Levi World Cup Training Center - Maailmanluokan puitteet rinnelajien harjoittelulle
levi ski resort levi black

Levi World Cup Training Center - Maailmanluokan puitteet rinnelajien harjoittelulle

Levin hiihtokeskuksen luoma konsepti, Levi World Cup Training Center, kokoaa yhteen maailmanluokan puitteet alppihiihdon, lumilautailun sekä freestyle-lajien harrastajille. Tie kansainväliselle uralle on vaativa ja Levi haluaa tarjota parhaan mahdollisen kotimaisen harjoitteluympäristön.

Levillä on kehitetty pitkäjänteisesti ja investoitu alppihiihdon kansainvälisen tason harjoittelu- ja kilpailuolosuhteisiin aina 2000-luvun alusta lähtien. Alppihiihdon maailmancup-kilpailuja on laskettu Levillä vuodesta 2004 lähtien. Lisäksi Levillä on järjestetty vuosittain lukuisia FIS ja kansallisen tason kilpailutapahtumia sekä Eurooppa Cupin kilpailuja. Vuonna 2023 Levillä järjestettiin kansainvälinen hiihdonopettajien Interski-tapahtuma, joka tuo Leville 1500 hiihdonopettajaa 35 maasta.

- Suomeen on tullut menestystä kaikissa rinnelajeissa. Levi World Cup Training Centerin myötä haluamme osaltamme olla rakentamassa lajien tulevaisuutta ja tukea urheilijoiden matkaa kohti tavoitteitaan. Levi tarjoaa kokonaisuuden, jossa on erinomaiset puitteet valmentautua ja mennä uralla eteenpäin, kertoo Levi Ski Resortin liiketoimintajohtaja Marko Mustonen.

LEVI WORLD CUP TRAINING CENTERIN KANSAINVÄLISEN TASON HARJOITTELUOLOSUHTEET

Levin pitkä talvikausi ja hyvät lumiolosuhteet lokakuusta aina äitienpäivään asti tarjoavat mahdollisuuden tehokkaaseen lajiharjoitteluun kotimaassa. Lajiharjoittelun olosuhteiden lisäksi Levi tarjoaa kattavat liikuntamahdollisuudet ja muut oheispalvelut.

Levillä on kansainvälisen tason harjoittelumahdollisuudet alppihiihdossa mm. Levi Blackissa, Levi Westillä, Alpine Training Parkissa sekä Levin Eturinteillä. Freestylen harjoitteluryhmille Levi tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet harjoitteluun Etelärinteiden parkeissa ja Eturinteiden Streetillä/Fun Parkissa.

Keskus on panostanut viime vuosina voimakkaasti alkukauden lumiolosuhteisiin. Maailmancupin näyttämön, Levi Black -kisarinteen olosuhde on varmistettu jo useita vuosia säilölumella ja vastaavaa mallia on kehitetty eturinteille. Levin laskettelukausi on avattu rinteineen ja parkkeineen jo lokakuussa ja kokemukset aikaisesta kauden avaamisesta ovat olleet erittäin positiivisia.

Kompakti keskus tarjoaa myös oheisharjoittelu mahdollisuudet esimerkiksi liikuntahallissa, kuntosaleilla, maastohiihtoladuilla ja kylpylässä. Leviltä löytyvät myös joogapalvelut ja hierojat. Myös majoitusvaihtoehtoja on tarjolla runsaasti lyhyen matkan päässä rinteistä.

HUIPPUVALMENTAJISTA VAUHTIA HARJOITTELUUN

Asiantuntija- ja olosuhdeosaamiseen panostaminen on yksi iso askel huippu-urheilutoiminnan kehittämisessä. Levin rinnelajien lähettiläät Tanja Poutiainen-Rinne, Maiju Laurila, Arto Majava ja Zenja Potapov ovat aktiivisesti mukana tässä kehitystyössä.

World Cup Training Center kokonaisuuteen nivoutuu tiiviisti Levi Snow Sport Academy, jonka urheilijoita luotsaavat Suomen terävimmästä kärjestä olevat valmentajat. Valmennustiimiin kuuluvat Petri Tuomikoski, joka on toiminut myös Suomen miesten maajoukkueen päävalmentajana, sekä yksi Suomen menestyneimmistä alppihiihtäjistä, Jukka Leino.

Levi Snow Sport Academy tarjoaa opiskelijoille maamme kattavimman kokonaisuuden eri rinnelajien harjoittelun ja opiskelun yhdistämiseen. Huippu-urheilulinjalla oleva oppilas harjoittelee opintojen ohella ammattimaisesti alppihiihtoa tavoitteenaan saada urheilusta ammatti ja nousta maajoukkueen kautta maailman huipulle. Akatemiassa toimivat myös monitaitolinja, josta valmistutaan koulun ohessa hiihdonopettajiksi sekä vapaalaskuun ja parkkeihin keskittyvä suuren suosion saanut Freeride-koulutus.

- Monipuoliset olosuhteet, tietotaito sekä täysipainoisen urheilemisen ja opiskelun yhdistäminen nivotaan yhdeksi kokonaisuudeksi, Levi World Cup Training Centeriksi. Tavoitteenamme on tarjota paras mahdollinen ympäristö harrastaa rinnelajeja kotimaassa kansainvälisen tason olosuhteissa kustannustehokkaasti, kertoo Levi Ski Resortin liiketoimintajohtaja Marko Mustonen.

levi ski resort starting points
levi ski resort training center
levi ski resort training

Oy Levi Ski Resort Ltd:n liiketoiminta keskittyy hissilipunmyyntiin, hiihdonopetukseen, vuokraamotoimintaan sekä tekstiilikauppaan. Lisäksi tytäryhtiö Oy Levi Restaurants Ltd tarjoaa rinneravintolapalveluita. Levi Ski Resort on monipuolinen matkailun palveluyritys, joka jokaisena talvikautena pitää huolta lähes puolesta miljoonasta onnistuneesta rinnepäivästä.Levin lippulaivoina toimivat lukuisat tapahtumat, joista merkittävimpänä vuosittainen alppihiihdon maailmancupin pujotteluavaus, joka kerää kansainvälisesti valtavan huomioarvon. Levi on sitoutunut ISO 14001 -ympäristöjärjestelmään ensimmäisenä pohjoismaisena hiihtokeskuksena. Yhtiön tärkeimpänä arvona on arktisen ympäristön kunnioittaminen ja vaaliminen. www.levi.ski

Lisää artikkeleita