämaajoki. Kapsajoessa on pieniä nivoja, eli kovemman virtauksen paikkoja ja koskia, joissa kajakki voi vähän kolista pohjakiviin. 

Kenelle: Vähän kokeneemmalle tai yhdessä kokeneen oppaan kanssa. 
Koskiluokitus: 1–1+. 
Varustus: Kypärä. 
Parhaimmillaan: Keväällä ja syksyllä, kun joessa on runsaimmin vett 

TUNTURIMAISEMA JA KUNNON KOSKIA - AAKENUSJOKI

AAKENUS KIEMURTELEE jylhän tunturimaiseman syleilyssä. Paikoin virtaus kiihtyy kuin varkain, vesi käy pyörteiseksi ja ilman täyttää kuohujen kohina. Tällä melontareitillä kokeneempi meloja saa sitä, mitä on tullut hakemaan: adrenaliinin virtaa kilpaa kosken kanssa. 

Joki: Aakenusjoessa on runsaasti koskia, joista osa saattaa olla varsin haastavia keväällä tulvan aikaan. Kuivana aikana Aakenuksen koskissa taas on niin vähän vettä, että meloja pääsee helposti kantohommiin. 

Kenelle: Kokeneelle koskimelojalle 
Jokiluokitus: 1 ja 2 
Varustus: Kypärä on ehdoton varustus. 
Parhaimmillaan: Keväällä ja syksyllä 

Lisää artikkeleita