Vastuullisuusvinkit mökinomistajille | Levi
mökki kesä

Vastuullisuusvinkit mökinomistajalle

Vastuullisuusvinkit mökinomistajalle

Hyvä mökin tai lomahuoneiston omistaja!

Matkailijat arvostavat yhä enemmän matka- ja majoituskohteen kestävyyttä. Nämä konkreettiset vinkit auttavat sinua ilmasto- ja ympäristöystävällisiin valintoihin majoituskohteessasi sekä koko matkailualueen kestävyyden edistämiseen.

Viisi helppoa ja nopeaa vastuullisuustekoa

1. Vihreä sähkö

Vaihda majoituskohteessasi sähkösopimus vihreään, eli uusiutuvalla energialla tuotettuun sähköön kasvihuonepäästöjen vähentämiseksi ja luonnonvarojen säästämiseksi. Näin voit helposti vähentää vuosittaisia hiilidioksidipäästöjä jopa Hangosta Nuorgamiin vastaavan ajomatkan verran.

2. Uudet valaistusratkaisut

Vaihda majoituskohteesi vanhat hehku- ja halogeenilamput pitkäikäisiin ja energiatehokkaisiin LED-, äly-, energiansäästö- tai ekohalogeenilamppuihin. Vain kymmenen vanhaa halogeenilamppua LED-kohdelampuiksi vaihtamalla säästät niiden käyttöiän aikana yhteensä noin 500 euroa.

3. Lämminvesivaraajan säätö

Tarkista majoituskohteesi lämminvesivaraajan ja vesipattereiden säädöt säännöllisesti optimaalisen toiminnan ja lämpötilan varmistamiseksi. Pudottamalla lämminvesivaraajan lämpötila 55 asteeseen 80 asteesta vähennät energiankulutusta jopa 30 prosenttia.

4. Lämpötilan säätö

Varmista majoituskohteesi lämmitystermostaattien toiminta lämmityskauden alussa majoittumismukavuuden ja sähkönkäytön tehostamisen varmistamiseksi. Alentamalla sisälämpötilaa yhdellä asteella voit säästää lämmitysenergian kulutusta noin viisi prosenttia.

5. Tiiviyden tarkistus

Seuraa majoituskohteesi ikkunoiden ja ovien tiivisteiden kuntoa säännöllisesti turhan lämmitystarpeen vähentämiseksi. Tiivistämällä ikkunat ja ovet kunnollisesti voit säätää lämmitystä pienemmälle.

LISÄÄ VINKKEJÄ aiheesta löydät "Opas vähähiiliseen loma-asuntoon" -julkaisusta.

Vinkkejä vastuulliseen lomailuun