Lasten kanssa ensi kertaa lumilomalle – lue vinkit hauskaan ja sujuvaan lomaan
LSR perheet

Lasten kanssa ensi kertaa lumilomalle – lue vinkit hauskaan ja sujuvaan lomaan

Perheen kanssa ensi kertaa lumilomalle hiihtokeskukseen, mutta miten päästä alkuun? Entä mikä olisi paras tapa opettaa perheen pienimmät laskettelemaan? Mitä muuta hauskaa tekemistä hiihtokeskus tarjoaa lapsille? Miten omien taitojen kertaus? Voiko aikuinenkin mennä hiihtokouluun ensikertalaisena? Kokosimme yhteen parhaat tärppimme siitä, miten koko perhe pääsee nauttimaan laskettelusta sujuvasti ja turvallisesti jo ensimmäisenä rinnepäivänä.

SUUNNITTELE MATKASI JO ETUKÄTEEN

Lähdettäessä perhelomalle ensi kertaa hiihtokeskukseen, kannattaa jo etukäteen selvittää, mikä on helpoin tapa saapua paikan päälle sekä mitä kaikkea lomalle kannattaa varata mukaan. Pohjoisesta sijainnistaan huolimatta esimerkiksi Levi on helposti saavutettavissa niin lentäen, junalla, bussilla kuin autollakin. Aina ei siis tarvitse omaa tai vuokra-autoa, vaan Lappiin on mahdollista lähteä lomalle myös suosimalla julkista liikennettä! Monessa hiihtokeskuksessa pärjää myös paikan päällä hyvin ilman autoa, sillä ski bussit kuljettavat kätevästi myös rinnealueiden välillä. Myös kaupassa käynti onnistuu helposti ski bussin kyydillä.

Lumilomalle lähdettäessä myös tavaramäärä on monen lapsiperheen ongelma, kun mukaan täytyy pakata sekä jokaisen laskettelusukset, hiihtosukset (perinteiset ja luistelusukset tietenkin ja ehkä myös ne karvapohjasukset) että lumilaudat, ahkio, pulkat ja tietenkin talvivaatteet. Tilaa voi kuitenkin helposti säästää pakkaamalla vain jokaisen lempivälineet ja tarpeen mukaan vuokrata yksittäiset välineet hiihtokeskuksen vuokraamosta. Esimerkiksi Leviltä löytyy kaksi suurta vuokraamoa, joista löytyy niin lasketteluvälineet, lumilaudat, hiihtosukset, ahkiot, lumikengät, tunturisukset, fatbiket & sähköpyörät kuin ski touring välineetkin. Vuokraamoistamme löytyy pientenkin lasten varusteita, aina numeron 25 monoista ylöspäin.

lsr leevilandia

SELVITÄ MITÄ HIIHTOKESKUS TARJOAA LAPSILLE

Hiihtokeskuksen tarjonta perheen pienemmille on ehdottomasti yksi tärkeimmistä asioista lapsiperheille. Monipuolisesta hiihtokeskuksesta löytyy tarjontaa niin perheen pienimmille, ensikertalaisille, keskitasoisille kuin kokeneemmillekin laskijoille. Hiihtokeskusten lasten omat alueet ovat parhaimmillaan lasten omia puuhapaikkoja, joissa päivä vierähtää helposti eri rinnelajeja harjoitellen tai vaikkapa lumella leikkien.

Esimerkiksi Levi perhekeskuksena tarjoaa kaksi suurta lastenaluetta, eturinteiden Lastenmaan ja etelärinteiden Leevilandian, joissa lasten on turvallista opetella laskettelua ja lautailua sekä leikkiä lumessa tai laskea pulkilla, rattikelkoilla ja liukureilla. Lastenmaassa lapsilla on käytössään sompahissi ja Leevilandiassa on sompahissin lisäksi myös mattohissit. Alueiden helpot mattohissit ja sompahissit sekä ihanat pulkkamäet ovat lapselle parasta, mitä talvi voi tarjota. Leevilandiasta löytyy nyt uusi sisätila Leevin kotipesä, jossa pääsee syömään omia eväitään, leikkimään, taiteilemaan erilaisilla tasapainopisteillä, pelaamaan sählyä ja lämmittelemään. Leevilandiassa on myös maksuton lasten viikko-ohjelma.

lsr leevilandia

ENSIKERTAA LAPSEN KANSSA LASKETTELEMAAN

Jos perheen pienimmät lähtevät ensi kertaa lumilomalle sekä laskettelemaan, kannattaa lapsille varata hiihtokoulu jo hyvissä ajoin etukäteen. Vaikka itse olisi kokenutkin laskija, ei omaa lastaan opettaessa välttämättä huomaa kaikkia hyödyllisiä välivaiheita ja niksejä, joiden avulla lapsen oppiminen olisi nopeampaa. Samalla jotkut perustaidot saattavat jäädä hataralle pohjalle.

Hiihtokoulun opeilla lapset saavat sujuvan, turvallisen ja hauskan startin laskettelun opettelemiseen, mutta ennen kaikkea hiihtokoulu on satsaus sujuvaan loman aloitukseen sekä oikeiden oppien varmistamiseen. Hiihtokoulussa ensikertalaiset tutustuvat välineisiin sekä opettelevat tärkeät perustaidot, kuten turvallisen kaatumisen ja ylösnousemisen, vauhdin säätelyn, kääntymisen auraamalla, pysähtymisen sekä rinnekäyttäytymisen. Opittavaa on paljon, mutta se sujuu mukavasti, kun perustaidot opetellaan oikein ja sopivassa tahdissa, haastamatta lasta liikaa ja liian varhain. Näin lapsesi pääsee turvallisesti laskuharrastuksen alkuun laskemisen iloa unohtamatta. Hiihtokoulun ohjaajat ja opettajat ovat rinnelajien ammattilaisia, jotka tuntevat myös eri ikäryhmien tavat oppia ja omaksua asioita parhaiten.

lsr hissi

Jos lapsesi osaa jo olla ryhmän mukana, kannattaa hänelle varata 4-6-vuotiaiden hiihtokoulu tai kansalliseen opetusohjelmaan kuuluva Werneri-hiihtokoulun. Werneri-hiihtokoulun ensimmäisen tason voitte halutessanne aloittaa jo omassa kotikeskuksessa ja varata lomalle seuraavan tason kurssin. Levin hiihtokoulussa voitte myös varata yhteisen opetustuokion koko perheelle!

OMIEN TAITOJEN KERTAUSTA - VOIKO AIKUINENKIN VARATA HIIHTOKOULUN?

Jos edellisestä laskettelukerrasta on vierähtänyt aikaa tai olet myös itse lähdössä rinteeseen ensi kertaa, hiihtokoulu todella kannattaa. Hiihtokoulut tarjoavat myös aikuisille suunnattuja kursseja aina alkeistunneista, osaavien laskijoiden tekniikkatunteihin ja taitojen buustaukseen. Ensikertalaiselle suosittelemme yksityistuntejamme, sillä yksityistunti antaa mahdollisuuden henkilökohtaiseen ohjaukseen sekä perustaitojen oppimiseen omassa tahdissa hiihtokoulun asiantuntijan ohjauksessa. Kun lähdet rinteeseen joko ryhmätunnin tai yksityistunnin kautta, pääset nauttimaan lajista turvallisesti ja sujuvasti jo samana päivänä.

Joko olet valmis ensimmäiseen lumilomaasi?

Lisää artikkeleita