Vastuullinen Levi – Retkietiketti
Feel Levi ilma vaellus nainen

Vastuullinen Levi – Retkietiketti

Lapin lumoavasta luonnosta on helppo nautti oheisilla ohjeilla.

Omaksu viisi tapaa ja retkeilet vastuullisesti. Suot samalla myös muille mahdollisuuden nauttia Tunturi-Lapin ainutlaatuisesta luonnosta.

1. Kunnioita luontoa

Pidä koirasi kytkettynä luonnossa liikkuessasi. Havainnoi eläimiä ja niiden poikasia riittävän kaukaa erityisesti pesimäaikana. Anna tilaa myös kasveille. Älä pinoa kiviä tuntureiden huipuilla, älä kuitenkaan myöskään pura jo olemassa olevia kivikasoja. Jaa kuvia ja videoita vastuullisesti sosiaalisen median kanavissasi.

2. Suosi merkittyjä reittejä

Luonnon kulumisen minimoimiseksi pyri liikkumaan vain merkityillä reiteillä. Huomioi mahdolliset liikkumisrajoitukset ja -ajat. Kunnioita myös muita retkeilijöitä ja luonnossa liikkujia sekä toisten pihapiirejä.

3. Leiriydy vain sallituilla paikoilla

Selvitä sallitut leiriytymispaikat ja noudata olemassa olevia ohjeita ja sääntöjä esimerkiksi autiotuvissa majoittuessasi. Anna tilaa ja rauhaa myös muille leiriytyjille. Älä tiskaa tai peseydy suoraan vesistöissä bakteeritartuntojen välttämiseksi.

4. Tee tulet vain sallituille paikoille

Tulenteko on sallittua luonnossa vain maanomistajan luvalla, joten käytä vain huollettuja ja merkittyjä tulentekojapaikkoja. Käytä puita säästeliääsi ja huolehdi myös nuotion huolellisesta sammuttamisesta. Noudata tulentekokieltoa maastopalovaroituksen aikana.

5. Älä roskaa

Vie roskat mukanasi pois luonnosta. Pyri poimimaan mahdollisuuksien mukaan myös huomaamasi muiden roskat.

Lähde: Metsähallitus

Lisää artikkeleita