Lisää rinteitä hiihtolomalaisten iloksi!
drone koillisrinteet

Lisää rinteitä hiihtolomalaisten iloksi!

Keväthangille aukeavat rinteet tarjoavat paljon vaihtoehtoja kevään aurinkoisista päivistä nauttiville laskijoille. Yleensä helmikuussa avautuvat luonnonlumirinteet tarjoavat lisää laskettavaaa niin lapsiperheille kuin kokeneemmille laskijoille!

Kun ruuhka yllättää koko kansan suosikkirinteillä, saman tasoiset rinteet tunturin toisella puolella saattavat ammottaa tyhjyyttään ja tarjota kaivattua rauhaa sesonkivilskeestä. Osa Levin luonnonlumirinteistä päästään avaamaan vasta helmikuun tienoilla, mikä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että ne olisivat yhtään vähäpätöisempiä kuin koko laskukauden auki olevat tykkilumirinteet. Viikolla 7 ja 8 aukeavat rinteet tuovat mukavaa vaihtelua rinteessä kurvailijoiden tarpeisiin. Nappaa tästä mukaan parhaat rinnevaihtoehdot ja -vinkit kevätkauden laskuihin. 

PERHEET

Perheet ja erityisesti pienet lapset sekä heidän vanhempansa viihtyvät parhaiten Eturinteiden Lastenmaassa ja Etelärinteiden Leevilandiassa. Ei mikään ihme, sillä näiltä rinnealueilta löytyvät kaikki tarvittavat palvelut välinevuokrastaravintolapalveluihin ja mattohisseihin. Sesonkiaikoina alueiden parkkipaikat kuitenkin ruuhkautuvat ja jonot kasvavat. Silloin kannattaa kokeilla vaihtoehtoisia rinteitä tunturin toisella puolella!

Kaakkoisrinteillä avautuvat 7B-rinteet sopivat loistavasti myös aloittelijoille, jotka kaipaavat oman tilan lisäksi enemmän haastetta laskuihin. Leppoisat ja leveät 7B-rinteet antavat kaivattua vauhtia ja lääniä oikeaoppisten kurvien harjoitteluun. Seikkailumieliset voivat suunnata Sammun metsäreitille, rinne 7B.3, joka sijaitsee 7B-hissin vieressä. Rinne on tehty erityisesti lasten ja nuorten suosimien metsälaskureittien varrelle ja se tarjoaa seikkailullista, mutta turvallista laskettavaa metsän siimeksessä. Matkan varrelta saatat bongata niin poron, oravan kuin jäniksenkin.

Sammun metsäreitti

Lasten seikkailu Sammun metsäreitillä – turvallista ja hauskaa laskemista 7B-rinteen läheisyydessä.


7- ja 7B-hissien välistä löytyy vasta-alkajille tarkoitettu sompahissi. Loiva 7B-hissi sopii myös täydellisesti ensimmäisten nousujen harjoitteluun ankkurihississä.

Kaakkoisrinteillä on oma tilava parkkipaikka sekä lipunmyynti. Joten jos välineet löytyvät omasta takaa tai valmiiksi vuokrattuina, voit aloittaa laskusi helposti täältä! Kaakkoisrinteiltä löytyy haastetta monelle eri ikäryhmälle, sillä 7B-rinteiden alkaessa tuntua lastenleikiltä, voivat rohkeimmat laskijat lähteä kokeilemaan yläosan 7-hissin punaisia rinteitä. 7-hissin kautta pääsee myös sulavasti vaihtamaan Kaakkoisrinteiltä Länsirinteille sekä samalla viikolla aukeavalle 12-hissille, jonka siniset rinteet ovat oikea aloittelijoiden unelma!

Levi ski resort kaakkoisrinteet

Kaakkoisrinteet ovat leppoista laskettavaa ja niistä pääsee halutessaan helposti siirtymään mm. Etelärinteiden Leevilandiaan.


PRO-HARRASTAJAT

Sininen ei ole suinkaan jokaisen laskijan lempiväri. Siksi pidämme Levillä huolen siitä, että rinnevalikoimastamme löytyy haastetta jokaiseen makuun. Eturinteiden tuolihissit ja punaiset rinteet ovatkin kokeneen harrastajan klassikko valinta. Hiihtolomaviikoilla avautuvat, koillisrinteiden 5- ja 6-hissit sekä niitä ympäröivät punaiset rinteet ovat kuitenkin todellinen fiilistelijän unelma. Paljon pitkää baanaa ja metsäreittejä – täällä voit viettää helposti vaikka kokonaisen päivän! Jos ajaton musta viehättää, kannattaa suunnata sukset kohti Länsirinteiden G2 ja 13-hissiä.

levi black auringonlasku

Pian myös legendaarinen Levi Black on laskukunnossa. 

PARKKI- JA FREESTYLE-LASKIJAT

Hiihtolomien aikaan pääset laskemaan kaikissa Levin neljässä eri parkissa. Täydellinen hetki päästä näyttämään, mitä olet harjoitellut! Kolme kilometriä parkkilaskemista ja yli 80 suorituspaikkaa ja obstaakkelia takaavat niin aloittelijoille kuin pro-laskijoille huippuhauskoja hetkiä.

levi south park snow park
Kuva: Harri Lindfors / SHKY

 Vietä aikaa snow parkeissa, sillä täällä koet parhaan tunnelman ja yhteisön!

SKINNAILU

Keväthanget on skinnailun kulta-aikaa! Levin hiihtokeskus tarjoaa viisi eri skinnailureittiä, jotka ovat tarkoitettu turvalliseen liikkumiseen tunturissa. Skinnailureitit eivät sijaitse kaukana rinteistä eivätkä lumvivyörymaastossa. Yksi reiteistä, 6-hissin R.3 reitti, on auki ja käytössäsi ympäri vuorokauden, joten saat nauttia tunturielämyksistä hiljaa hiihtäen kellon ympäri!

Levi ski resort rinteet arto ape majava February2021 4249

Rinteiden 6.3 sekä 6.4 ollessa “hoitamattomina vapaalaskurinteinä“ alas saa laskea näitä pitkin 24h.

Tutustu Levin rinteisiin ja niiden avaustavoitteisiin tarkemmin täältä. Ostamalla hissiliput ennakkoon verkkokaupasta, voit aloittaa laskupäivän lähes miltä tahansa rinnesalueelta.

Lisää artikkeleita