Retkeily Levillä – Liiku noidan jalanjäljissä
Levi Kellostapuli

Retkeily Levillä – Liiku noidan jalanjäljissä

Tämä miniretki vie sinut rauhaan ja mahtaviin maisemiin. Tervetuloa suurnoita Päiviön polulle!

Olemme saaneet vinkin. Hyvin erityisestä paikasta, jonka sijainti on kulkenut tarinana tietäjältä toiselle. Kuin lupauksen kätkien. Matkaan saattaen vasta, kun tietäjä on ollut vakuuttunut kuulijansa kyvystä. Vaalia ja jakaa salaisuutta.

Aurinko siivilöi säteitään männikön lävitse. Kaunis syyspäivän valo on kuin kutsu etsimään ja löytämään jotain taianomaista. Jostain kauempaa kuuluu vaimeana liikkuvan auton ääni. Muuten on täysin hiljaista.

Uppoudumme syvemmälle metsään ja samalla omiin ajatuksiimme. Polku kiipeää ylös, tasapainottelemme rakalla. Lyhyet pitkospuut houkuttavat pysähtymään ja tallentamaan hetken hienouden myös visuaalisina muistoina kännyköihimme.

Rauha ympäröi meidät. Tekee taikojaan. Tarkkailen ympäristöä kiireen hellittäessä otettaan. Huomaan hetken kauneuden, hymyn retkikaverin kasvoilla. Komeat tikankolot kelottuneessa puussa ja puolukkamättäät polun varrella.

Olemme pian perillä. Pieni vaiva ja sen tuottama palkinto. Mahtavat maisemat, mutta ennen kaikkea mahdollisuus rauhoittua. Uppoutua hetkeen ja nauttia itse matkasta.

Kiitos Päiviö ja Kellostapuli, ajattelen aloittaessamme paluuta. Enpä tiennyt, että tällainenkin paikka on olemassa. Kuin eloon herännyt muisto lapsuuden saduista.

Lisää artikkeleita