Levin hiihtokeskus säilytti asemansa Suomen suurimpana hiihtokeskuksena – Talvikauteen mahtui ennätyksiä
levi ski resort koillisrinteet

Levin hiihtokeskus säilytti asemansa Suomen suurimpana hiihtokeskuksena – Talvikauteen mahtui ennätyksiä

Mennyt talvikausi 2020-2021 oli Leville monelta osin menestyksekäs, vaikka koko talvikautta varjosti koronan tuoma epävarmuus. Suomalaislomailijoiden suuntautuminen eksoottiseen Lappiin näkyi ennätyslukemina mm. hiihtokeskuksen lipunmyynnissä sekä lokakuun majoitusmyynnissä.

Levin kautta aikojen pisimmästä 220 päivän laskettelukaudesta pääsi nauttimaan tänä kautena suuri joukko suomalaisia laskettelun harrastajia. Levin talvikausi avattiin tänä kautena ennätysaikaisin jo 2.10.2020 ja se päättyi 9.5. hiihtokeskuksen hissien sulkeuduttua. Levillä ja Levin hiihtokeskuksessa tehtiin kauden aikana myös paljon erikoisjärjestelyjä koronaturvallisen matkailun sekä turvallisen harrastamisen eteen. Hiihtokeskuksessa iloitaankin kauden loputtua sitä, että matkailijat noudattivat annettuja ohjeita ja toimivat vastuullisesti.

Levin rinteillä ja hiihtoladuilla viihtyi tällä kaudella moni uusi laskettelu- ja hiihtoharrastuksen aloittanut lomailija. Samaan aikaan harrastamassa nähtiin niin vakioasiakkaat että muutaman vuoden taukoa pitäneet harrastajat. Asiakaskunta Levillä on ollut tänä vuonna kirjavampi kuin vuosiin, heidän nauttiessaan ulkoilman riemusta ja Lapin talvesta.

Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry:n virallisten lukujen vahvistuttua, Levin hiihtokeskus säilytti myös asemansa Suomen suurimpana hiihtokeskuksena hissilippujen myynnillä mitattuna verrattuna edelliseen kokonaiseen kauteen.

- On ollut ilo nähdä niin moni suomalainen nauttimassa Levin rinteistä ja palveluista tämän talvikauden aikana. Haluammekin kannustaa laskettelun ja hiihdon ystäviä jatkamaan talvisten harrastusten parissa myös tulevana talvena ja hiihtokeskuksena olemme päättäneet jäädyttää hintamme ensi kaudelle. Keskeisten palvelujemme – hissilippujen ja vuokraamoiden hinnat – tulevat pysymään ennallaan ensi talvikautena, kertoo Levi Ski Resort Oy:n liiketoimintajohtaja Marko Mustonen.

Levin hiihtokeskus investoi kesän aikana 6 miljoonaa euroa toimintojen kehittämiseen

Levin kesätoiminnat ovat kasvaneet vuosi vuodelta suunnitellusti ja hiihtokeskus jatkaa kehitystä myös tulevana kesänä. Levi Bike Parkin pyöräreittien kehitys jatkuu edellisvuoden suunnitelmien mukaan, lisäksi frisbeegolf-radoille tehdään uudistuksia kesän aikana sekä uusitaan kesäkelkkaradan kelkkoja ja vuokraamon pyöräkalustoa. Kesän alussa Activity Parkin alueelle avautuu myös uusi kesäkioski sekä Gondolin matkaparkki huolehtimaan kesämatkailijoiden ja karavaanareiden tarpeista.

Kesällä tehtävät panostukset kohdistuvat myös tulevalle talvikaudelle. Koillisrinteillä, hissinumero kuuden oikeanpuoleiset rinteet saavat täysin uuden lumetusjärjestelmän sekä valaistuksen, mikä mahdollistaa rinteiden avaamisen entistäkin aikaisemmin talvikaudella. Myös Eturinteiden vanhempia lumitykkejä korvataan uusilla automaattitykeillä. Rinneyhtiö uusii myös investointiohjelman mukaisesti rinnekoneita sekä muuta konekalustoa. Tulevan kesän suurin investointi on kuitenkin uusi huoltohalli, joka nousee Etelärinteille korvaamaan tammikuussa tulipalossa tuhoutuneen huoltohallin tilat.

- Olemme aloittaneet uuden huoltohallin rakentamisen Etelärinteille vanhan, tulipalossa tuhoutuneen huoltohallin tilalle. Tämä on kesän suurin investointimme ja olemme erityisen iloisia siitä, että uudella rakenteilla olevalla huoltohallilla voimme huomioida nykyaikaisen hiihtokeskuksen tarpeet mahdollisimman ympäristöystävällisesti. Kaikkiaan kesän aikana tehtävien investointien yhteenlaskettu summa nousee yli kuuteen miljoonaan euroon, kertoo Levi Ski Resortin toimitusjohtaja Jouni Palosaari.

