Vuokraamoistamme välineet lajiin kuin lajiin!
lsr lumikenkäily

Vuokraamoistamme välineet lajiin kuin lajiin!

Laskettelu ja lumilautailu ovat heittämällä keskuksemme suosituimpia talviurheilulajeja. Mutta oletko koskaan miettinyt, mitä kaikkea muuta vuokraamoista löytyy?

Oli sitten kyseessä talviloma tai pidennetty viikonloppu, Levillä ei lopu tekeminen kesken! Lasketteluun ja lumilautailuun löydät monen eritasoiset välineet vuokraamoistamme, mutta jos haluat kokeilla jotain uutta rinnepäivien välillä, vaihda laskettelusukset telemark-suksiin tai lähde skinnailemaan tunturiin. Kun tie vie umpihankeen tai kapeisiin tunturipolkuihin, vuokraamosta löytyy myös paljon muita talviurheiluun tarkoitettuja välineitä, kuten fatbikeja, lumikenkiä, liukulumikenkiä, tunturihiihtosuksia, ahkioita ja maastohiihtosuksia niin perinteisen kuin vapaankin tyyleille – lumisurffilautoja unohtamatta. 

LASKETTELU JA LUMILAUTAILU

Tekipä mielesi suunnata rinteeseen tai parkkiin kurvailemaan löytyy vuokraamoistamme niin perus rinnelaskuun sopivia suksia, twintip-suksia, all mountain -suksia, kuin pujotteluun ja suurpujotteluunkin suunniteltuja suksia. Vuokrauksen aikana voit vaihdella superior-kategorian suksia mieltymysten tai olosuhteiden mukaan - halutessasi voit päivän aikana testailla useamman parin! Myös lumilautailuun löydät laudat niin rinteisiin kuin parkkilaskuun, aina pienimmistä lasten 86 cm pituisista laudoista huikean pitkään 203 cm Nitron Quiver Cannoniin. Valikoimissamme on myös lautoja puuteriin sekä split-lautoja.

lsr westi

Vuokraamoistamme löytyy mallit niin carving-käännösten rakastajille kuin pehmeän lumen haaveilijoille.

LUMIKENKÄILY

Lumikengillä pääset seikkailemaan talvisessa metsässä ja koskemattomassa hangessa, myös sellaisissa paikoissa mihin eivät moottorikelkatkaan pääse. Lumikengät jalassa voit liikkua lähes missä tahansa talvisessa maastossa, sillä ne kannattelevat käyttäjäänsä lumen päällä. Lumikengät ovat juuri sopivan pienet ja kevyet, että ne heittää nopeasti myös reppuselkään helppokulkuisessa maastossa. Kokonaisuudessaan lumikenkäily on kaikille sopiva, turvallinen, mutta tehokas talviurheilun muoto. Mikäli mielit saada hien pintaan toden teolla, juoksulumikenkien kanssa saat takuulla hikikarpalot kimaltelemaan. Mikä parasta, meillä Levillä on yhteensä noin 20 km ylläpidettyjä talvikävelyreittejä, joita pitkin voit helposti tutustua ympäröivään luontoon!

lsr lumikenkäily

Suuntaa lumikengillä ylläpidetyille talvikävelyreiteille tai metsän nietoksiin. TALVIPYÖRÄILY

Leveärenkaiset fatbike-maastopyörät ovat kasvattaneet suosiotaan räjähdysmäisesti ympäri maailmaa! Eikä mikään ihme, sillä näillä pyörillä on helppo ja kevyt ajaa pitkin lumisia tunturimaisemia. Levi tarjoaa talvipyöräilystä kiinnostuneille mahtavat puitteet lajin kokeiluun laajasta pyörävalikoimasta aina ylläpidettyihin talvipyöräilyreitteihin asti! Pyöräilyä voi harrastaa missä tahansa kevyenliikenteen väylillä, kunhan pysyy poissa maastohiihtoladuilta. Jos olet jo hikoillut kylliksi laskettelurinteiden puolella, voit vuokrata meiltä myös sähköfätin entistäkin kevyempään ajoon. Tämän talven uutuutena Levin golfkentän viereen on avattu uusi noin 3 kilometrin pituinen Golfin kierros -talvipyöräilyreitti.

lsr talvipyöräily

Kypärä päähän ja menoksi! Fatbike-maastopyörää ei pysäytä edes pehmeä lumikinos. 

