Marraskuun kuulumisia Riitta-Liisa Roposelta
Riitta-Liisa Roponen

Marraskuun kuulumisia Riitta-Liisa Roposelta

Riitta-Liisa Roposella on takana hieman erilainen kesä ja syksy ammattiuran lopettamisen jälkeen, mutta Levin säilölumiladulle hän on ehtinyt useaan kertaan tälläkin kaudella.

Hei vaan!

Levin säilölumiladulla käy kova kuhina tähän aikaan vuodesta. Ladulla näkee niin kilpahiihtäjiä kuin kuntoilijoitakin. Pääasiassa hyväntuulisia ulkoilijoita "vauvasta vaariin". Ja mikäs meidän on hiihtäessä, kun latu on hyvässä kunnossa! Hiihtäjien kilpailukausi alkoi marraskuun alussa. Hiihtoeläkeläiselle se tiesi jänniä hetkiä sohvalla.

Nyt kun oma tavoitteellinen hiihtoura on takana, olen nauttinut tästä kesästä eri lailla kuin aiemmin. Kun alati ei tarvitse miettiä, miten parhaiten palautuu treenistä, valmistautuu seuraavaan harjoitukseen ja huolehtii riittävästä levosta, olen nauttinut asioista, joita en ole aiemmin pystynyt tekemään. Jotkut pienet asiat, kuten elokuvissa käynti, pitkät kahvittelut ystävän kanssa ja marjastusretket eväineen ovat olleet ihania.

Olen lomaillut pitkästä aikaa ulkomailla, niin Euroopassa kuin Amerikassakin. Nauttinut kotiseudusta suppaillen Kiiminkijoen uomissa pitkiä retkiä ja hypännyt pyörän päälle ja ajellut kuuntelemaan live musiikkia ystävien kanssa. Pitkästä aikaa pääsin myös ratsastamaan ja kokeilin muutaman kerran padelia. Uudella gravel-pyörällä olen seikkaillut uusilla reiteillä ja löytänyt mukavia kesäkahviloita.

Itseäni haastaakseni olen kisannut polkujuoksuissa ja nauttinut joka askeleesta. Levin ruskamaratonin uusittu reitti ympäri Levitunturin erilaisilla pohjilla oli vaihteleva ja kaunis, tykkäsin todella!  Kaiken kaikkiaan vallan mukava kesä ja syksy on takana.

Varmasti puen myös talvella numerolapun rintaan nauttien kilpahiihdon tuomasta tunteesta. Onneksi saatiin myös luonnonlunta tänne Leville valaisemaan pimeyttä ja tuoden talven tuntua. Viikonloppuna avautui Levin joulutorin myyntikojut ja jouluvalot luovat Leville jouluista tunnelmaa ja kuuluvat minulle perinteeksi, josta joulun odotus voi alkaa.

Mukavaa talven odotusta kaikille!

Ritu

Lisää artikkeleita