Levin uusi Glacier Express -tuolihissi: ”Emme ole aikataulussa, olemme viikkoja etuajassa”
Levi-Glacier-Express-DJI 0493

Levin uusi Glacier Express -tuolihissi: ”Emme ole aikataulussa, olemme viikkoja etuajassa”

Oy Levi Ski Resort Ltd:n suureen kehityshankkeeseen kuuluvat Levi Glacier Express -tuolihissi sekä Eturinteen profiilin muutos Suomen ensimmäistä jäätikköä varten, ovat viikkoja etuajassa. Hiihtokeskuksen ammattitaitoiset työntekijät sekä Euroopasta saatu henkilökunta ovat vauhdittaneet projekteja huomattavasti.

Levi Glacier Express -tuolihissi on jo lähes valmis. Se tulee kuljettamaan marraskuusta lähtien maksimi kapasiteetilla 3000 laskettelijaa tunnissa ylös tunturiin. Tuolihissin rakennusta vauhditti Euroopassa monen hankkeen jäihin laitto, joten tehdas on pystynyt vastaamaan nopeutettuun aikatauluun.

- Rakennus- ja rinnetöiden takia emme säilöneet lunta Eturinteen uudelle alueelle, joten marraskuun aikana saamme varmasti alueen lumetettua laskettelua ja uutta Glacier Express -tuolihissiä varten. Laskettelu- ja hiihtokauden avajaisia vietetään Levillä 7.10. ja tällöin Eturinteillä on käytössä North-tuolihissi, sanoo Levi Ski Resortin toimitusjohtaja Jouni Palosaari.

Uusi Glacier Express -tuolihissi korvaa ankkurihissin 3, Marjalaki, ja samassa yhteydessä jäätikön tieltä poistuu ankkurihissi 2, eli Hemmo-hissi, jossa viimeisen nousun teki Antti Lahdensuo 1.5.2022 klo 18.58.

- Halusin olla viimeinen nousija Marjalaki ja Hemmo -ankkurihisseillä. Uusi tuolihissi on ehdottomasti tarpeellinen ja hienoa, että myös rinne saadaan tasaiseksi. Olin ensimmäisen kerran Levillä laskemassa vuonna 1993 ja käymme Levillä pari kertaa vuodessa. Upea juttu, kun kausi alkaa lokakuussa ja päättyy äitienpäivään. Käytämme nämä kevättalven viimeiset laskettelumahdollisuudet aina hyväksi, kertoo Antti Lahdensuo.

Uuden tuolihissin lisäksi laskettelijoiden iloksi Eturinnettä ollaan profiloimassa suoraksi eikä se enää jatkossa vietä samalla lailla sivusuunnassa kuten aiemmin. Kyseessä on ollut massiivinen työmaa, sillä rinteeseen on tuotu 20 000 kuutiota maata mikä vastaa noin 2000 kuorma-auton lavallista. Jäätikkö avataan virallisesti ensi vuonna syys-lokakuussa 2023.

- Aikaisempina talvina, kun hissit avattiin aamulla, väki lähti Eturinteen kautta muualle laskettelemaan, mutta tulevaisuudessa sen upean profiilin takia siihen jäädään varmasti laskemaan. Kun saamme lumetettua Eturinteen tänä vuonna, osa rinteestä tulee jäämään pysyvästi lumen ja jään peittoon. Voimme jatkossa tarjota jäätikön ansiosta alppiryhmille harjoittelumahdollisuuden jo vaikka syyskuussa. Saamme jäätikölle viisi pujottelurataa vierekkäin ja se toimii loistavana alkukauden treenipaikkana. Haastamme nyt esimerkiksi Saas-Feen ja muut perinteiset treenipaikat. Jatkossa ei tarvitse lähteä etelään, vaan voi tulla tänne pohjoiseen heti alkukaudesta harjoittelemaan.

Levi-Glacier-Express-DJI 0493
Levi-Glacier-Express-IMG 2914
Levi-Glacier-Express-IMG 1250

*********************

HAASTATTELUT JA YHTEYDENOTOT:

Jouni Palosaari, toimitusjohtaja, Oy Levi Ski Resort Ltd, email jouni.palosaari@levi.fi
Marko Mustonen, liiketoimintajohtaja, Oy Levi Ski Resort Ltd, email marko.mustonen@levi.fi

Oy Levi Ski Resort Ltd:n liiketoiminta keskittyy hissilipunmyyntiin, hiihdonopetukseen, vuokraamotoimintaan sekä tekstiilikauppaan. Lisäksi tytäryhtiö Oy Levi Restaurants Ltd tarjoaa rinneravintolapalveluita. Levi Ski Resort on monipuolinen matkailun palveluyritys, joka jokaisena talvikautena pitää huolta lähes puolesta miljoonasta onnistuneesta rinnepäivästä.

Levin lippulaivoina toimivat lukuisat tapahtumat, joista merkittävimpänä vuosittainen alppihiihdon maailmancupin pujotteluavaus, joka kerää kansainvälisesti valtavan huomioarvon. Levi on sitoutunut ISO 14001 -ympäristöjärjestelmään ensimmäisenä pohjoismaisena hiihtokeskuksena. Yhtiön tärkeimpänä arvona on arktisen ympäristön kunnioittaminen ja vaaliminen. 

Lisää artikkeleita