HIIHTO

Maastohiihto on monelle suomalaiselle tuttu laji, mutta milloin viimeksi olet suunnannut ladulle? Maastohiihto on hyvä aloittaa rauhallisemmin perinteisellä hiihtotyylillä, kun taas luisteluhiihto tarjoaa jo hieman vauhdikkaampaa menoa. Jos taas mielessäsi on lähteä tutkimaan tuntureita tai vaaroja, suosittelemme harkitsemaan tunturisuksia, joilla meno onnistuu myös avotunturien kovettamilla hangilla. Toinen vaihtoehto on napata pari liukulumikenkiä matkaan, näillä emme kuitenkaan suosittele suuntaamaan kovalle tunturin rinteelle, sillä liukulumikenkä on parhaimmillaan metsäisemmässä maastossa ja erityisesti pehmeällä lumella. Perinteiselle hiihtoretkelle voi lähteä vaikka koko perheen voimin ja mikäli matkassa on hyvin pieniä lapsia, ahkiossa pienokaiset kulkevat mukana pitkilläkin hiihtoretkillä. Ahkio on myös oiva apuväline tavaroiden kuljettamiseen hiihtovaelluksilla.

levi ski resort

Tunturisuksilla taittuvat hiihtovaellukset sekä avotuntureiden valloitukset.

SKINNAILU

Skinnailu tarkoittaa hiihtämistä ylämäkeen karvapohjasukset jalassa. Siinä käytetään apuna vapaalaskuun tarkoitettuja leveäpohjaisia suksia, jotka soveltuvat parhaiten pehmeälle puuterilumelle. Randositeillä varustettuihin suksiin voidaan kiinnittää pohjiin nousukarvat, jotka mahdollistavat tunturin kiipeämisen myös ylämäkeen. Skinnattuasi tunturin huipulle voit poistaa karvat suksien pohjasta ja lasketella takaisin lähtöpisteeseen! Skinnailua suositellemme vaikeustasonsa puolesta jo vapaalaskua harrastaneille tai siitä aiempaa kokemusta omaaville laskijoille. Tuoreiden harrastajien ja lajista kiinnostuneiden suosittelemme tutustuvan lajiin joko hiihtokoulun opastetun skinnausretken tai Ape Majavan vetämien vapaalaskukurssien kautta.

levi ski resort

Skinnaillen pääset nauttimaan upeista tunturimaisemista täysin uudella tavalla

LUMISURFFAUS

Arktisiin olosuhteisiin kehitetty surffilauta – mitä muuta lunta ja offareita rakastava laskija voisi kaivata! Lumisurffilaudassa perinteiset lumilautasiteet on korvattu pitävällä kumigripillä. Lumisurffin kanssa ei suuntana olekaan tasaiseksi ajetut laskettelurinteet vaan pehmeämmät ja syvemmät luminietokset. Koskemattomilla nietoksilla ollaan samalla tavalla luonnon armoilla kuin meren aalloilla, missä piileekin koko lajin hurma! Lumisurffaus sopii hyvin myös kokeneille lumilautailijoille, jotka etsivät vaihtoehtoista laskutapaa erityisesti keveämmille puuterilumille. 

lsr lumisurffaus

Vuokraamosta löytyvät välineet kaikkiin näihin lajeihin sekä paljon muuta. Tarjoamme myös mielellämme opetusta sekä käytännön ohjeita ensikertalaisille. Ota ilo irti lomasta ja kokeile jotain aivan uutta!

Lisää artikkeleita