Mitkä rinteet sopivat parhaiten aloittelijalle ja helposta kurvailusta pitäville laskettelijoille?
lsr maisemat

Mitkä rinteet sopivat parhaiten aloittelijalle ja helposta kurvailusta pitäville laskettelijoille?

Levin Leevilandia on aloittelijan paratiisi. Hienoja kurvailurinteitä on erityisesti Etelä- ja Kaakkoisrinteillä.

Olet ehkä ensimmäistä kertaa laskettelurinteessä ja haluat ehdottomasti tietää, missä on se kaikkein helpoin rinne. Tai viet lapsesi ensimmäistä kertaa kokeilemaan laskettelua. Tai ehkä edellisestä mäenlaskukerrastasi on vierähtänyt jo vuosia ja rinteeseen meno jännittää. Tai kuulut niihin nautiskelijoihin, jotka etsivät leppoisia, parhaiten rauhalliseen kurvailuun sopivia reittejä.

Tämä juttu on kaikille teille. Paljastamme Levin parhaat helpot rinteet.

lsr etelä

Ekakertalaisen kannattaa suunnata Leevilandiaan

Ylivoimaisesti paras paikka aloittelijalle on Leevilandia.

Etelärinteiden juurella on aloittelijan paratiisi, Leevilandia. Alueella on kaksi katettua mattohissiä ja sompahissi. Rinteet luovat sujuvan jatkumon ja tarjoavat turvalliset olosuhteet laskutaitojen kehittämiseen.

Lyhyt mattohissi on 50 metriä pitkä ja rinne viettää juuri ja juuri alaspäin. Rinne sopii ensimmäisiin liukuihin, ja jarrujen virittämiseen. Aivan omiaan Leevilandian pikkumattorinne on taaperoiden ensikokeiluihin.

Pitkä mattohissi vie jo hieman ylemmäs niin että laskija pääsee jarruttelemaan ja harjoittelemaan käännöksiä. Rinteen toisella laidalla on uusi sompahissi. Se on hidas ja nousu on loiva! Tämä sompahissi on mainio paikka harjoitella sompahissin käyttöä.

lsr mattohissi

Jos jostain syystä haluat ehdottomasti suunnata Eturinteille, niin ensikertalaisen ensimmäinen pysähdys eturinteillä on mattohissi. Ensimmäiset luisut ja jarrutukset onnistuvat mattohissillä. Mikäli haluat mattohissirinteen jälkeen lisää kokemusta erittäin helpoista luisuista, niin kannattaa kävellä mattohissiltä Lastenmaahan. Tämäkin sompahissi nousee erittäin loivasti ja hitaasti ja sopii siten hyvin uuden hissin harjoitteluun.

Eturinteiden yläsompa on helpohko ja lyhyt sininen rinne. Se sopii käännössarjojen harjoitteluun ja jarrujen tehostamiseen.

Levi Lapland skischool 4755

Taitojen muisteluun ja jännittäjille sopivat Etelärinteet

Jos olet lasketellut, mutta edellisestä kerrasta on vierähtänyt hetki, kannattaa ensimmäisenä suunnata leppoisiin sinisiin rinteisiin.

Leevilandian vieressä on pidempi Etelän sompahissi, jonka viereiset rinteet ovat mukavan lyhyitä ja helppoja muistinterästämisrinteitä.

Erittäin helppoja, sinisiä rinteitä ovat kaakkoisrinteiden 7B-rinteet. Ne ovat pitkiä ja mikä parasta, usein hyvin hiljaisia.

Jos korkeat paikat ja komeat näkymät eivät jännitä, kannattaa istahtaa etelän tuolihissiin ja sujutella alas 8-rinteitä. Rinteistä suosituin on 8.4. Jos arvostat tilaa, kokeile 8.2- ja 8.3-rinteitä, sillä ne ovat usein rauhallisempia. Rinteet 7B, 8.2 ja 8.3 ovat luonnonlumirinteitä ja avautuvat hiihtolomaviikoille.

Eturinteillä muistinvirkistämiseen sopii parhaiten yläsomparinne. Yläsommalle ja takaisin alas pääsee näppärästi Express Gondolilla.

hiihtokoulu

Parhaat kurvailurinteet ovat Etelän pitkät kasit

Jos lasku on hallussa, mutta nautit nimenomaan leppoisista rinteistä, kannattaa suunnata etelän 8-rinteille. Levin pisimmät rinteet tarjoavat leppoisaa kurvailua ja kauniita maisemia.

Kurvailuun sopivat myös pitkät 7B-rinteet. Niiden profiili on 8-rinteitä loivempi.

7B-rinteet ovat erityisesti monien lapsiperheiden suosiossa, sillä leveät ja loivat rinteet ovat lapsille hyviä harjoittelurinteitä. Yksi 7B-rinteistä vie jännittävälle, hoidetulle metsäreitille, jonka varrella piileskelee eläinhahmoja.

Kivoja kurvailurinteitä ovat myös 12-rinteet Lammaskurussa. Näiltä rinteiltä avautuu maisema eri suuntaan kuin 8:lta ja 7B:ltä, joten maisemabongailunkin takia Lammaskuru on hyvä suunta.

Ja muista, että Levin hiihtokoulusta löydät niin alkeistunnit kuin kokeneempienkin kurssit. 

Lisää artikkeleita