Majoitusmyynti nousi lokakuussa, etätyöläiset varasivat pidempiä jaksoja

Ulkomaalaisten poissaolo sekä ryhmämatkojen tyrehtyminen näkyi tämän talven Visit Levin myynnissä niinä aikoina, kun suomalaiset eivät lomaile. Majoitusmyynnin osalta talven yllättävä nousukuukausi oli kuitenkin lokakuu, johon vaikutti varmasti suomalaisten talviurheiluinnostus. Viitenä edellisenä vuonna lokakuu on ollut 25-50% huonompi kuin 2020 lokakuu. Suosituimmat majoitustyypit talven aikana olivat mökit ja lomahuoneistot.

Kevättalvikuukausina varattiin normaalia pidempiä majoitusaikoja, viikon sijasta varattiin kahden viikon majoitusta. Majoituskyselyitä tuli myös lomahuoneistojen osalta pidemmistä varauksista aina muutamasta viikosta jopa kuukauden varauksiin. Ja näissä lomahuoneistoissa edellytettiin etätyömahdollisuuksia. Visit Levin kautta kysyttiin ja varattiin myös erillisiä etätyötiloja.

- Olemme erittäin tyytyväisiä Levin kuluneeseen talvikauteen. Kotimaiset matkailijat ovat hyödyntäneet alueen monipuolisia ulkoilumahdollisuuksia ja nauttineet kuluneesta talvesta vastuullisesti ja terveysturvallisesti, toteaa Visit Levin toimitusjohtaja Yrjötapio Kivisaari.

Ohjelmapalveluissa huskyt kiinnostivat eniten

Ulkomaalaisten poissaolo vaikutti suuresti Levin ohjelmapalveluyrityksiin. Parhaiten ohjelmapalveluista myivät lyhyet 2-5km huskyajelut. Aktiviteettivälineistä suomalaiset suosivat lumikenkiä ja sähköpyöriä, joilla he tutustuivat Lapin arktiseen ympäristöön. Kiinnostus Levin saunoihin sekä avantohin näkyi suomalaismatkailijoiden lisääntyessä.

Levillä katseet ja tavoitteet kasvussa

Levin tavoitteena on alueen matkailutulon kasvattaminen ja lumisen sekä lumettoman ajan matkailijamäärän saaminen 60/40 tilanteeseen. Kasvua Levillä vauhdittavat digihankkeet, tuotekonseptit ja osaaminen, infrastruktuurin kehittäminen, ekologinen matkailu, markkinointiteot sekä pitkäjänteiset asiakkuudet.

Levin hiihtokeskuksen tavoitteena on säilöä kevään aikana peräti 200 000 kuutiota lunta tulevalle talvikaudelle. Tuleva talvikausi 21/22 avataan 8. lokakuuta 2021, jolloin Eturinteillä pääsee laskemaan ja säilölumiladulla hiihtämään. Tulevana talvena Levillä kisataan tuttuun tapaan myös alppihiihdon maailmancup kisat 19.-21.11.2021. Lisäksi keväällä Levillä hiihdetään Visma Ski Classics Ylläs-Levi 9.4.2022. Juhannuksena laskukansalle on myös luvassa spesiaalia, sillä parkkilaskijat pääsevät lumen makuun yöttömässä yössä Midnight Sun Rail Jam -tapahtuman merkeissä.

HAASTATTELUT JA YHTEYDENOTOT:

Oy Levi Ski Resort Ltd, toimitusjohtaja, Jouni Palosaari, jouni.palosaari@levi.fi
Oy Levi Ski Resort Ltd, liiketoimintajohtaja, Marko Mustonen, marko.mustonen@levi.fi
Visit Levi, toimitusjohtaja Yrjötapio Kivisaari, yrjotapio.kivisaari@visitlevi.fi 

Oy Levi Ski Resort Ltd:n liiketoiminta keskittyy hissilipunmyyntiin, hiihdonopetukseen, vuokraamotoimintaan sekä tekstiilikauppaan. Lisäksi tytäryhtiö Oy Levi Restaurants Ltd tarjoaa rinneravintolapalveluita. Levi Ski Resort on monipuolinen matkailun palveluyritys, joka jokaisena talvikautena pitää huolta lähes puolesta miljoonasta onnistuneesta rinnepäivästä.Levin lippulaivoina toimivat lukuisat tapahtumat, joista merkittävimpänä vuosittainen alppihiihdon maailmancupin pujotteluavaus, joka kerää kansainvälisesti valtavan huomioarvon. Levi on sitoutunut ISO 14001 -ympäristöjärjestelmään ensimmäisenä pohjoismaisena hiihtokeskuksena. Yhtiön tärkeimpänä arvona on arktisen ympäristön kunnioittaminen ja vaaliminen. www.levi.ski

Visit Levi on luotettava kumppanisi Levin alueen matkailumarkkinointiin ja -myyntiin liittyen. Yhtiö on perustettu vuonna 1989, olemme alueen suurin mökkien välittäjä. Muita ydintoimintojamme ovat alueen matkailuneuvonta sekä alueen lukuisista kehittämishankkeista ja tapahtumista vastaaminen. www.levi.fi

Lisää artikkeleita