Levin vuosi ja aktiviteetit kuukausittain
levi ski resort

Levin vuosi ja aktiviteetit kuukausittain

Suunnitteletko Leville tuloa, mutta et ole varma, mihin vuodenaikaan haluaisit tulla lomailemaan? Lapin kahdeksan eri vuodenaikaa sisältävät upeita ja hyvin erilaisia kuukausia, verrattaessa esimerkiksi etelään. Jokainen kuukausi on täysin erilainen kuin edeltäjänsä ja ennen kuin huomaat, on sinulla uusi suosikki vuodenaika Lapissa!

Tammikuu
Tammikuussa voi usein kokea ulkoillessaan upean pinkin taivaankannen. Kaamos loppuu Levillä heti tammikuun ensimmäisenä eli päivät ovat vielä lyhyitä, mutta päivänvaloa tulee koko ajan lisää.

Tammikuuhun mennessä lunta on yleensä ehtinyt kertyä jo kunnolla, joten voit nauttia täysin rinnoin laskettelusta ja hiihtämisestä tai laita jalkaasi lumikengät ja suuntaa tutkimaan talvista ympäristöä. Tammikuussa koetaan usein talven kovimmat paukkupakkaset.

levi ski resort

Helmikuu
Helmikuussa kinokset nousevat korkeuksiin ja aurinko alkaa näyttäytyä enemmän ja enemmän. Tämä tarkoittaa myös sitä, että Levin hiihtokeskuksessa saadaan valaisemattomat luonnonlumirinteet myös käyttöön. Auringonsäteet tanssivat pehmeällä puuterilumella ja laskettelulasien rusketusrajat alkavat näkyä kasvoilla.

levi ski resort ape

Maaliskuu
Maaliskuun loppupuolella loppuu Lapin sydäntalvi, joka on yksi Lapin kahdeksasta vuodenajasta. Kevättalveen siirryttäessä aina vain lisääntyvä valo ja kimmeltävät hanget luovat taianomaisen tunnelman, josta kannattaa ottaa kaikki irti, varsinkin hankikannon aikaan.

Maaliskuussa kannattaakin suunnata Levin talvipyöräilypoluille ja vuokrata sähköpyörä käyttöön. Nauti aurinkoisista kevättalven päivistä ja parhaista keväthankikeleistä satulan selässä.

Talvipyöräily

Huhtikuu
Huhtikuussa sää alkaa lämmetä ja luonto herää talviuniltaan. Rinteet ja ladut ovat vielä avoinna. Aurinkoinen talvikeli on parhaimmillaan hohtavilla hangilla, ulkoilua puhtaassa luonnossa.

Tähän vuodenaikaan suosittelemme kokeilemaan tunturisuksilla liikkumista esimerkiksi lähituntureilla tai kansallispuiston alueella. Loistava tapa irrottautua arjesta! Tunturisuksia saat vuokraamostamme käyttöösi. Huhtikuussa alkaa jäidenlähtökevät.

levi ski resort

Toukokuu
Toukokuussa siirrytään talvesta kohti kesää, jonka aikana sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus nähdä Lapin luonnon heräävän talven jälkeen ja valmistautuvan tulevan kesän kukoistukseen.

Tämä on hyvää aikaa huoltaa talven urheiluvälineet ennen kuin ne laitetaan varastoon odottamaan seuraavaa kautta. Ammattitaitoinen välinehuoltomme Eturinteiden Zero Pointilla sekä Etelärinteiden South Pointilla huoltaa niin sukset kuin laudatkin. Toukokuun lopulla yöt ovat jo lähes yöttömiä. Lapissa kevät ei kehity samaan tahtiin kuin etelässä, sillä toukokuussa saattaa vielä olla kimmeltäviä hankia ja suuria lumikinoksia.

levi ski resort huolto

Kesäkuu
Viimeistenkin hankien väistyttyä, kesäkuussa luonto lehahtaa vihreäksi ja kasvit versovat silmissä. Kesäkuussa nautitaan valosta ja lämmöstä, vaikkakin pohjoisen kesäkuu tarjoaa tunnetusti mielenkiintoisen skaalan eri säätiloja. Yötön yö alkaa kesäkuussa ja se luo ainutlaatuiset olosuhteet kokea luonnon upea valoilmiö ja nauttia kesäyön rauhasta kellon ympäri.

Maastopyöräreitit ovat kesäkuussa sulaneet lumen alta ja kesäaktiviteetit voivat alkaa. Levin maastopyöräreitit tarjoavat niin aloittelijaystävällisiä kuin haastavampia reittejä, jotka löytyvät niin paperikartoista kuin sähköisesti. Löydät lasten, nuorten ja aikuisten maasto- ja sähköpyörät Zero Pointilta ja alamäki- ja enduropyörät sekä Bike Parkin vuokraamosta.

levi ski resort kesä

Heinäkuu
Heinäkuussa päivälämpötilat ovat 20 – 25 astetta ja Lapin kesä on parhaimmillaan. Ympärivuorokautinen valo ei aseta rajoituksia omalle tekemiselle, pikemminkin on vaikea mennä nukkumaan, sillä kultainen valo kutsuu luokseen ja ulos.

