Täydestä sydämestä liikuttamassa Leviä – Levin hiihtokeskuksen kehitys ja ideologia
Levi bikepark juhannus-2022 2504

Täydestä sydämestä liikuttamassa Leviä – Levin hiihtokeskuksen kehitys ja ideologia

Levin hiihtokeskus on omanlainen paikka ainutlaatuisessa palvelukeskittymässä. Täältä löytyvät tykkylumipuut, upeat horisonttiin asti kantautuvat maisemat sekä rinteet ja reitit, jotka palvelevat ympäri vuoden harrastajia eri lajeissa. Kaikkea tehdään kuitenkin rakkaudesta lajiin ja tunturiin. Tunturia ja sen palveluita kehitetään suurella sydämellä, herkkää arktista luontoa kunnioittaen ja vaalien.

Tunturi on pyhitetty liikkumiselle ja urheilulle

Laskettelutoimintaa on harjoitettu Levillä 60 vuotta, aina vuodesta 1964 lähtien ja Oy Levi Ski Resort Ltd on perustettu vuonna 1976. Tänä aikana tunturi on kehittynyt valtavasti rinteiden, hissien ja palveluiden osalta niin talvi- kuin kesäkausina. Levin hiihtokeskuksen motto ”Liikutamma Leviä” kiteyttää myös ideologian toimintojen kehittämisestä. Hiihtokeskus haluaa tehdä erinomaisia harrastus- sekä harjoittelupaikkoja alueen asukkaille ja vierailijoille, jotta he pääsevät nauttimaan aktiivisesta elämästä ja liikkumisesta arktisessa luonnossa ympäri vuoden.

Levin hiihtokeskus miettii jatkuvasti; miten tunturi palvelee paremmin ja laadukkaammin? Päätökset investointeihin tehdään asiakaskokemuksen ja palautteen pohjalta vastuullisuusnäkökulma koko ajan mukana kulkien.

Kuva: Harri Lindfors

- Vuonna 2020 lähdimme kysymyksistä, että mitä Levi on hiihtokeskuksena, mitä asiakkaat ovat mieltä meidän tarjonnastamme ja palveluistamme, mikä rooli meillä on hiihtokeskuskentässä ja mitkä ovat meidän kehittämiskohteemme. Tähän samaan aikaan hiihtokeskus sai myös ISO 1400 -ympäristösertifikaatin, joka määrittää hyvin pitkälle työtämme tunturissa, kertoo Levi Ski Resortin liiketoimintajohtaja Marko Mustonen.

- Levi Ski Resort on investointi-intensiivinen yhtiö. Merkittävä osa tuloksesta käytämme investointeihin ja kehittämiseen. Keskiössämme on kokonaisvaltainen asiakaskokemus, johon kuuluvat muun muassa laskettelu, pyöräily, infra, palvelut ja digitalisaatio. Voimme sanoa olevamme maailman ihan absoluuttisessa kärjessä innovaatiossa ja kehityksessä. Hiihtokeskus tekee tiivistä yhteistyötä myös alppi- ja lumilautaseurojen, pyöräilyseurojen ja maajoukkueurheilijoiden kanssa, jotta voidaan varmistua siitä, että eri alueet palvelevat tasokkaasti laajaa harrastajakuntaa, oli sitten kyseessä aloittelija tai ammattilainen. Palveluiden kehittämisen taustalla ovat vahvasti myös hiihtokeskuksen omat työntekijät, joista valtaosa on intohimoisia alamäkiharrastajia ja he haluavat luoda upeat olosuhteet ja harrastuspaikat niin alueen asukkaille kuin matkailijoille. Meille on myös tärkeää tarjota työtä paikallisille asukkaille, sillä siten luomme yhdessä entistä elinvoimaisemman alueen, kertoo Levi Ski Resortin toimitusjohtaja Jouni Palosaari.

7 kuukautta lunta, 5 kuukautta lumetonta aikaa

Arktisella alueella sijaitsevan Levitunturin talvikausi kestää noin 7 kuukautta. Kehittämisen painopiste on edelleen talvessa, mutta kaikkien muutosten ja kehityksen tulee palvella myös lumetonta aikaa eli kesäkautta. Tunturia modernisoidaan vaihe vaiheelta ja käyttöön pyritään aina saamaan uusin teknologia.

pyöräily village trail keskiyön aurinko


- Levi on voimakkaimmin Suomessa kehittynyt hiihtokeskus. Vastaamme asiakkaidemme tarpeisiin ja kehitämme hienoja rinneolosuhteita tasokkaasti ja kestävästi. Kehitämme ja modernisoimme aina ensisijaisesti olemassa olevia alueita, lisäämällä niihin esimerkiksi tehokkaamman automaattilumetuksen ja led-valaistuksen, jolloin toiminnoissa säästyy energiaa ja näin myös palveluistamme saadaan kestävämpiä, avaa Marko.

- Haasteena meillä on tietenkin Lapin kesän lyhyt aikaikkuna, jolloin suurimmat muutokset voidaan tehdä. Se vaatii tarkkaa suunnittelua, mikä tai mitkä projektit aloitetaan, sillä meillä on paljon tarpeita tehdä ja kehittää lyhyessä ajassa. Joka vuosi kehitämme myös kesäpalveluita ja sama tahti jatkuu. Tavoitteenamme on helppo liikkuminen tunturia ympäri niin laskien, pyöräillen kuin esimerkiksi skibussia hyödyntäen. Palveluideologiamme pohjaa siihen, että olet missä kohtaa vain tunturia, pääset aina huipulle ja palvelut ovat lähellä, summaa Jouni.

Lisää artikkeleita