Vastuullinen Levi
Lake view

Vastuullinen Levi

Vihreät vinkit Leville

Edelläkävijänä Levillä!

Levin loman kruunaavat alueen upea, puhdas luonto ja komeat maisemat. Näiden säilymistä on helppo edistää lomatunnelmasta tinkimättä. Ympäristöystävällisyys on matkalla yhtä vaivatonta kuin kotonakin. 
Ole edelläkävijä ja pidä matkaillessasikin ympäristön puolta - näin helppoa se on!

VIISI TAPAA SÄÄSTÄÄ LUONTOA

On parempi, että 100 ihmistä tekee viisi asiaa ympäristön puolesta kuin että viisi ihmistä tekisi 100 asiaa. Näillä vinkeillä se onnistuu helposti.

1. SÄÄSTÄ ENERGIAA

Kesällä Levillä yötön yö kultaa tunturin, talvella kaamoksen taika. Sammuta lomaillessasi siis valot ja turhat laitteet.  

2. SUOSI HANAVETTÄ

Levillä ammennat suoraan hanasta lähteenraikasta vettä. Sitä paitsi se sisältyy lomasi hintaan.

3. ANNA AUTOLLE LEPOPÄIVÄ

Kun Levin lomalla reippailee, niin kunto nousee ja kiire häviää. Ja puhdas luonto kiittää.

4. KANNATA ROSKATTOMUUTTA

Jos roskista ei ole lähellä, anna roskalle kyyti takaisin. Pienellekin. Se on ekoteko!

5. SUOSI PAIKALLISTA

Fiksuin lomaeväs on lähiruokaa paikallisilta tuottajilta, myös kulttuurinnälkää ruokit lappilaisella tarjonnalla.

NÄIN MATKAILET KESTÄVÄSTI

Kestävässä matkailussa matkailijan ja kohteen tarpeet yhdistetään paikallista kulttuuria ja ympäristöä kunnioittaen. Kestävän matkailun ideana on säilyttää kohdealueen kulttuuriperinnettä ja suojella arvokkaita luonnonalueita. Samalla kestävä matkailu tukee alueen taloutta.

Kysy rohkeasti ympäristöasioista - se viestittää, että matkailijana olet kiinnostunut ympäristöstä. Anna palautetta matkanjärjestäjille, ravintoloille, hotelleille ja myös kiitoksia, kun huomaat vihreitä valintoja. Kaikki lomakohteet haluavat kehittyä matkailijoiden toiveiden mukaisiksi, niin myös me Levillä!

VINKKI: Kun matkustat hieman sesongin ulkopuolella, saat monista paikoista alennusta ja tuet samalla kohteen ympärivuotisuutta. Sesongin ulkopuolella tarkoittaa paitsi kuukausia vilkkaimpien sesonkien välissä, mutta myös esimerkiksi hiljaisempia alkuviikkoja.

Vinkkejä vastuulliseen lomailuun