Minut valtaa rauhan tunne
Kevät rinteillä tunturi

Minut valtaa rauhan tunne

Jokin iski Duncan Redpathiin 20 vuotta sitten – hän jäi pysyvästi Leville. Se on hänen sielunmaisemansa.

OLEN MATKUSTANUT 12-vuotiaasta alkaen ympäri maailmaa hiihdon perässä. Jossain vaiheessa aloin miettiä, minne voin enää mennä. Ajattelin, että paikka, jonne ei lennetä suoria lentoja Englannista, on tarpeeksi eksoottinen. 

Ensimmäisen kerran, kun lentokone laskeutui Kittilään, oli helmikuu ja pakkasta oli 35 astetta. Jokin iski minuun, ja nykyään omistan kaksi asuntoa Levillä. 

Työskentelen öljynporauslautalla. Työni on fyysisesti ja henkisesti vaativaa mutta mahdollistaa minulle pitkät vapaat työrupeamien välissä. Pääsen nauttimaan Levistä ympäri vuoden. Kun pääsen Leville, tunnen olevani täysin eri ihminen. Kesäisin juoksen ja talvella hiihdän joka päivä. Rakastan hitaita aamuja, joiden jälkeen pakkaan sukseni ja suuntaan tuntureille. Ylhäällä tunturissa saan olla yksin ajatusteni kanssa. Hiljaisuus hellii, maisema on täydellinen. Minut valtaa sama rauhan tunne kuin vuosia sitten ensimmäisellä matkallani. 

Kannan Levin taikaa mukanani aina. Keskellä merta öljynporauslautalla minulla on kuva Levin maisemasta teipattuna tietokoneeni näyttöön. Näin pääsen hetkessä sukeltamaan mielenmaisemaani. 

Duncan Redpath

Lisää artikkeleita