Levin rinnevalikoima on laskettelijan paratiisi
lsr

Levin rinnevalikoima on laskettelijan paratiisi

Jokaiselle jotakin – mutta levimmin! Laajan rinnevalikoiman ansiosta tunturissamme viihtyvät niin vasta-alkajat kuin kokeneemmat konkarit. Älä jämähdä Eturinteiden tuttuihin rinteisiin, vaan lähde seikkailulle tunturin ympäri ja löydä uusi suosikkirinteesi.

Jotta seikkailusi rinneviidakossa sujuisi hieman helpommin, kokosimme yhteen perustiedot kaikista keskuksen rinnealueista tulevan kauden laskuja silmällä pitäen. Listauksesta löydät niin lapsille kuin vasta-alkajille sopivat rinteet sekä Leevilandian ja Lastenmaan sijainnit. Oman elämänsä ammattilaislaskijat voivat puolestaan panna muistiin tien haastavammille rinteille sekä erityissuorituspaikoille.

ETURINTEET

Eturinteet sijaitsevat Levin sydämessä, aivan keskustan vieressä! Rinteiden alta löydät kaikki mahdolliset palvelut lipunmyynnistä hiihtokouluihin ja välinevuokraukseen. Eturinteistä pisimmät rinteet ovat luokitukseltaan punaiset, joten aloittelijoiden kannattaa suunnata suksensa mattohissin kupeeseen ja Lastenmaan sompahissien suuntaan tuolihissin sijasta. Huippusuositussa Lastenmaassa voi osallistua maksuttomaan viikko-ohjelmaan, hakea alkuvauhtia pulkkamäestä sekä nauttia eväitä lämpimässä kodassa.

Eturinteille avautui joulukuussa 2022 uusi tuolihissi Glacier Express, joka vie laskijat mukavasti ja nopeasti ICE.1 & ICE.2 – rinteille. Uuden tuolihissin lisäksi laskettelijoiden iloksi Eturinne on profiloitu suoraksi hissin oikealta puolelta ja rinteessä pääsee laskemaan päivänvalon väriä tuottavalla led-valaisuksella.

Eturinteillä sijaitsee yksi Levin neljästä snowparkista, Fun Park, joka tarjoaa hauskoja lumesta tehtyjä muotoa, Audi e-tron race yleisörata, jossa voit kellottaa oman aikasi automaattiseslla ajanottolaitteistolla sekä kumpareikko.

lsr lastenmaa

Eturinteiden Lastenmaassa perheen pienimmät voivat tutustua laskettelun maailmaan turvallisesti omien vanhempien tai Levin hiihtokoulun ohjaajien johdolla. 

ETELÄRINTEET

Pitkät ja loivat Etelärinteet ovat perheellisten unelma! Ala-asemalle on helppo ajaa omalla autolla ja sieltä löytyvät kaikki samat palvelut kuin Eturinteiltä, eli vuokraamo, hissilipputoimisto, hiihtokoulu sekä ravintola. Leevilandiasta löytyy lapsille helpot matto- ja sompahissit, joissa laskettelun ja lumilautailun alkeita sekä hississä oloa voi harjoitella turvallisesti. Kuomullinen tuolihissi kuljettaa laskijat mukavasti myös pidempiin rinteisiin, jotka ovat kuitenkin juuri sopivan loivia ja leveitä vähemmän kokeneille laskijoille. Etelärinteillä vietät reippaiden pikkulaskijoiden kanssa vaikka kokonaisen päivän!

levi ski resort 2020 winter-e2-94-acrptb-creative webres-91-2660x9999,q=85

Etelärinteillä viihtyvät myös freestyle-lajien harrastajat. Levi South Park sekä Junior South Park tarjoavat vauhtia ja useita erilaisia obstaakkeleita kaiken tasoisille freestylen ystäville. Lähes kilometrin mittaisen Levi South Parkin löydät 9-hissin kupeesta 9.2-rinteestä.  Saman hissin toiselta puolelta löytyvässä Junior South Parkissa hyppyrit ja reilit ovat isoveljeään hieman pienempiä ja helpompia. Etelärinteiden sompahissin kupeesta löytyy myös perheen pienimmille suunnattu Mini Park.

levi south park snow park
Kuva: Harri Lindfors / SHKY

LÄNSIRINTEET

Länsirinteissä on haastetta kaiken tasoisille laskijoille. Koko keskuksen haastavimpiin rinteisiin kuuluva Levi Black tarjoaa sydämen tykityksiä niin alppikisaajille kuin kokeneemmille harrastelaskijoille. Länsirinteiltä löytyy myös laaja kattaus punaisia ja sinisiä rinteitä sekä gondolihissi ja uusi, kaudella 2019-2020 avattu, Levi West -tuolihissi.

Levi West -tuolihissin kupeessa olevat rinnealueet ovat myös uudistuneet hieman kesän 2020 aikana. Kesän aikana rinnepinta-alaa on kasvatettu, valaistusta uusittu ja lumetuskapasiteettia lisätty. Levi Westin -alueen rinteet tarjoavat siis tällekin kaudelle uutta laskettavaa, käy siis ihmeessä testaamassa, miltä päivitetty versiot tuntuvat! Länsirinteiltä Eturinteille ja takaisin pääset laskemaan kätevästi siirtymäreittien kautta.

KOILLISRINTEET

Koillisrinteillä pääsee fiilistelemään Levin pisimpiä laskuja. Laskulinjat hissiltä numero 6 ovat yli kilometrin mittaiset ja korkeuseroakin löytyy lähes 300 m verran. Koillisrinteet ovat luokitukseltaan punaisia, tarjoten jo hieman haastetta, mutta myös paljon tilaa kurvailuun. Koillisrinteiden pitkillä rinteillä voitkin fiilistellä vaikka käsi kiinni lumessa – tämä alue on todellinen nautiskelijan paratiisi!

Koillisrinteiden erikoisuutena ovat 6.3 ja 6.4 rinteet, jotka pidetään pääsääntöisesti hoitamattomina, luonnonlumirinteinä. Luonnonlumirinteet ovat avoinna keväisin helmi–huhtikuussa, yleensä viikolla 7–16, kun rinteillä on riittävästi lunta ja luonnonvaloa laskemiseen. 

Levi ski resort February2021 rinteet lumi

Levin hoitamattomilla luonnolumirinteillä pääset turvallisesti nauttimaan vapaalaskusta. 

KAAKKOISRINTEET

Kaakkoisrinteet ovat mukava ja leppoinen harjoittelupaikka perheille ja aloitteleville laskijoille. Alueelta löytyy niin sinisiä kuin punaisia rinteitä, joista löytyy leveyttä ja vauhtia mattohisseihin kyllästyneille nuorukaisille. Ankkurihissien lisäksi alueelta löytyykin yksi sompahissi, jossa vielä epävarmat laskijat voivat hakea varmuutta nousuihin. Kaakkoisrinteiltä löydät myös tilavat parkkipaikat, joten päivän aloittaminen Kaakkoisrinteiltä onnistuu myös vaivattomasti. 

Rinteiden ja hissien avaustavoitteet löydät täältä. Aloita rinneseikkailusi nopeasti ja vaivattomasti ostamalla hissiliput, välinevuokrat ja hiihtokoulut etukäteen verkkokaupastamme. Muista myös tutustua rinnesääntöihin etukäteen.