Levin kesäaktivitteejä löytyy jokaiseen makuun ja kannattaa myös kokeilla Suomen pohjoisinta seikkailupuistoa Levillä. Tunturilammen rannalla, Gondoli2000-hissin luona sijaitseva seikkailupuisto tarjoaa useita ratoja helpoista haastaviin eikä hauskanpito edellytä aikaisempaa kiipeily- tai seikkailukokemusta.

levi ski resort kesä

Elokuu
Elokuun alku on vielä kesää, mutta kuun loppu on jo syksyä. Elokuussa alkaa myös vuodenajoista sadonkorjuuaika ja yöt alkavat hiljalleen hämärtyä aina vain enemmän. Elokuun päivälämpötilojen ollessa 10 – 20 astetta, on oiva aika suunnistaa Levin Bike Parkkiin, joka tarjoaa loistavat puitteet alamäki- tai enduropyöräilyn ystäville!

Levi Bike Parkista löytyy ratoja helpoista haastavaankin harrastamiseen. Kätevin tapa lähteä ajamaan on ostaa Levi Bike Parkin vuokraamosta Bike Park -paketti, joka sisältää hissilipun lisäksi alamäkipyörän ja suojavarusteet. 

lsr bike park

Syyskuu
Ruska alkaa syyskuussa ja sen täyteläiset värit tarjoavat henkeäsalpaavan kokemuksen, leiskuvat värit niin puissa kuin maassakin. Syksy on upeaa patikointiaikaa tunturissa, jossa komeimman maaruskan muodostavat mustikat, juolukat ja riekonmarjat. Levin vaihtelevat polut ja lähireitit tutustuttavat sinut moniin mielenkiintoisiin kohteisiin.

Esimerkiksi alle kilometrin mittainen Huippupolku kiertää Levitunturin huipun ja paljastaa sieltä avautuvat upeat tunturimaisemat. Ihaile upeita syksyn värejä ja maisemia – hengittäen virkistävää pohjoista tuulta. Noin yhdeksän kilometrin Jääkausipolku kiertää puolestaan Levitunturin puurajan tuntumassa paljastaen mielenkiintoisesti alueen menneisyyden miljoonien vuosien takaa. Poimi matkalla maukkaita marjoja suoraan suuhun!

levi ski resort kesä

Lokakuu
Ruskan jälkeen alkaa vuodenajoista ensilumen aika ja ensilumi saadaan Levillä loka-marraskuun aikana. Päiväsaikaan aurinko edelleen lämmittää ulkoilijoita ja lokakuussa pääsetkin nauttimaan samaan aikaan sekä talvi- että kesälajeista.

Lokakuun alussa avataan säilölumen ansiosta Eturinteellä laskettelukausi ja säilölumilatu hiihtäjille. Laskettelukausi on hyvä aloittaa välinehuollon kautta, jotta välineet ovat hyvässä iskussa uuteen kauteen varten. Välinehuoltomme palvelee lokakuussa Zero Pointilla. Kesälajeja kuten maastopyöräilyä ja patikointia pääsee edelleen harrastamaan poluilla ja tunturissa, joten saat yhdelle päivälle yhdistettyä sekä talvi- että kesälajit! 

levi ski resort avaus

Marraskuu
Ensilumen myötä maailma valaistuu, kun saadaan ensimmäinen kunnon lumikerros. Lapissa talvi viipyy noin 7 kuukautta. Marraskuussa Levin talviaktiviteetit ovat jo hyvässä vauhdissa. Esimerkiksi laskettelu- tai hiihtokauden alkuun on hyvä verestellä omia taitoja ja ilmoittautua hiihtokouluun.

Hiihtokoulu ei ole vain aloittelijoita varten, sillä myös ”konkarit” saavat opettajan ohjaamana arvokasta tietoa siitä, missä voisi olla korjaamisen paikka, näihin pureudutaan erityisesti hiihtokoulun teematreeneissä. Näin laskemisesta ja hiihtämisestä tulee helpompaa, varmempaa sekä mielenkiintoisempaa ja olet iskukunnossa jo heti kauden alussa.

levi ski resort hiihtokoulu

Joulukuu
Joulukuussa alkaa kaamos, joka ei kuitenkaan ole pelkkää pimeyttä, vaan kauniita värejä taivaanrannassa, lempeää hämärää ja rauhallisuutta huokuvia sinisiä hetkiä. Joulukaamoksen aikaan pakkaset alkavat kiristyä, lumiset tunturit ja kaamoksen hämärä huokuvat Lapin taianomaista mystiikkaa.

levi ski resort hiihtokoulu

Joulukuussa monen laskettelurinteen lisäksi aukeavat myös Eturinteiden kupeessa telmivien tenavien ikioma alue Lastenmaa ja Etelärinteiden puuhapaikka Leevilandia. Lastenmaassa on perinteiset sompahissit laskettelun aloittelijoille, stigoja ja pulkkia hauskanpitoon sekä lämmin kota. Toinen hauska leikkipaikka on Leevilandia Etelärinteiden South Pointin vieressä. Maksuttomassa viikko-ohjelmassa pelataan ja kisataan ja jokainen osallistuja palkitaan. Lumituntumaa saa helpoiten katetun mattohissin tai perinteisen sompahissin kyydissä. Omia eväitä voi syödä laavulla ja paistaa paljon makkaraa!

levi ski resort 2020 winter-e2-94-acrptb-creative webres-91-2660x9999,q=85

Lisää artikkeleita