Levi valittiin Vuoden 2023 hiihtokeskukseksi
Levin-20Eturinteet Glacier maaliskuu2023

Levi valittiin Vuoden 2023 hiihtokeskukseksi

Levi Ski Resort palkittiin Vuoden hiihtokeskuksena Suomen hiihtokeskusyhdistys ry:n kevätkokouksessa Himoksella torstaina 4. toukokuuta. Valintaraati huomioi erityisesti Levin kyvyn kuunnella laskettelijoiden toiveita ja vastata niihin innokkaasti. Valintaraati arvosti myös Levin pitkäjänteistä kehitystyötä. Levillä järjestetty kansainvälinen hiihdonopettajien Interski-kongressi palkittiin samassa tilaisuudessa vuoden tekona.

Raati perusteli voittoa sillä, että Levin kehitys on ollut huimaa ja keskuksessa on tehty erittäin suuria investointeja. Levin suorituspaikat eri laskulajien harrastajille, aktiiveille ja myös ammattilaisille on huomioitu myös kansainvälisesti. Keskuksessa suhtaudutaan avoimin mielin laskettelijoiden toiveisiin ja tarpeisiin. Siksi Levillä jokaisen laskettelijan on hyvä olla.

- Investoimalla suuresti, suunnitelmallisesti ja järjestelmällisesti saa paljon aikaiseksi. Levi on kuitenkin tehnyt vieläkin enemmän – kehittänyt hiihtokeskusta palvelemaan entistäkin paremmin laskevan kansan toiveita, paikoin myös ylittäen ne, sanoo Kristiina Hietasaari (Visit Finland – Business Finland), kenen johtamaan raatiin kuului matkailun, median ja lajiliittojen edustajia. Raadin merkittävänä apuna oli kuluttajille Ski.fi-sivuilla tehdyn kyselyn tulokset. Mielipiteensä kyselyssä kertoi yli 4 000 laskettelijaa.

- Sydämellinen kiitoksemme tästä palkinnosta niin asiakkaillemme, henkilökunnallemme kuin kaikille yhteistyökumppaneille. Olemme viime vuosina panostaneet merkittävästi asiakaskokemuksen kehittämiseen, johon liittyy vahvasti myös keskuksen digitaalinen kokemus. Investoinneilla olemme pyrkineet vastaamaan asiakkaidemme tarpeisiin ja toiveisiin, ja on ilo nähdä, että olemme siinä onnistuneet, kommentoi Levi Ski Resortin toimitusjohtaja Jouni Palosaari.

- Ympäristön huomioiminen ja edelläkävijyys ovat Levi Ski Resortin strategisia valintoja ja tavoittelemia päämääriä. Yhtenä tärkeänä osa-alueena hiihtokeskuksen lumi-infrastruktuuria on tullut lumen säilöntä, johon olemme investoineet viime vuosina merkittävästi. Säilölumen avulla voimme tarjota asiakkaillemme laskettelu- ja hiihtokauden avauksen jo lokakuussa ja näin ollen tarjota asiakkaillemme pitkän laskukauden. Lumen säilöntä on myös ympäristöystävällinen teko, sillä lumien kierrättäminen ja hyödyntäminen seuraavalla kaudella vähentää lumetuksen tarvetta alkukauden lämpöisemmissä olosuhteissa. Olemme Pohjoismaiden ainoa hiihtokeskus, jolle on myönnetty pitkäjänteisestä työstä tunnustuksena ISO 14001 -ympäristösertifikaatti, kertoo Levi Ski Resortin liiketoimintajohtaja Marko Mustonen. 

Levin seuraava laskettelukausi avataan jälleen säilölumen turvin perjantaina 6. lokakuuta. Tuleva laskettelukausi tulee olemaan myös Levin 60-vuotis juhlavuosi.

Hiihdonopettajien kongressi, Interski, oli vuoden teko

Laskettelukauden 2022–2023 suurin tapahtuma järjestettiin maaliskuussa, kun Interski kokosi lähes 1 400 hiihdonopettajaa yli kolmestakymmenestä maasta joka neljäs vuosi järjestettävään kansainväliseen kongressiin. Levillä järjestetty tapahtuma toimi ainutlaatuisena oppimis- ja tiedonjakamisalustana. Samalla se näytti Suomen monipuolisuuden ja vahvuuden laskettelumaana koko globaalille lasketteluyhteisölle.

Upea kokousympäristö yhdistettynä erinomaisiin järjestelyihin nosti Interski-tapahtuman aivan uudelle tasolle. Tapahtuman toteutuksesta vastasi Visit Levi yhdessä Suomen Hiihdonopettajat Ry:n ja Levi Ski Resortin kanssa. 

- Tapahtuma oli ainutlaatuinen, sillä kesti viikon ajan ja tunnelma oli todella hieno sekä yhteisöllinen. Suomen Lappi hurmasi hiihdonopettajat ympäri maailmaa tarjoamalla erinomaiset talviset olosuhteet, hyvää lunta ja revontulia. Lisäksi vieraat ihastuivat arktiseen valoon. Tällaiset tapahtumat ovat parasta markkinointia Suomelle ja Leville, sanoo Visit Levin toimitusjohtaja Satu Pesonen.

www.levi.fi

***********************

Levin-20Eturinteet Glacier maaliskuu2023
Vuoden hiihtokeskus Levi Ski Resort
Levi-20Interski-202023

HAASTATTELUT JA YHTEYDENOTOT: 

Jouni Palosaari, toimitusjohtaja, Oy Levi Ski Resort Ltd, email  jouni.palosaari@levi.fi 
Marko Mustonen, liiketoimintajohtaja, Oy Levi Ski Resort Ltd, email marko.mustonen@levi.fi 
Satu Pesonen, toimitusjohtaja, Visit Levi, satu.pesonen@visitlevi.fiOy Levi Ski Resort Ltd:n liiketoiminta keskittyy hissilipunmyyntiin, hiihdonopetukseen, vuokraamotoimintaan sekä tekstiilikauppaan. Lisäksi tytäryhtiö Oy Levi Restaurants Ltd tarjoaa rinneravintolapalveluita. Levi Ski Resort on monipuolinen matkailun palveluyritys, joka jokaisena talvikautena pitää huolta lähes puolesta miljoonasta onnistuneesta rinnepäivästä. 

Levin lippulaivoina toimivat lukuisat tapahtumat, joista merkittävimpänä vuosittainen alppihiihdon maailmancupin pujotteluavaus, joka kerää kansainvälisesti valtavan huomioarvon. Levi on sitoutunut ISO 14001 -ympäristöjärjestelmään ensimmäisenä pohjoismaisena hiihtokeskuksena. Yhtiön tärkeimpänä arvona on arktisen ympäristön kunnioittaminen ja vaaliminen.

Lisää artikkeleita