Levi Ski Resort ja Ski Sport Finland yhteistyöhön: Levistä alppimaajoukkueen harjoittelukeskus
Marko Mustonen ja Janne Leskinen

Levi Ski Resort ja Ski Sport Finland yhteistyöhön: Levistä alppimaajoukkueen harjoittelukeskus

Levi Ski Resort ja Ski Sport Finland ovat solmineet nelivuotisen yhteistyösopimuksen, mikä tekee Levin hiihtokeskuksesta alppimaajoukkueen harjoittelukeskuksen.

- Levillä kilpaillaan vuosittain alppihiihdon maailmancupin osakilpailu ja kehitämme jatkuvasti hiihtokeskuksena rinnefasiliteetteja mukaan lukien viimeisin Levi Glacier -projekti, joka on ainutlaatuinen maailmassa. Kansainvälisen huipputason olosuhteet ja korkeatasoinen lumiosaaminen tekevät Levistä loistavan keskuksen harrastaa alppilajeja. Jo nyt Levi World Cup Training Center kokoaa yhteen maailmanluokan puitteet alppihiihdon, lumilautailun sekä freestyle-lajien harrastajille. Tämä kokonaisuus täydentyy nyt Ski Sport Finlandin kanssa tehdyllä yhteistyösopimuksella, kertoo Levi Ski Resortin liiketoimintajohtaja Marko Mustonen.

Kotimaan olemassa olevien fasiliteettien tehokas hyödyntäminen vähentää lajien harrastajien ulkomaille matkustamista lumiolosuhteita etsien. Levin harjoittelumahdollisuudet tukevat urheilijoiden valmentautumista ja mahdollisuutta edetä uralla kohti tavoitteitaan, esimerkiksi valmistautumisessa kotikilpailuun, Levin maailmancupiin täyspainoisesti.

- Uuden sopimuksen myötä meillä on loistava mahdollisuus saada uusia näkökulmia ja ideoita toimintamme kehittämiseen alan ammattilaisilta - maajoukkueurheilijoilta ja valmentajilta, joilla on kokemusta ja näkemystä eri keskuksista ympäri maailman. Tästä kehitystyöstä pääsevät nauttimaan kaikki asiakkaamme, jatkaa Marko Mustonen.

Ensimmäiset alppimaajoukkuelaskijat nähdään Levillä 24. lokakuuta, kun Suomen miesten joukkue saapuu Leville harjoittelemaan.

- Keski-Euroopan harjoitteluolosuhteet heikkenevät jatkuvasti jäätiköiden sulamisen johdosta, samaan aikaan Levillä panostetaan olosuhteiden lumivarmuuden kehittämiseen. Näin ollen on luonnollista, että alppimaajoukkue haluaa hyödyntää kotimaan olosuhteita entistäkin vahvemmin. Meille on myös tärkeää, että kestävän kehityksen näkökulmat on Levillä huomioitu esimerkillisesti. Yhteistyö tulee näkymään maajoukkueen asuissa tulevalla kaudella ja Levi tukee alppimaajoukkuetta taloudellisesti sekä tarjoaa huippuolosuhteet harjoitteluun, sanoo Ski Sport Finlandin toimitusjohtaja Janne Leskinen.

Levi Ski Resortin vastuullisuusohjelma

Levin hiihtokeskuksella on vuodesta 2018 saakka ollut ainoana hiihtokeskuksena pohjoismaissa ISO 14001 -ympäristösertifiointi. Sertifioinnissa hiihtokeskuksen tärkeimmät ympäristönäkökohdat ovat sähkön, polttoaineen ja veden kulutuksen pienentäminen, eroosion hallinta sekä jätteiden käsittely. Keskeisten ympäristötavoitteiden eteen tehdään konkreettisesti toimenpiteitä niin investointien, kuin päivittäisen työn tasolla. Levin huippumoderni automaattinen lumetusteknologia, jatkuvasti uudistuva hissikalusto sekä mittava lumen varastointi- ja kierrätysohjelma luovat mahdollisuuden pitkään laskettelukauteen energia- ja kustannustehokkaasti.

Marko Mustonen ja Janne Leskinen

*********************

HAASTATTELUT JA YHTEYDENOTOT:
Marko Mustonen, liiketoimintajohtaja, Oy Levi Ski Resort Ltd, email marko.mustonen@levi.fi
Janne Leskinen, toimitusjohtaja, Ski Sport Finland, janne.leskinen@skisport.fi

Oy Levi Ski Resort Ltd:n liiketoiminta keskittyy hissilipunmyyntiin, hiihdonopetukseen, vuokraamotoimintaan sekä tekstiilikauppaan. Lisäksi tytäryhtiö Oy Levi Restaurants Ltd tarjoaa rinneravintolapalveluita. Levi Ski Resort on monipuolinen matkailun palveluyritys, joka jokaisena talvikautena pitää huolta lähes puolesta miljoonasta onnistuneesta rinnepäivästä.

Levin lippulaivoina toimivat lukuisat tapahtumat, joista merkittävimpänä vuosittainen alppihiihdon maailmancupin pujotteluavaus, joka kerää kansainvälisesti valtavan huomioarvon. Levi on sitoutunut ISO 14001 -ympäristöjärjestelmään ensimmäisenä pohjoismaisena hiihtokeskuksena. Yhtiön tärkeimpänä arvona on arktisen ympäristön kunnioittaminen ja vaaliminen.

Lisää artikkeleita